cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Galaxy A52s Hatalar / Eksiklikler

(Topic created on: 08-29-2022 04:09 PM)
491 Views
Members_Bl7RED2
Active Level 1
Options
Galaxy A

Merhabalar

10 yıl Iphone, 5 yıl da Huawei kullandıktan sonra Galaxy A52s modelinizi aldım. 3 aydır da kullanıyorum. Gördüğüm basit ama olmaması çok üzücü olan bir kaç eksikliği yazman istedim.

Öncelikle cevapsız çağrılar diğer telefonlardaki gibi kırmızı renkle belirtilmemiş. Bu alışmayan biri için ve teli yoğun kullanan kişilerde cevapsız çağrının kaçmasına sebep oluyor. Şahsen çağrıyı kaçırdığım için patronumdan azar işittim :) Çünkü çağrının cevapsız olduğunu belirten sadece küçücük bir simge. Diğerleri arasında kayboluyor.

İkincisi telefon şifresini yazınca açılması için bir de okey tuşuna basmanız gerekiyor. Diğer telefonlarda şifreyi girince otomatik açılıyor. Basit ama **bleep** yapılan bir şey olduğu için bir eksiklik bence.

Üçüncüsü; şarja taktığımda şarj olmasına 12 saat, tekrar çıkarıp taktığımda 20 saat gibi süreler veriyor. Bir kaç sefer daha çıkarıp takınca düzeliyor. Şöyle bir sıkıntıya sebep olmuştu; Şarja taktım gittim, bir saatten fazla süre sonra geldim aynı şarjda duruyordu. 

Son olarak yüz tanıma yüzü algılamadığında tekrar tanıttırmak için tuş kilidine alıp tekrar açmak gerekiyor. Ama Huawei'de yüzü tanımadı mı Yüz Algılanmadı yazısına tıklayabilip tekrar dene yapılabiliyordu. **bleep** maalesef yapamıyorsunuz. Yine diğer eksiklikler gibi küçük ama önemli bir eksiklik.

Küçük ama kullanımı zorlaştıran eksiklikler olduğunu düşünerek bildirmek istedim. Belki çözümü de vardır bilemiyorum :)
En kısa sürede bir güncelleme ile düzeltilmesiyle dileğiyle..

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
GürkanA255G
Expert Level 2
Galaxy A
Sifreyi yazınca otomatik açılıyor özellik var

View solution in context

Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
1. Ayarlar - Bildirim hatırlatıcıları : Seçilen uygulamalardan bildirimleri hatırlatır. 3-5-10-15 dakika arayla. Arama kaçırırsanız bunu açmanızı öneririm. 😊

2. Ayarlar - Kilit ekranı - Ekran kilidi türünü seçip - Ok tuşuna dokunmadan Pini doğrula seçin. 😊

3. Kablonuz hasar görmüş olabilir farklı bir orjinal kablo deneyin. Ben de sarj süresini 1 saat 40 dakika civarı söylüyor. Hızlı şarj ayarı açık olmalı. Cihazın şarj girişinde sorun olabilir garantiye verilince ücretsiz onarılır. Ayarlar-Uygulamalar-Sistem uygulamalarını göster-UsbSettings önbelleğı sıfırlamanızı öneririm. 😊

4. Yüz tanıma algılamayınca bende ekran otomatik kapanıyor. Çift tıkla uyandırmayı aktif hale getirirsen, ekrana çift dokununca zaten tekrar yüz tanımayı başlatacak ekranda yeniden deneye basmakla hemen hemen aynı olur 😊

Cihazınızı güle güle kullanın 😇

View solution in context

7 Comments
Solution
GürkanA255G
Expert Level 2
Galaxy A
Sifreyi yazınca otomatik açılıyor özellik var
Cosmosium
Expert Level 2
Galaxy A
Haklısınız samsung un şuan çoğu telefonunda hatalar var şirket kar amacı için yapmadığı şey kalmadı umarım sorununuU çözecek ve bizim sorunlarımızı çözecek güncellemeleri yayınlar. 😊
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
1. Ayarlar - Bildirim hatırlatıcıları : Seçilen uygulamalardan bildirimleri hatırlatır. 3-5-10-15 dakika arayla. Arama kaçırırsanız bunu açmanızı öneririm. 😊

2. Ayarlar - Kilit ekranı - Ekran kilidi türünü seçip - Ok tuşuna dokunmadan Pini doğrula seçin. 😊

3. Kablonuz hasar görmüş olabilir farklı bir orjinal kablo deneyin. Ben de sarj süresini 1 saat 40 dakika civarı söylüyor. Hızlı şarj ayarı açık olmalı. Cihazın şarj girişinde sorun olabilir garantiye verilince ücretsiz onarılır. Ayarlar-Uygulamalar-Sistem uygulamalarını göster-UsbSettings önbelleğı sıfırlamanızı öneririm. 😊

4. Yüz tanıma algılamayınca bende ekran otomatik kapanıyor. Çift tıkla uyandırmayı aktif hale getirirsen, ekrana çift dokununca zaten tekrar yüz tanımayı başlatacak ekranda yeniden deneye basmakla hemen hemen aynı olur 😊

Cihazınızı güle güle kullanın 😇
Galaxy A

ama bu ayarı bulmadım

3. Kablonuz hasar görmüş olabilir farklı bir orjinal kablo deneyin. Ben de sarj süresini 1 saat 40 dakika civarı söylüyor. Hızlı şarj ayarı açık olmalı. Cihazın şarj girişinde sorun olabilir garantiye verilince ücretsiz onarılır. Ayarlar-Uygulamalar-Sistem uygulamalarını göster-UsbSettings önbelleğı sıfırlamanızı öneririm. 

Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
Sağdaki sıralama tuşuna dokununca çıkıyor. Adaptör kendi adaptörü müdür? İnternette ufak bir miktara 25 watt adaptör + kablosunu alabilirsiniz. Daha hızlı sarj için 1 saatte dolduruyor :)Screenshot_20220829-170904_Settings.png
0 Likes
Galaxy A

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. 

Şarj kablosu daha çok yeni, her hangi hasar söz konusu değil. Tekrar tekrar kontrol ettim.

Bildirim hatırlatıcılarını açtım dediğiniz gibi bakalım nasıl bir faydası olacak kullanalım biraz

Çift tıkla uyandırma kontrol ettim zaten açıkmış. Bendeki telefonda bir aksilik var sanırım.

teknopro
Active Level 3
Galaxy A
Diger sorunda Kendiliğinden cepte açılıyor ayarlara giriyor forumda aynı sorunu yaşayanlar olmuş
0 Likes