Original topic:

AppCloud mevzusu

(Topic created on: 11-24-2025 09:45 PM)
339 Views
SprN
Active Level 1
Options
Galaxy A

Merhaba bilindiği üzere şu sıralar appcloud uygulamasının bir casus yazılımı olduğu belirtiliyor. Ben kendi bildiklerimi açıklamak istiyorum.

Ilk olarak program ne işe yarıyoe onu açıklayayım program samsung cihazinizin kurumu sonrası veya güncellemesi sonrası 3.parti uygulamaları önermeye yarayan sistem uygulamasıdır.
Gizlilik politikasında da belirtikleri gibi belli başlı bilgilerinizi inceleyerek program önermesini amaclıyor
Mesela cihaz bilgileri marka model bulunduğu konum(konuma göre program önermek zorunda) operatör ismi konumu ip adresi gibi gibi bilgileri alıyor ve buna göre size uygulama öneriyor. Program unity ile gelistirilmis programdir ironsource ile baglantisi da 2022 yilinda unity ironsource'u bünyesine katmis satin alimdan önce Ironsource New York Borsası'nda işlem gören bağımsız bir halka açık şirketti ve para kazanma reklamcilik alaninda calismalar yapiyor. Programın çalışma mantığı tamamen bu ve bu tarz programlar cogu cihazda bulunuyor -hatta google bile- program sisteme gömülü olduğundan kaldırılamıyor ama devre dışı bırakılabiliyor. Ironsource dan dolayi casus yazilimi olarak denilmesi -hatta **bleep** merkezli olmasi- bundandır. Programı devre disi birakirsaniz ayrinca kisisel bilgilerinizi silmeyi talep ederseniz bu sorun ortadan kaybolur.
Configure in AppCloud kısmından Personal Data ile kisisel bilgi silmeyi talep edebiliyorsunuz bilginiz olsun.
Dedim gibi coğu cihazda coğu sitede bu tarz platformlar programlar mevcut ve bunun önünü istesek de istemesek de geçemeyiz.
Bilgilerim yanlış olabilir bu sadece kendi fikirlerimdir.

image

image

3 Comments
yorukaan
Active Level 4
Galaxy A
👏 acizane bende sizin gibi düşünüp bu adımları atmıştım.
SprN
Active Level 1
Galaxy A
Yapılabilecek en basit yöntem bu ekstra dan root ile kalıcı kaldırabilir ama root atmak garanti dışı bırakır
Antropolog
Active Level 10
Galaxy A
Benim de aklımı karıştırıyor bu durum
0 Likes