cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy A24: 4 Büyük Android Güncellemesi ve Orta Segment Performansı

(Topic created on: 04-27-2023 11:38 AM)
Karga
Active Level 10
Options
Galaxy A

Samsung, geçtiğimiz haftalarda Galaxy A24'ü tanıtmış ama daha satışa sunmamıştı. Cihaz, yakın zamanda SM-A245F/DSN koduyla ülkemizde de kullanıma sunulacak. Samsung Türkiye'nin internet sayfasında hâlihazırda A24 için bir destek sayfası açık durumda ve buradan kullanım kılavuzu indirilebilir. 

A24 için en ilgi çekici husus, cihazın4 büyük Android güncellemesi ve 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak olmasıdır diyebilirim. Zira A2x serisi, giriş veya orta-giriş segmentte yer alan bir aileydi. Fakat A24 hem özellikleri hem de alacağı destekle bence gayet orta segment cihazı olmuş.

image

Özelliklerindeki en önemli kısım, işlemcininHelio G99 olmasıydı. Helio G99, her ne kadar Snapdragon 778G veya Exynos 1380 gibi işlemcilerin altında kalsa da Snapdragon 720G, Exynos 1280 gibi işlemcilerle boy ölçüşebilecek performansa sahip. Bu da demek oluyor ki A24; A33, A53, A72, A52 gibi birçok cihazla benzer veya onlardan daha üstün perofrmansa sahip olacak. Bunu sağlayacak olan Helio G99, 6 nm'lik bir işlemci. Kendisi 2 adet 2,2 GHz (Cortex-A76) ve 6 adet 2,0 GHz (Cortex-A55) çekirdek içeriyor. Helio G99 kullanan bazı cihazların AnTuTu 9 puanları 380-390.000 arasındaydı. Bu puanlar A53 ve A33'ünkilerle ile aşağı yukarı aynı. Tabii sentetik testlerin asıl performansı tam olarak yansıtmadığını biliyoruz ama bu puanlar bir parça fikir vermesi için değerlendirilebilir. 

A24'te, LCD ekran yerineAMOLED ekran kullanılmış. Ekran 90 Hz'i destekliyor ve 6,5" (1080x2340) boyutunda. Bu da A24'ü giriş seviyesinden alıp orta segmente koymamız için başka bir neden.

Cihaz sadece128 GB depolama ve 6/8 GB RAM ile gelecek. A24'tekiana kamera 50 MP olacak. Bu kamerayla beraber 5 MP geniş açılı kamera ve 2 MP makro kamera kullanılacak. Önde ise 13 MP'lik kamera yer alacak. ArkadaOIS desteği de var. Hem ön hem arka kamerayla 1080p (30 fps) video çekimi yapılabilecek.

Cihazda5.000 mAh'lık Li-Po batarya ve25W şarj desteği mevcut. Ayrıca cihazda Bluetooth'un 5.3 sürümü kullanılmış. Benim dikkatimi en çok çeken hususlardan biri de 3,5 mm jakın kullanılması oldu. Bu girişle A24 sahipleri, standart kabul edilen 3,5 mm jaklı kablolu kulaklıklarını da rahatlıkla kullanabilecekler.

ilgilenenler için ekleyelim: Cihazın SAR değeri (EU) baş için 0,41 W/kg, gövde için 1,30 W/kg olarak ölçülmüş. (EU için üst sınır 2,0 W/kg'dır.)

Galaxy A24, çok yakın bir zamanda ülkemizde de satışa sunulacak. Yurt dışında 200 dolarlık bir fiyat etiketi olan A24, bizde 8.000-9.000 aralığında olacaktır diye düşünülüyor. 

Eğer bir Galaxy A24 alırsanız, cihazınız kutudan Android 13 (One UI 5.1) ile çıkacak ve bu cihaz,Android 17 dâhil dört büyük güncelleme alabilecek. (Bu bilgi Samsung'un Vietnam sayfasında resmî olarak duyurulmuştu. Sammobile'de de bu haber mevcuttur.)

Peki, A24 alınır mı? Bence A24, gayet alınır bir cihaz olmuş. Fiyatını düşündüğümüzde gayet iyi sayılabilecek olan işlemcisi, AMOLED ekranı, 4 Android'lik güncelleme desteği, kulaklık girişi onu ilgi çekici kılıyor. Siz de lütfen düşüncelerinizi belirtin.

Hepinize huzurlu, sağlıklı günler diliyorum.

29 Comments
Galaxy A
A24 a53 ve üstü cihazlardan güçlü olamaz sırf 4 yıl güncelleme alıcak diye 😀
Karga
Active Level 10
Galaxy A
O yorumu 4 güncellemeye dayanarak yapmadım. A33 gibi cihazlarla benzer performansa sahip olabilir çünkü A53'teki Exynos 1280, AnTuTu 9'da 379 bin gibi bir puan almışken G99'lu bir cihaz 386 bin puan almış. Ha, yine de A24 daha üstün diyemeyiz. Ama benzer performans sonuçları ortaya çıkacak diyebiliriz. Bunların dışında A24, Snapdragon 720G kullanan A52 veya A72'yi bariz şekilde geçecektir. Çünkü Snapdragon 720G, 8 nm ile çıktı ve çoklu çekirdekte biraz tökezliyor. A72'nin AnTuTu puanı 330 binlerdeydi. Sentetik testleri kesin olarak dikkate almasak bile aradaki 50 binlik f ark bize bir şeyler anlatıyor olmalı.
Galaxy A
Peki knk her snapdragonlu cihaz iyi olduğu için mi ileriye geçicek tabiki hayır hem giriş seviyesi cihaz denilebilir onun o puanı alması ne ne işlemci kullandığı öne taşımaz. Hem ondan ziyade orta seviye cihazla yarışması zor ben dediğini çok iyi anladım ve birebir harfiyen okudum ama işlemcisi iyi diye o cihaz iyi olmak zorunda değil hadi diyelim ki oldu o cihaz giriş seviyesi ise nasıl orta segmente yarışcak eğer giriş seviyesine yakın ise
Karga
Active Level 10
Galaxy A
Tabii ki cihazın iyi olup olmadığını sadece işlemci belirlemez. A24, 6 veya 8 GB RAM ile gelecek. 128 GB depolaması olacak. Ekranı AMOLED. Telefonda OIS mevcut. Bütün bu donanımlar 6 nm'lik ve 2,2 GHz'lik (diğer 6 çekirdek 2,0 GHz) bir işlemciye bağlanıyor. Cihazın tek eksiği 5G. Buna rağmen A24, orta sınıf cihazların vadettiğini vadediyor. E üstüne Samsung 4 yıl da özellik güncellemesi sunacak. Bu yüzden A24, orta segment cihazıdır düşüncesindeyim.
Galaxy A
8 le gelir o
Galaxy A
Hem s23 serisi de android 17 son a54 lerde 17 son
A53 ler ise s22 serisi ile 16 son bildiğim kadarıyla ama a24 de keşke 120 olsaymış
Karga
Active Level 10
Galaxy A
Doğrudur. A24, 120 Hz olsaydı tabii daha iyi olurdu. 90 Hz de fena değil, kullananları memnun eder diye tahmin ediyorum.
Galaxy A
Yok kesmez 90 en iyisi 120 yapılcaktı o kadar para vericen zor zamanlarda o cihaza para vericen sana 90hz verilcek ona para verilmektense 2 ci el bi s8 plus veya s9 plus a bakılması daha mantıklı olur veya bütçe iyi ise s10 plus alınabilir bu devirde giriş seviyesine para vermek saçma paran varsa başka altarnetife bakıcan ha bütçe yetmiyorsa alırsın işini görür bütçen yeterli ise 2 ci el olsa dahi bi s serisine bakılması iyi olucaktır🙂
Karga
Active Level 10
Galaxy A
Şahsen S20 öncesi cihazların satın alınması taraftarı değilim. Tabii ki S10, Note 10 gibi cihazlar A24 ile kıyaslanmayacak cihazlardır. Fakat bu cihazların donanım komisyonları, cihazlar yıllarıdır kullanıldığından düşüyor. Batarya ve ekran kararlı yapılarını ziyadesiyle kaybediyor. A24 alacak kişi telefonunu hiç yokss 3 sene kullanmak ister, bunu başarır da. Çünkü cihaz yenidir, kullanıcı yeni bir cihaz almamış olur. Bu saydıklarım sebebiyle ikinci el cihazlara, yenilenmiş telefonlara çok sıcak bakmıyorum.