cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Depolama alanı hızı etkiler mi ?

(Topic created on: 10-20-2024 04:34 PM)
255 Views
QfarEX
Active Level 1
Options
Galaxy A

Galaxy A53 5g telefonumun 128gb hafızasından 10gb kadar boşluk var genelde böyle kullanıyorum. Telefon biraz kasıyor rahatsız edecek derecede sebebi depolama olabilir mi hafıza kartı alıp müzik ve videoları oraya atsan çözüm olur mu ? Telefonu 2023 Şubat aylarinda aldım.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
AhmetSarıca
Active Level 6
Galaxy A
Etkiliyor çünkü her bir uygulamayı açtığınızda cihaz onu romdan (depolama alanında) çağırıyor dolayısıyla onun dolması telefonu yavaşlatıyor ancak bariz bir farkbeklemeyin hızı 2 3 katına çıkmayacak sadece 2-3 saniye kazandırıyor (kendim test ettim 64 gblik telefonda 60 gb doluyken ve sıfırlayıp test ettiğimde 4-5 saniyrlik bir farkdeneyimledim ancak eski telefonum A30s ti yani antutu puanı 100 bin olan bir telefon bundan dolayı farkın daha yüksek olduğunu varsayıyorum sizin telefonunuzun 500-600 bin puana sahip olduğunu hatıtlayacak olursak eğer bufark TAHMİNİMCE 2-3 sn olur )

View solution in context

10 Comments
Galaxy A
Yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğim kadarıyla etkilemiyor
burchina21fe
Expert Level 5
Galaxy A
Telefonun ram olayı etkiler ama depolama etkilemez..
QfarEX
Active Level 1
Galaxy A
peki niye kasma yapıyor olabilir Galaxy A serisi için 2 yilda kasmasi normalmi
burchina21fe
Expert Level 5
Galaxy A
Çok kasmamasi lazım aşırı kasma yapıyor ise tele reset atın..veya arka planda çok uygulama yoruyordur..teli sifirlamayi deneyin..kullanipta duran uygulamalarınızı veri onbelleklerini temizleyin birde arada girip..rami rahatlatın..
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Evet etkiler
0 Likes
Solution
AhmetSarıca
Active Level 6
Galaxy A
Etkiliyor çünkü her bir uygulamayı açtığınızda cihaz onu romdan (depolama alanında) çağırıyor dolayısıyla onun dolması telefonu yavaşlatıyor ancak bariz bir farkbeklemeyin hızı 2 3 katına çıkmayacak sadece 2-3 saniye kazandırıyor (kendim test ettim 64 gblik telefonda 60 gb doluyken ve sıfırlayıp test ettiğimde 4-5 saniyrlik bir farkdeneyimledim ancak eski telefonum A30s ti yani antutu puanı 100 bin olan bir telefon bundan dolayı farkın daha yüksek olduğunu varsayıyorum sizin telefonunuzun 500-600 bin puana sahip olduğunu hatıtlayacak olursak eğer bufark TAHMİNİMCE 2-3 sn olur )
QfarEX
Active Level 1
Galaxy A
Peki hafıza kartı alıp sportify YouTube Disney Amazon prime video gibi uygulamalardaki verileri sd karta depolasam fayda sağlar mı ? Uygulamaları depolayamiyorum bildiğim kadarıyla.
0 Likes
meteA35
Active Level 6
Galaxy A
Sağlar hocam
0 Likes
meteA35
Active Level 6
Galaxy A
Bendede aynı telefon var 128gb 60gb dolu hiç kasma donma yok 2 ay önce aldım
0 Likes