cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Galaxy a52 Hard reset attım

(Topic created on: 11-13-2023 03:53 PM)
1420 Views
Doğukan58
Active Level 4
Options
Galaxy A

Hard reset attım daha temiz kurulum olsun diye şimdi pişman oldum yazılımsal hatalar vardır diye bunun için yeniden smartswitch uygulamasından yazılım atıyım dedim yapamadim yol gosterecek yada Hard reset attım diye sorun olup olmayacağını bana söyleyebilir misiniz 

Şunu da belirteyim yakın zamanda android 14 guncelmmesi gelecek varsa hata veya sorunları o güncelleme çözer mi?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Chik07
Active Level 3
Galaxy A
Sarj cabuk gitmesi onceden kullanima gore telefon pil optimizasyon yapmıştır. Siz ilk kullanıma döndüğünüzde tekrar yapana kadar cok gidebilir piliniz çünkü telefonu aldığımda benimde çok gidiyordu şuan sistem oturdu ve gayet iyi gidiyor.

View solution in context

17 Comments
Galaxy A
Öncelikle, hard-reset hangi şekilde atıldı? Sadece fabrika ayarlarına mi dondurdunuz yoksa odin ile NAND Memory tamamen silerek mi wipe attınız yoksa tamamen system partition kısmını silip tekrar mi sistem attınız? Bu önemli.

Ikinci olarak hard-reset atma sebebiniz ne idi? Hangi hatadan dolayı attınız?

Doğukan58
Active Level 4
Galaxy A
Tuş kombinasyonlari ile recovery mode dan attım wipe data foctory diyerek sorun ise şu büyük yazılım güncellemesi gelmişti kalıntı bırakır düşüncesi ile Hard reset atmıştım sonra takıntı oldu keşke atmasaydim diye şarj çabuk gider oldu ondan sonra
Galaxy A
Öncelikle recovery uzerinden atılan reset tipi soft-reset gibidir. Cache silinir, uygulamalarınız ve kişisel ayarlarınız silinir ancak sistem dosyaları bundan etkilenmez. Eğer sildiğiniz/kaldırdığınız sistem uygulamaları var ise geri döner CSC ve Ülke bazlı yazılımda. Hard-Reset gerceklestirebilmeniz için en azından Odin uzerinden yazılım atarken NAND Memory kısmını tamamen silip tekrar yazmanız gerekir. Sistem üzerinde herhangi bozuk bir sistem uygulaması (kullanıcı uygulamaları, apk yuklemeleri ve google play yuklemeleri haric) çekirdek uygulamalarda bir hata var ise tamamen silip yenisini yerine yazacağı için hard-reset olarak kabul edilir.

Sistem güncellemelerinde eğer cihazınızın yazılımsal anlamda kalıntı bıraktığını, takılma donma gibi sorunlara yol açtığını görüyor iseniz önce yine soft-reset eğer halen işinizi görmez ise çakışan veya sürüm için eski kalan herhangi bir uygulamayı kaldırmanız eğer hiç bir method is görmedi ise NAND Memory yöntemi ile formatlamaniz ve sonrasında odinin sistemi tekrar kurması gerekir. Yani bu metroda clean flash methodu denir. Öbür türlü üzerine yazarsanız dirty flash olur ve kalıntı bırakma ihtimali artar.

Bir diğer konu ise eğer yaptığınızı biliyorsanız ART, Cache(normal) ve Dalvik Cache'i temizleyerek kalintilardan kurtulabilirsiniz.

Soft-reset daha once cihazinizda gözle görülür bir yazılımsal sorun olmadığı sürece bir sorun teşkil etmez. Sadece restore etmek için zamanınızı harcar :)
Doğukan58
Active Level 4
Galaxy A
Odin guvenilir mi sam mobile den yazılım indirip flashlasam sıkıntı olur mu cihaz garantili ve 4 aylık daha
Galaxy A
Eğer bootloader (onyukleyici) kilidinizi acmadiysaniz ve resmi yazılım üzerinde herhangi bir oynama yapılmadı ise sorun yoktur. Ancak Odin uzerinden flashlayacaginiz sistemin mutlaka sha256 kontrolünü gerçekleştirin ve resmi sürüm olmasına üzerinde oynanmamis olmasına özen gösterin. Odin indirirken üzerinde (modified) yazmamasina da dikkat edin. Resmi son sürüm bildiğim kadarı ile 3.17 veya 3.18'dir.

İşin kısası eğer resmi (official) yazılım ise garanti kapsamı haricine çıkmaz.
Doğukan58
Active Level 4
Galaxy A
Tam net olarak sam mobile veya diğer sitelerde sıkıntı çıkabilir diyorsunuz android 14 güncellemesini bekleyip hiç formatlama işlemi yapmadan devam etsem sorunlar var ise çözülür mü yoksa büyük güncelleme sonrası fabrika ayarı mi Hard reset mi atayım gene
0 Likes
Galaxy A
Daha yeni resetlediginiz için major güncellemede çok büyük bir hatayla karşılaşmanız zor. Ancak gelen güncellemede bir hata ve uyumsuzluk/cakisma olursa o zaman hata verme durumu gelişebilir. Eğer düşürmek isterseniz onyukleyicinin düşürülmesi mümkün olması gerektiğine dikkat etmeniz gerekir. Bazı güncelleme dosyaları Knox samsung cihazlara entegre oldugundan beri onyukleyici düşürmeyi reddeder. Zorlar iseniz, (odin ile yazılım atmak gibi) soft/hard brick olabilir ve kurtarmanız sizdeki bilgi birikimi ve çok fazla zamana mal olabilir. Yine teknik servisten yardım alabilirsiniz bu durumda ancak teknik servisler her yerde farklı olduğu için kullanıcı hatası sayarak ücret talep edebilir.
Galaxy A
Eklemek istiyorum, sammobile uzerinden indirdiğim ve yüklediğim herhangi bir yazılımda sorun yaşamadığımı belirtmek isterim. Galaxy i5510 Europa modelinden beri oradan indiriyorum yazılımları:)
0 Likes
Galaxy A
Mevcut sıkıntıların çözümü güncelleme ile giderilebilir. Giderilmedigi takdirde geribildirim göndermeniz gerekir ve bir sonraki minör güncellemeye dahil edilebilir.
0 Likes