Resolved! Solved

Original topic:

Google Fotoğraflar arka planda yedekleme yapmıyor

(Topic created on: 08-06-2025 06:22 PM)
235 Views
miyaseozer
Active Level 1
Options
Galaxy A

Samsung A56 256 GB telefonum var ve telefonu yeni aldım. Google fotoğraflar uygulaması açıkken yedekleme yapıyor ama uygulama arka plandayken yedekleme yapmıyor. Bu esnada sürekli telefon wifiye bağlı, aynı sorunu yaşayan forumda birini gördüm, sorun çözüldü diyor keşke foruma sorunun nasıl çözüldüğü ya da neden kaynaklandığı yazılsa da bizde mesaj atmadan uygulayıp halletsek...

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
bestsamsung
Expert Level 1
Galaxy A
Ayarlar/Uygulamalar'a gidip ordan Google Fotoğraflar'ı bulun üzerine tıklayıp uygulama bilgilerini açın. Orda pil seçeneğine tıklayıp kısıtlanmamış yapın. Aynı sorunu ben bu şekilde çözdüm. Bu şekilde arkaplanda çalışır ve yedeklemeyi yapar. Uygulamar bilgilerini açmak için ikinci yol menüde google fotoğraflara basılı tutup ünlem işaretine tıklamak tercih sizin.1754499536525.jpg

View solution in context

6 Comments
GalaxyHater
Active Level 9
Galaxy A
Google hesabınızın ücretsiz yedekleme alanı 15 GB'tır. Yeterince alan yoksa yedekleme yapmayabilir.

Yer varsa arkaplan kısıtlamalarının (veri kullanımı kısıtlaması, pil kullanımı kısıtlaması, derin uyku) kapalı olduğundan emin olun.

Son olarak ta birden fazla Google hesabınız varsa eğer, dosyalarınızın hangi hesabınıza yedeklendiğini öğrenin. Hangi hesaba yedeklenmişse o hesabı seçin.

Umarım yardımcı olur yorumum. Deneyin, olmazsa tekrar cevap verin başka çözüm yolları üretelim.
0 Likes
miyaseozer
Active Level 1
Galaxy A
Google One aboneliği var, bir sürü de boş alan mevcut. Veri kullanımı yedeklemede kapalı ama zaten sürekli WiFi bağlı. Pil kullanımı kısıtlaması ve derin uyku kapalı. Tek Google hesabım var başka çözüm önerisi var mı?
GalaxyHater
Active Level 9
Galaxy A
Şimdi aklıma geldi sâhi. Google Fotoğrafların yedekleme yapabilmesi için telefonun şarj oluyor halde ve son 2-3 saat içerisinde kullanılmamış hâlde olması gerekiyor. Asıl sorun bu. Gece yatarken telefonu şarja takıp wifi açıp uyuyun, güncellenecektir hepsi. Siz telefonu kullanıyorken RAM performansınızın ,internet hızınızın ve pilinizin kötü etkilenmemesi adına genellikle siz telefonu kullanmıyorken ve şarja takılı hâlddyken yapıyor yedeklemeyi.

Çözümü kabul ederseniz sevinirim 😊
0 Likes
miyaseozer
Active Level 1
Galaxy A
Bunun doğruluğuna nasıl emin olabilirim. Eski telefonumda (o da samsung idi) böyle birşey yoktu. Yenisine gecince bu durum ortaya çıktı. WiFi bağlı olduğu sürece hep otomatik yedeklerdi, bu bilginin doğruluğuna emin miyiz???

Sonucta aynı uygulama telefon değiştirince böyle bir durumun ortaya çıkması söylediğiniz sebepten çok da mantıklı gelmedi kusura bakmayın
0 Likes
Solution
bestsamsung
Expert Level 1
Galaxy A
Ayarlar/Uygulamalar'a gidip ordan Google Fotoğraflar'ı bulun üzerine tıklayıp uygulama bilgilerini açın. Orda pil seçeneğine tıklayıp kısıtlanmamış yapın. Aynı sorunu ben bu şekilde çözdüm. Bu şekilde arkaplanda çalışır ve yedeklemeyi yapar. Uygulamar bilgilerini açmak için ikinci yol menüde google fotoğraflara basılı tutup ünlem işaretine tıklamak tercih sizin.1754499536525.jpg
miyaseozer
Active Level 1
Galaxy A
Teşekkürler sorunum çözüldü 😊