cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Ekran Yenileme Hızı ve (One Ui7 Hakkında Soru)

(Topic created on: 03-16-2025 12:18 PM)
248 Views
KenanA25
Active Level 5
Options
Galaxy A

Arkadaşlar, Merhaba öncelikle A25 Kullanıyorum ve Ekran Yenileme Hızım 60Hz 60Hz'ye Almamın Sebebi ise 120Hz de aşırı hızlı Pil Tüketimi var + Mobil veri Kullanıyorum Ondanda hızlı azaldığının farkındayım ama 120Hz'nin tadıda başka tabikii😃 neyse pil Tüketimi fazla olmasın diye 60Hzye Çektim ve Pil Tasarrufunuda Açtım. Yinede Pil Tüketimi Çok var youtube,instagram Oyunlar vs... Pekala şimdi 120Hz de sabit mi kullansam yoksa 60Hz'de kalsammi veya pil tüketiminin daha aza indirmek için bi kaç işlem biliyormusunuz bana bi yardımcı olurmusunuz.

Yeni One Ui7 ile olan sorumda şu bu Now Bar dediğiniz özellik yalnızca S serisine özel bir ozellikmi fazla bilmiyorum cahilliğime verin😃 
8 Comments
Kazikate
Active Level 10
Galaxy A
Now Bar bütün telefonlara gelecek. Eğer 60hz ile 120hz arasındaki pil tüketimi farkı sizin için fazla değilse 120hz kullanın daha mantıklı.
KenanA25
Active Level 5
Galaxy A
Yorumunuz İcin Teşekkür ederim Dostum.
Kazikate
Active Level 10
Galaxy A
Rica ederim.
tahakee
Active Level 6
Galaxy A
Hocam benim telefon da a25 ve baya bi sıkıntılıydı ama çözdüm şükür size de şöyle anlatıyım kısaca.

Ben şuan 120 Hz de kullanıyorum ve ekran süresi 7 saate kadar uzadığını gördüm ama normal günlük kullanımda. Yoğun olarak sosyal medya kullanırsanız bu süre 5.5 6 arasına düşer.

Öncelikle Google asistan ayarlarına gidip ok Google ile aktif edilmesi seçeneğini kapatıyoruz ki arka planda sürekli olarak mikrofon açık kalmasın ve pil harcamasın. Aksi halde Google günlük %10a kadar pil tüketebiliyor.

2. Olarak ise pil ayarlarına gidip kullanmadığımız tüm uygulamaları derin uyku moduna alıyoruz çünkü arka planda çalışan her uygulama pil yer.

3. olarak bu ayarları yaptıktan sonra 120 Hz de 7 6, 60 Hz de 10 saate kadar ekran süresi alabilirsiniz

Son olarak da şunu ekliyim. Pilinizi 100r kadar şarj edin ve 0 olana kadar hiç şarja takmayın bırakın kapansın. Kapansıktan sonra telefonu açmadan şarja takın ve 100 olana kadar açmayın. Bu işlemi min 2 kez yaparsanız pilin kafası yerine geliyor ve cidden farkı anlıcaksınız.

Teşekkürler
KenanA25
Active Level 5
Galaxy A
Yorumun İçin Teşekkür Ederim 😊 Google bende devredisi yinede pil tüketir mi
MuhammedA24
Active Level 6
Galaxy A
Hocam o kadar para vermişsiniz doya doya kullanın 120HZyi. Pil süresini arttıracak bazı ayarlar içinde şu konuları inceleyebilirsiniz: https://r2.community.samsung.com/t5/Samsung-Members/1-Pil-Sağlığı-Maksimum-Pil-Performansı-Neler-Yap...
https://r2.community.samsung.com/t5/Samsung-Members/Samsung-Cihazlar-İçin-Ekran-Süresi-Arttırma-Öner...
KenanA25
Active Level 5
Galaxy A
Teşekkür ederim 🙏
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Uygulamaları derin uyku moduna al. 120 hrrste kullan bece. Not! Uyku modu veya derin uyku modunda olan uygulamalardan bildirimler gelmeye bilir veya geç gelebilir.