cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Bu uygulamayı durdursam oyun performansı artar mı

(Topic created on: 4 weeks ago)
261 Views
ˢᵖᵃᶜᵉˡⁱⁿᵉ
Expert Level 5
Options
Galaxy A

Duyduğum bilgilere göre Game Optimizing Service uygulamasını bir şekilde devre dışı bırakırsak oyun performansı ciddi ölçüde artiyormus . Bilgisi olan var mı

image

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Testlerime göre bu uygulamanın yaptığı şey performansı limitlemek. Ama oyun oynama şekline göre bu hem iyi hem kötü olabilir.

Atıyorum senin telefonun oyunun başında 100fps verebiliyor, bu programı kapadığında 100fps ile başlıyor, ama oynadıkça telefon ısındığından performansı az az kısıyor ve en sonunda fpsin 50ye düşüyor.

Bu program açık olduğunda ise, atıyorum seni 60fpse sınırlıyor. Ama bu sınırlamadan dolayı telefonun çok ısınmıyor ve performansını koruyabiliyor. Bu şekilde oyunun sonuna kadar stabil 60fps alabiliyorsun.

Yani sonuç olarak, eğer oyuna girdikten sonra geçirdiğin süre uzun ise açık tutman, eğer kısa kısa oynuyorsan kapalı tutman mantıklı olabilir. Ayrıca eğer harici bir fan kullanacaksan kapalı tutmak daha mantıklı.

View solution in context

Solution
KrDdS23
Active Level 6
Galaxy A
Umurunda olup olmamasından çok eğer telefonun ısınması konusunda dikkatli olmazsan aşırı ısınma telefona zarar verebilir. Bu sebeple o uygulama telefonu koruyan bir şey aslında. Telefon çok ısınsın, bozulma riskini göze alıyorum diyorsan kapat. Ama telefonun aşırı ısınmasına izin vermemek ve uygulamayı açık tutmak daha sağlıklı olur telefon için

View solution in context

0 Likes
6 Comments
Solution
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Testlerime göre bu uygulamanın yaptığı şey performansı limitlemek. Ama oyun oynama şekline göre bu hem iyi hem kötü olabilir.

Atıyorum senin telefonun oyunun başında 100fps verebiliyor, bu programı kapadığında 100fps ile başlıyor, ama oynadıkça telefon ısındığından performansı az az kısıyor ve en sonunda fpsin 50ye düşüyor.

Bu program açık olduğunda ise, atıyorum seni 60fpse sınırlıyor. Ama bu sınırlamadan dolayı telefonun çok ısınmıyor ve performansını koruyabiliyor. Bu şekilde oyunun sonuna kadar stabil 60fps alabiliyorsun.

Yani sonuç olarak, eğer oyuna girdikten sonra geçirdiğin süre uzun ise açık tutman, eğer kısa kısa oynuyorsan kapalı tutman mantıklı olabilir. Ayrıca eğer harici bir fan kullanacaksan kapalı tutmak daha mantıklı.
Galaxy A
Pil ısınma vs umrumda değil tek seferde maks 1 saat oynuyorum kapatiyimmi
0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Dediğim gibi pil ısınma umrunda olmasa bile performansın düşecek. 1 saatte telefon ısınır, ben olsam açık tutardım. Eğer performansından memnun değilsen yine de bir kapatıp dene zarar gelmez, memnunsan gerek yok.
0 Likes
Solution
KrDdS23
Active Level 6
Galaxy A
Umurunda olup olmamasından çok eğer telefonun ısınması konusunda dikkatli olmazsan aşırı ısınma telefona zarar verebilir. Bu sebeple o uygulama telefonu koruyan bir şey aslında. Telefon çok ısınsın, bozulma riskini göze alıyorum diyorsan kapat. Ama telefonun aşırı ısınmasına izin vermemek ve uygulamayı açık tutmak daha sağlıklı olur telefon için
0 Likes
KrDdS23
Active Level 6
Galaxy A
Çok güzel anlatmışsın
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Teşekkür ederim :)