Alpointernet
Expert Level 2
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
a month ago (Last edited a month ago ) in
Galaxy ABu menülerin nasıl bulunduğunu/çalıştığını/ne olduğunu anlamak için ön bilgi:
Activity, bir uygulamanın tek bir ekranını temsil eden bileşendir. Her uygulama bir veya daha fazla Activity içerir.
Android'de bazı yazılımlar ile "Activity"leri çalıştırabiliyorsunuz (Örneğin Activity Launcher)
• Bir mesajlaşma uygulamasında sohbet ekranı bir Activitydir.
• Ayarlar menüsü ayrı bir Activitydir.
Bazen bu menüler uygulamanın kodunda olsa da, uygulama içinden ulaşılamayabilir. Bu şekilde de bir menü gizli oluyor.
Bende meraktan bunları incelemeye karar verdim, ve içerisinde birkaç garip menü buldum. Sonrasında paylaşsam fena olmaz diye düşündüm.
Bu belki de QuickStar'ın ilk versiyonlarından olabilir.
Coloring menüsü uygulamayı çökertiyor.
Simple Indicator durum çubuğundaki ikonları gizlemek için yapılmış, ama çalışmıyor (zaten çalışan bir versiyonu uygulamada var).
Notification Multi-Window kolayca bildirimden uygulamayı pencere görünümünde açmayı sağlıyor, ama çalışmıyor. Büyük ihtimalle eski bir android sürümü için yapılmış.
Bu menü gerçekten gizli mi, değil mi emin değilim. Görünüşe göre insanlar bu yazılara etkileşim veriyor, belki de sadece kore'de olan bir menüdür. Çeviriye göre burası güncelleme notlarının paylaşıldığı bir yer gibi birşey. Ama konuşma tarzları fazla samimi, emin olamadım.
Bu menü hakkında gerçekten hiçbir fikrim yok. KeyStar modülünün içinde bir menü. Tek basılabilir buton "Scan", ve basıldığında aşağıdaki yer açılıyor:
Görünüşe göre bir barkod okuyucusu, ama ne alaka onu da çözemedim. Klavye uygulamasıyla bunun ne alakası var. Ayrıca bu pencere biraz eski duruyor, uzun bir süre önce yapılmış olabilir.
"The long live app" çevirilince "çok yaşa uygulaması" oluyor. Ama yine amacı belli değil. Bir uygulamaya basınca direkt olarak menü kapanıyor.
"Who?" yani "Kim?", bunun da amacı ne yine çözemedim. İlginç bir isimlendirme olmuş.
Sahip hesabı ile çalıştırmamı istiyor. Ama sahip hesabı ne anlama geliyor bilmiyorum, ki telefonun sahibi de benim. Bu uyarıyı atlayamadığım için ardında ne olduğunu bilemiyoruz.
Bu da böyle garip bir menü. Amacını çözemedim, basınca bir şey de olmuyor. Emoji butonuna basınca bu emojiler çıkıyor:
Çıkan emojiler. Emojilerden daha çok içinde her Good Lock modülünün ikonlarının da olması dikkatimi çekti.
Bunun hakkında da bir fikrim yok, bir şey için parmak izi ile doğrulama yapmam gerektiğini söylüyor. Ama herhangi bir doğrulama ekranı vs. çıkmıyor, bu yüzden de ilerisini göremiyoruz.
Daha fazla menü vardı ama çoğu ilgi çekici değildi, yada önceki android sürümlerinde olup şuan kaldırılmış ayarlar vardı.
Bu da böyle bir yazı oldu, büyük ihtimalle ilk gördüğünüzde bazı işe yarar gizli özellikleri falan göstereceğimi sandınız, ama onla alakası olmayan birşey geldi. Gördüklerimi o anki düşüncelerim ile harmanlayıp sunmaya çalıştım.
Umarım ilgisini çeken birisi çıkar, çünkü bu biraz fazla spesifik bir konu. Çoğu kişinin zaten umrunda bile olmayacak :) Okuyanlara teşekkür ederim.
1 Comment
beyazad-s23
Active Level 8
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
a month ago in
Galaxy A
Faydalı 👍