cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy A24 Alınır mı? Detaylı Anlatım

(Topic created on: 05-27-2025 08:26 PM)
335 Views
KaanA24
Active Level 3
Options
Galaxy A

Uzun süreden sonra tekrardan merhaba. Galaxy A50 Cihazıma One UI 6.1 kurmamla tanıyorsunuzdur belki beni, ancak telefonun Depolama çipi bozulduğu için Galaxy A24 Cihazına geçtim. Bu konuda sizlere A24 alınmalımı onu anlatacağım 😊 Ancak öncelikle bi not geçmek istiyorum.

Telefon normalde 10.000TL civarı, ancak ben bu telefonu 6300 TL'ye satın aldım. neden mi? Çünkü Cihaz fabrikadan mağazaya getirilirken arka kapağı çizilmiş.

2 yıldır kimse almamış, ta ki 1 hafta öncesine kadar. A50'den sonra aldığım Düşük bütçeli cihazı Sattım ve onun yerine A24'ü aldım. 

Bu gereksiz notu geçebiliriz artık, haydi şimdi bir göz atalım.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Galaxy A24 ile One UI 6.1

Galaxy A24'ü ilk aldığımda One UI 6.0 ile gelmişti, ancak telefonu aldığım gibi doğrudan One UI 6.1 güncellemesini yükledim. Şimdi One UI 6.1 Performansına bir göz atalım.

a) Performans

Telefonun açılış hızı 11 saniye civarı. Uygulama açma ve kapama işlemi gayet hızlı ve yeterli. Eğer kullanıcı kaydırma hareketleri özelliğini aktif ederse, uygulamalar arası geçiş daha hızlı oluyor, ancak One UI 6.1 bugu olarak düşündüğüm bir sorun animasyonların oynamasına izin vermiyor ara sıra. Ancak bu sorun One UI 7 ile çözüldü.

a²) Oyun Performansı

Cihazda birkaç oyun denedim, Bunlardan Bazıları Araba park etme çok oyunculu, PUBG veya benzeri büyük boyutlu oyunlar.

Başka oyunlarda denedim ancak onlar bu cihaz için zaten çok kolay çalıştırabilir olduğunu düşünüyorum. Şimdi gelelim FPS Listesine (Ekstra oyunlar mevcut)

Araba park etme çok oyunculu (inglizceye çevirin) = Yüksek Grafikler 45 FPS | Orta Grafikler 60 FPS

PUBG = 45 FPS

Bus Simulator Ultimate = 60 FPS

Roblox = Yüksek grafikler ile 60 FPS

Şuanlık denediğim oyunlar bunlar, bana göre gayet iyi performans veriyor.

a³) Akıcılık ve Stabilizite

Özet'te anlattığım gibi One UI 6.1'de uygulamalar arası geçiş gayet hızlı ancak Animasyon hataları sebebiyle yavaş gibi görünüyor.

Şu uygulamalar şu kadar sürede açılıyor;

Sistem Uygulamaları (ayarlar,dosya yöneticisi,vb.) = 1sn

Tiktok = 1.5sn

Youtube = 2.5sn

ChatGPT = 1.7sn (veya 1.5sn)

Yani ChatGPT gibi biraz Yük isteyen uygulamalar biraz uzun sürüyor, ancak hiçbir uygulamanın One UI 7'e geçmeden önce 3 saniyeyi aştığını görmedim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Galaxy A24 ile One UI 7.0

Galaxy A24'e One UI 7.0 Yükledim ve şimdi ise UI 7.0 Performansına bir göz atalım.

a) Performans

Cihaz One UI 6.1'den daha akıcı animasyonlara sahip, Kontrol merkezi açma süresi, Uygulama açma kapama süreleri aynı. Ancak bir sorun varki bu beni gerçekten biraz üzdü.

Cihaz bi süre kilitli kaldığında veya ara sıra kilidi açıldığında başta yavaşlık oluyor ancak daha sonra düzeliyor. çokta bi sorun gibi görünmesede biraz garip geldi bana.

b) Buglar

Always On Display bazen sağa veya sola kayıyor yani yamuk. Farkettiğim tek bug şuana kadar bu.

3) Galaxy A24 ile Arayüz ve Güncelleme

Arayüz ve Güncellemelere önem veren kişiler için (özellikle ben) telefon seçimi biraz zor olabilir. Galaxy A24 4 yıl android güncellemesi sunuyor ve şuan yani 2025 yılından itibaren Android 17 ve One UI 9'a kadar yükseltilebilir. Aynı zamanda One UI 7 ile birlikte arayüz gelişti ve arayüz'e önem veren kişiler One UI 7 ile bu sorunu çözebilirler.

KISACASI

Galaxy A24 10.000-11.999TL arası bütçesi olan kişiler için uygun, ancak üstüne biraz daha fazla para ekleyip Güncellik açısından Galaxy A25 alınabilir.

Evet, metnimizin sonuna geldik. Bu konudan sonra Samsung Members'te daha fazla aktif olacağım, takipte kalın ve hoşçakalın!

19 Comments
Galaxy A
@MuhammedA24 koş hocam. 😅
Galaxy A
Bu arada hoşgeldin hocam. 😊
KaanA24
Active Level 3
Galaxy A

Hoş bulduk hocam, kendimi Members'te tekrar bulmak baya iyi geldi :)

Galaxy A
Sizin için sevindim hocam. 😊
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
AOD'in kayması hata değil, ekran yanığı olmaması için.
KaanA24
Active Level 3
Galaxy A

Anladım hocam sağolun bilgi için.

Beluga111
Active Level 7
Galaxy A
Güzel açıklama olmuş ukt sonucunu güzel notlar yakalamışsın bilgiler için teşekkürler❤
KaanA24
Active Level 3
Galaxy A

Teşekkürler hocam 😀

ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Galaxy A
Hocam Ne kadar rom attınızda Nand belleğini yaktınız 😂 yoksa başka bir durum mo oldu da depolama kökten gitti?