Original topic:

Galaxy A serisi güncelleme desteği....

(Topic created on: 02-04-2026 09:27 PM)
737 Views
Melik_galaxyA16_
Expert Level 4
Options
Galaxy A

★ Samsungun A serisi telefonlarına verdiği güncelleme desteği süreleri ne kadar hangi modeller için güncelleme desteği bitmiştir hangi cihazlar güncelleme konusunda uygundur bu gönderimden bilgi sahibi olabilirsiniz...

Öncelikle samsungun güncelleme desteğini ( güvenlik - yazılım ) kestiği modeller şunlardır🚫

👉🏻Galaxy A10 - A10s - A10e
👉🏻Galaxy A20 - A20e - A20s
👉🏻Galaxy A30 - A30s
👉🏻Galaxy A40
👉🏻Galaxy A50 - A50s
👉🏻Galaxy A60
👉🏻Galaxy A70 - A70s
👉🏻Galaxy A80
👉🏻Galaxy A90 5G
👉🏻Galaxy A11
👉🏻Galaxy A21 - A21s
👉🏻Galaxy A31 - A41 - A51
👉🏻Galaxy A71 4G

image

⚠️ Desteği kesilmek üzere olan modeller⚠️

👉🏻 Galaxy A12 - A22 ( Güvenlik desteği sona eriyor ) 

👉🏻 Galaxy A32 ( Güncelleme döngüsünün sonuna gelindi )

👉🏻Galaxy A52 - A52 5G ( Yazılım desteği kesilme aşamasında ) 

👉🏻Galaxy A72 ( Ana güncellemeler bitti nadir güvenlik yaması alabilir ) 

Neden Önemli?

​Güncelleme desteği biten bir telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak şu riskleri göz önünde bulundurmalısınız:

1. Güvenlik: Yeni çıkan virüslere veya sistem açıklarına karşı savunmasız kalır.
  2. Uygulama Uyumluluğu: Zamanla WhatsApp, bankacılık uygulamaları gibi kritik aplikasyonlar eski Android sürümlerini desteklemeyi bırakır.
  3. Performans: Yeni özelliklerden mahrum kalır ve sistem zamanla hantallaşabilir.

​Elinizdeki modelin tam olarak hangi sürümde kaldığını öğrenmek isterseniz, Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri kısmına bakabiliriz.

image

Peki şuan konu güncelleme ise hangi telefonlar alınabilir ... 👇🏻👇🏻👇🏻

6 sene güncelleme alıp 2031 - 2032 yılına kadar güncel kalıcak olan modeller en güvenilir modellerdir işte 6 sene güncelleme alıcak olan modeller...👇🏻👇🏻👇🏻

👉🏻Galaxy A56 5G
👉🏻Galaxy A36 5G
👉🏻Galaxy A26 5G
👉🏻Galaxy A17 5G
👉🏻Galaxy A16 5G

Bu modeller arasında işlemci farkı vs olabilir ama sizi en güncel tutacak olan cihazlar bunlardır...

Güçlü Ama Desteği Daha Kısa Olanlar (4+5 Yıl Politikası)

​Bu modeller 2024 yılında çıktı ve 4 yıl Android + 5 yıl güvenlik güncellemesi alacaklar. 2028-2029 yılına kadar destekleri devam edecek.

• Galaxy A55 5G: Premium metal çerçeve ve cam kasa kalitesiyle hala çok popüler. Eğer kasa kalitesi sizin için **bleep** gövdeli yeni A56'dan daha önemliyse tercih edilebilir.
  • Galaxy A35 5G: A55'in sunduğu deneyimi daha uygun fiyata sunan, güvenilir bir model.
Bu modeller de güncelleme konusunda sırtınızı yaslayacağınız modeller arasında...

★Saymadığım A serisi modelleri ise şuanda güncel devrimini yaşıyor 😊 iyi güncel kalmalar dileği ile 😝...

16 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
emeğine sağlık 👏 💜
Galaxy A
Sağol eness
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
Eline sağlık😊
Galaxy A
Tesekkürler reis 😊
xoduzy
Active Level 6
Galaxy A
Başarılı rehber. 👏
Galaxy A
Sağol knk👏
Galaxy A
Reis sen makine gibisin he hemen gönderi atıyon eline sağlık valla ben direkt note 5 ten S25 ultraya geçtim A serisi bana preimum gelmiyor ve sanki 3 sene sonra çöp olcak gibi geliyor direkt S alıyom Note 5 i 9,5 sene kullandım acaba S25 ultra kaç sene olucak?
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
gerçekten samsungun amiral gemisi tadı farklı. 2017 de note 8 almıştım. bambaşka bir seviyeydi😊
Galaxy A
Yani A serisinin bazı modelleri iyi gerçekten de kötü olanları da var ama kullanılıyor nede olsa Note 5 suan geri bi telefon oldu günümüzde geri kalması normal ve S25 ultra zaten bir amiral gemisi 6 7 yıl güncelleme desteği var eğer adamlar zaten düzgün kullanımda 6 7 sene gitmeyeceğini düşünseler o kadar süre güncelleme sözü vermezler bence iyi kullanırsan baya gider bir canavara sahipsin