Resolved! Solved

Original topic:

Cihaz Ekran kapalı iken çok pil tüketme sorunu

(Topic created on: 05-04-2025 06:16 PM)
222 Views
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Options
Galaxy A
Cihazım A52 Custom UI7 var normalde Batarya süresi muazzam 9 saat ekran süresi veriyor ama ekran kapalı iken normale göre çok fazla batarya tüketiyor gibi geldi. Mesela Ekran açıkken Saatte %10 batarya tüketirken ekran kapalı iken saatte %5 tüketiyor. Bu değer normal mi yoksa başka bir sorun mu vardır? Arkada aktif çalışan sistem uygulamaları neredeyse hiç yok sadece ekran süresini söyleyen pil özelliği bende olmadığı için **bleep** Kernel uygulaması sürekli ekran süremi ölçüyor.

Arka plan servisleri şöyle:

image

image

10 Comments
Solution
Siberizm
Expert Level 5
Galaxy A
Custom ROM kullandığınızı belirttiniz. Bu da cihaz için optimize edilmemiş bir sürüm olduğunu gösterir. Yani pil konusunda kesinlikle berbat bir iş çıkarması olası
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy A
evet haklısınız ama ekran açıkken ekran süresi tüm kullanımda 9 saat. İki tarafta bir tutarsızlık var gibi geldi1746370975912.jpg
0 Likes
Solution
axeno
Expert Level 5
Galaxy A
Hayır iki taraf içinde normal. Birinde cihazı kullanıyorsun ve kullanıma göre frekans hızı artıp düşüyor cpu gpu ekran tarafındada parlaklık bt wifi gibi şeylere ekstra pil harçamak yerine hepsini minimumda tutuyor ki daha yüksek pil süresi al diye

Şimdi kapalıyken tabii kurduğun roma göre değişir ama genelde android için doze mode bulunur. Bunun amacı cihazı yavaşlatmak. Cihaz yavaşlar fakat geri kalan işlevleri sadece stok androidde yapabilir. Yani doze mode stock android hariç pekte verimli çalışmaz bu yüzden arkada kullanım senaryosu devam eder ve sürekli kişileştirme servisleri,yedekleme veri çeker. Ki buda one uı 5 sonrası oluşan genel bir hata. Uı 5 ve öncesini analiz edilmesi gerekir cart curt.

Yani kısa cevap: normal bu süreler

Dipnot: aklıma şimdi geldi. Androidde belirli ayarlar açık. Mesela sen wifi veya bt kapatsan bile cihaz ara sıra bunları açıyor. Bunları ya adb shell ile engelleyeceksin yada ayarlardan yerini bulup kapatcan falan daha cok şey var Pil tüketen 1 yıl önce hepsini kapayıp bu sorunu çözmüştüm
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy A
Zaten buna şükür. Normalde cihazım çok kötü 4500mah batarya var boyutuna göre az. 4 yıllık sıfır batarya olması, içinde custom rom olması zaten bataryayı eksiye düşürüyor. UI6'dayken Ort 5 saat ekran sürem vardı, UI7'ye geçince 6.5'a yükseldi ve en son Vulkan'ı aktifleştirince 9 saate yükseldi. Tabi arkada yaptığım birkaç işlem daha var ama aralarında en büyük etki Vulkan yaptı. Yorum için teşekkürler😊
0 Likes
axeno
Expert Level 5
Galaxy A
Boyutuna göre az ama işlemci super car olmadığı için cok tüketim olmuyor o verimlilik dengesi sağlanıyor Yani. Oyuncu telefonuna 4500 mah koy oyun oynamasan bile cok hızlı biter gibi örneklendirebilirim.

Vulkan zaten senelerdir top 1 de benim için. mesela ben gta4 için örnek vercem opengl ile açarken hem fps drop hemde diğer bir cok sorun oluyordu bu yüzden rockstar düzeltmeyince millet vulkan.dll ile sorunu çözmüştü. Cünkü daha güncel ve daha akıllı alogirtmalarla çalısıyor özellikle collips optimizasyonunu seviyorum renderda bile ciddi **bleep** yaratıyor.
axeno
Expert Level 5
Galaxy A
Araştırmadım ya vallahi :(

Ama söyle mantık kurarak ilerlersek. Vulkanı çalıstırabilirsin ama one uı 7 kadar efektif olmayabilir. Eğer uı 5.1 veya diğer sürümler animasyon çalıstırmak için opengl kullanıyorsa vulkana geçsen ya animasyonlar komple bozulur yada opengl ile devam eder ve efektif olmaz aksine tüketim artar performans düşer falan.

Yinede dediğim gibi ben mantık kurarak ilerledim ama araştırmakta fayda var
Galaxy A
Bu uygulamanın adı ne?
ᴇᴄʀɪɴ
Expert Level 5
Galaxy A
Fŕaņco kernel manager
Galaxy A
Tmm tşkr