Original topic:

Daha önce başınıza geldimi bilmiyorum 🔒

(Topic created on: 02-16-2026 08:57 PM)
247 Views
Melik_galaxyA16_
Expert Level 4
Options
Galaxy A

Kilitlenen bir telefon 🔒...

👉🏻 Son zamanlarda da bazı kullanıcıların büyük derdi olan bu sorun bir gün sizin de başınıza gelirse eğer bu gönderim aklınıza gelsin çünkü telefonunuz için hayati bi önem taşıyor...

Telefonumun pin/desen/şifresini unuttum ama parmak izi / yüz tanıma ile açabiliyorum sadece derseniz eğer bir gün işte aşağıdaki adımlar ile telefonunuzu kurtarabilirsiniz 👇🏻

1. Samsung "SmartThings Find" (En İyi Senaryo)

​Eğer telefonunuzda bir Samsung hesabı açıksa ve "Uzaktan Kilit Açma" özelliği önceden aktif edildiyse, verileriniz silinmeden şifreyi sıfırlayabilirsiniz.

• ​Bilgisayardan veya başka bir telefondan target=_blanktarget=_blankSmartThings Find sitesine gidin.
  • ​Samsung hesabınızla giriş yapın.
  • ​Listeden telefonunuzu seçin ve sağdaki menüden "Kilidi Aç" (Unlock) seçeneğine tıklayın.
  • ​Bu işlem, parmak izi ve şifre dahil tüm ekran kilidi bilgilerini uzaktan silecektir.
★★★★★

​2. Google "Cihazımı Bul" (Veriler Silinir)

​Eğer Samsung hesabı üzerinden çözüm bulamazsanız, Google'ın servisini kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntem telefondaki her şeyi silecektir.

• target=_blank target=_blankGoogle Cihazımı Bul sitesine gidin.
  • "Cihazı Sil" seçeneğini kullanın.
  • ​Telefon sıfırlandıktan sonra kurulum aşamasında unutulan şifreyi değil, telefonun içindeki Google hesap bilgilerini isteyecektir.
★★★★★

​3. Recovery Modu ile Hard Reset (Son Çare)

​Yazılımsal olarak hiçbir yere erişemiyorsanız, fiziksel tuş kombinasyonlarıyla telefonu fabrikaya ayarlarına döndürebilirsiniz.

1. ​Telefonu kapatın.
  2. Güç + Ses Açma tuşlarına aynı anda basılı tutun (Bazı modellerde Bixby tuşu da gerekebilir).
  3. ​Ekrana gelen menüde Ses tuşları ile ilerleyerek "Wipe data/factory reset" üzerine gelin ve Güç tuşuyla onaylayın.
  4. ​İşlem bitince "Reboot system now" diyerek telefonu yeniden başlatın.
★★★★★

Önemli Uyarı: Android'in "Fabrika Ayarları Koruma" (FRP) özelliği nedeniyle, telefon sıfırlansa bile kurulumda sizden cihazda daha önce açık olan Google hesabınızın şifresini isteyecektir. Bu şifreyi bildiğinizden emin olun.

👍🏻👍🏻

9 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
emeğine sağlık👍🏻👏🏻💜
Galaxy A
Sağolasın enes 😊👍🏻
ens07
Expert Level 5
Galaxy A
😊💜
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy A
👍
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Galaxy A
Bu sadece android içinmi apple için olmazmı?
Galaxy A
Evet android için 👍🏻
melih_24fe
Active Level 10
Galaxy A
hard reset ile sıfırladıktan sonra, hesap şifresi vs istemiyormuydu benmi yanlış hatırlıyorum ?
Galaxy A
İşte yeniden başlatıp hard resetten fabrika ayarlarına döndükten sonra istiyor o dediğini