Original topic:

📍 Galaxy A serisi 📍

(Topic created on: 02-06-2026 08:08 PM)
449 Views
Melik_galaxyA16_
Expert Level 5
Options
Galaxy A

Galaxy A serisinin en az kullanılan cihazları sizce hangileri hiç düşündünüz mü 👇🏻👇🏻

👉🏻 Samsungun bir dönem çıkarıp sonra vazgeçtiği veya serisini sonlandırdığı modeller...
  1. Galaxy A73 5G: Serinin son "A7x" modeli oldu. Çoğu ülkede yerini S21 FE'ye bıraktığı için kullanımı çok kısıtlı kaldı.
  2. Galaxy A42 5G: Tasarımı (arkadaki dört renkli şerit) beğenilmedi ve A52'nin gölgesinde kalarak çok az tercih edildi.
  3. Galaxy A41: Küçük ekranlı telefon sevenler için çıksa da donanımı zayıf bulunduğu için popüler olamadı.
  4. Galaxy A22 (5G Versiyonu): 4G versiyonu çok satarken, 5G versiyonu ekran kalitesinin düşüklüğü (TFT panel) nedeniyle çok az kullanıcıya ulaştı.
👉🏻Bu cihazlar ise tasarımı dolayısı ile sevilmedi ve fiyatı biraz insanı düşündürücü kıldı...
  1. Galaxy A80: Dönen kamera mekanizması nedeniyle çok az kişi satın aldı. Tamiri zor ve pahalı bir cihazdı.
  2. Galaxy A90 5G: A serisinin "amiral gemisi" olmaya çalıştı ancak S serisi fiyatına satıldığı için çok az satıldı.

★★★★★
9 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
o değilde, ilk çıktığında a80 alamadım ya ona yanarım😊
Galaxy A
Yaa ben ona baktım da tasarımı hiç ilgimi çekmedi 😂
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
ben sevmiştim de, gözüm korktu. arızası pahalı olabilir diye😊
Galaxy A
Olabilirdi evet
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Galaxy A
A32🔥
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy A
👍
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
A4x serisine ne gerek vardı ki?
yns24u
Expert Level 5
Galaxy A
A80 çok deneysel bir telefondu. Böyle telefonları ilk nesilden almak riskli olabilir. Bence almamak mantıklı bir karar.
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy A
A80'nin ön kamera tasarımını hiç beğenmedim aşırı abartıcı şekilde kaba duruyor.Onun yerine zora koşmadan Pop-up kamera tasarımını yapsalardı çok satardı.Hayır yani o zaman teknoloji nerdeydi popup yok muydu niye yapmadı samsung.Huawei Y9 Prime 2019 cihazına bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi hangi kamera tasarımından bahsettiğimi.