Original topic:

Google play sistem güncellemesi hakkında ??

(Topic created on: 02-05-2026 06:24 PM)
351 Views
CyberHakim
Expert Level 5
Options
Galaxy A

Rekabet Kurumu (Rekabet Kurulu), Google (Alphabet Inc., Google LLC ve ilişkili şirketlerden oluşan ekonomik bütünlük) hakkında **4 Şubat 2026** itibarıyla resmi olarak soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu soruşturma, özellikle Google'ın **Android mobil ekosistemi** ile ilgili:
- Mobil cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmeler,
- Google Arama, Chrome tarayıcı, Sesli Asistan gibi hizmetlere sağlanan varsayılan avantajlar,
- Mali teşvikler ve "Android Geliştirici Doğrulama Programı"ndaki politika değişiklikleri üzerinden rekabeti kısıtlayıp kısıtlamadığı iddialarını kapsıyor.

Kurumun açıklamasına göre, daha önceki **2018 Google Android kararı** sonrası oluşan sözleşme yapısının 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'a aykırılık teşkil edebileceği endişesiyle, Mobil Ekosistemler Sektör İncelemesi bulguları üzerine **8 Ocak 2026** tarihli kararla soruşturma açıldı.

Bu bilgi, Anadolu Ajansı, BloombergHT, TRT Haber, Hürriyet Bigpara, DonanımHaber gibi güvenilir kaynaklarda ve doğrudan **Rekabet Kurumu'nun resmi sitesi** (rekabet.gov.tr) üzerinden doğrulanmış durumda. Haber son dakika niteliğinde ve 1-2 gün önce yayınlanmış.

Not: Bu, Google'a yönelik Türkiye'de daha önce de açılan (örneğin 2018, 2024'te sonuçlanan) soruşturmalardan ayrı, yeni bir süreç. Soruşturma devam ediyor, henüz ceza veya karar aşamasına gelmemiş.

Kaynak grok yapay zeka 
Okuduğunuz için teşekkür ederim 😍
10 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
emeğine sağlık 👏 💜
CyberHakim
Expert Level 5
Galaxy A
Teşekkür ederim❤ ben değil yapay zeka sağ olsun😂
V14_GalaxyA17