cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy A36, Samsung yapımı çip ile ABD'de piyasaya sürülecek

(Topic created on: 01-08-2025 07:55 PM)
215 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy A

image

Galaxy S25 için gerçekten heyecanlıyız ancak Samsung'un bu yıl piyasaya süreceği tek telefon bu değil. Şirket, Galaxy A36 ve Galaxy A56 dahil olmak üzere birkaç orta sınıf telefon piyasaya sürecek. Galaxy A56 ABD'ye gelmeyebilirken , Galaxy A36 gelecek ve Samsung yapımı bir Snapdragon çipi kullanacak.

Galaxy A36'nın ABD versiyonu Snapdragon 6 Gen 3 çipini kullanıyor

Galaxy A36'nın ABD'ye yönelik versiyonu bugün erken saatlerde Geekbench veritabanında görüldü . Telefon, veritabanına birkaç gün önce SM-A366U model numarasıyla girdi. Android 15 (One UI 7) çalıştırıyor ve 6 GB RAM ile Snapdragon 6 Gen 3 işlemciyi kullanıyor gibi görünüyor.

image

Galaxy A36'nın global versiyonunda (SM-A366B) da Snapdragon 6 Gen 3 çipi kullanılıyor .

Snapdragon 6 Gen 3, Samsung Foundry'nin 4nm işlem düğümünde (4LPX) üretilen sekiz çekirdekli bir çiptir. 2,4GHz hızında çalışan dört Cortex-A78 CPU çekirdeği ve 1,8GHz hızında çalışan dört Cortex-A55 CPU çekirdeğine sahiptir. Adreno 710 GPU'ya sahiptir ve çift kanallı 16 bit LPDDR4X veya LPDDR5 RAM'i destekler.

Sistem çipi Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E ve BDS, Galileo, GLONASS, GPS, NavIC ve QZSS gibi birden fazla Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) takımyıldızını destekler. 108 MP'ye kadar kamera sensörlerini ve 4K 30 fps video kaydını destekler.

Geekbench (sürüm 6.3) testinde Galaxy A36, tek çekirdek testinde 967 puan, çok çekirdek testinde ise 2.750 puan aldı.

Bu yonga setini kullanan diğer telefonların benchmark puanlarına bakıldığında, Snapdragon 6 Gen 3'ün performansının Galaxy A35'te kullanılan Exynos 1380'e benzer olacağı, yani Galaxy A36'nın herhangi bir performans iyileştirmesi getirmeyeceği görülüyor.

Ancak Exynos 1380'in 5nm üretim sürecini, Snapdragon 6 Gen 3'ün ise 4nm üretim sürecini kullanması sayesinde pil ömründe iyileştirmeler olacak.

Genel olarak, Galaxy A36 muhtemelen iyi bir orta sınıf telefon olacak. Yüksek yenileme hızına sahip büyük bir OLED ekrana, orta sınıf bir telefon için oldukça güçlü bir çipe ve 25W hızlı şarjlı büyük bir pile sahip. Kutudan Android 15 ile çıkacak ve altı büyük Android OS güncellemesi alacak.

5 Comments
A73_MKG_2022
Expert Level 1
Galaxy A
Yaw gene kamerası 50mp
Bir 108 olmadıktan sonra alinmazzz
A73_MKG_2022
Expert Level 1
Galaxy A
Yaw ben kaç kere dedim haa reis cahiller işte...
Benimki nasıl usta ben cok beğenmiyorum kendi kamerami 5 kuruş etmez
jyhejfg
Beginner Level 2
Galaxy A
Hh
0 Likes
SkorSky
Active Level 3
Galaxy A
Oled ekran ne alaka onu anlamadım samsung zaten panel üreticisi değil mi
0 Likes
Galaxy A