cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A73 takılma sorunu

(Topic created on: 03-17-2023 09:23 AM)
Maydow
Active Level 1
Options
Galaxy A

Telefonu anlatmaya gerek yok, gördüğünüz gibi. Bir hal çaresi var mıdır? 

Not: Usb ve kulaklığım olmadığı için testte onlar eksiktir. 

image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Maydow,

Konu hakkında, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar-Genel Yönetim-Sıfırla-Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

0 Likes
10 Comments
Galaxy A
Bendede aynı telefon var böyle bir sorun yok
Maydow
Active Level 1
Galaxy A
En ufak düşme, vurma, darbe olmadı. İşten güçten fırsat bulamıyorum garantiye götürmeye ama bu sorun 2,3 aydır devam ediyor.
Buraakzer
Active Level 3
Galaxy A
Merhabalar. Öncelikle sizinle aynı model cihazı kullandığımı belirteyim. Sizlere birkaç aşamalı çözüm önerisi sunmak istiyorum, mutlaka birinin yardımcı olacağını düşünüyorum. Başlayalım

İlk olarak cihazda düşme, darbe vs yoksa, sıvı teması görmediyse ve yüksek ısıya / düşük ısılara maruz kalmadıysa, orijinal şarj kablo ve adaptörü kullanıldıysa bu sorun donanımsal değil yazılımsal bir sorundur. Yani, çözmesi daha kolaydır diyebiliriz.

Şimdi eğer ki üstte yazdığım koşullara uyulduysa, cihaz hiçbir olağan dışı faktöre maruz kalmadıysa çözelim sorunu.

İlk olarak cihazda ekran koruyucu varsa ve çok pahalı bir şey de değilse sökmenizi öneriyorum. Kalitesiz koruyucular dokunma problemlerine yol açabilir. Şimdi, cihazın yazılım güncelleme bölümünden son dağıtılan ONE UI 5.1 i barındıran yazılım güncellemesi yapılmış mı onu da kontrol edelim. Cihazınız güncel değilse güncelleyip tekrar kontrol edin, güncel ise devam edelim.

Cihazdaki takılma sorunu hangi durumlarda yaşanıyor bunu gözden geçirmenizi öneriyorum. Mesela, cihaz Samsung uygulamalarında dolaşırken takılmıyor ancak Play Store üzerinden yüklenen uygulamalarda takılıyorsa farklı bir yaklaşımla çözelim. Eğer tüm uygulamalarda bu şekilde takılıyor diyorsanız devam edelim.

Cihazınız hafıza kartı destekliyor. Ayrıca, Samsung Cloud size yedek alabilmeniz için yeterli alanı sunuyor. İster hafıza kartına, ister Samsung Cloud'a ***YALNIZCA FOTOĞRAF, MESAJLAR VE REHBERİNİZİ*** Yedek almanızı, cihaz ayarlarını yedeklememenizi (yedekleme menüsünden tiki kaldırarak cihaz ayarlarını yedeklemeyi kapatabilirsiniz) öneririm.

Cihazınızı yedekledikten sonra cihazın pil ayarlarına gelelim. Herhangi bir güç tasarruf ayarı aktif mi ona bakıp, açık güç tasarruf modu varsa kapatalım.

Ayarlardaki arama bölümüne RAM Plus yazarak bu özellik aktif mi bakalım. Aktifse, kapatalım. Kapalıysa, aktif edelim ve bir değişiklik oluyor mu gözlemleyelim.

Ayarlar menüsünden uygulamalar kısmına gelip, herhangi bir şüpheli uygulama yüklü mü, (bazı korsan apk lar akıllı telefonlarda ciddi yazılım sorunlarına yol açabilir) bir bakalım. Şüphelendiğiniz bir uygulama varsa kaldırıp devam edelim.

Cihaz Bakımı bölümünden temizlik yapalım, bir değişiklik olmuyorsa devam edelim.

Yedek aldığınız cihazınızı yeniden başlatın ve temiz bir kurulum yapın. Önceden yüklü olan önemli uygulamalarınızı "tek tek elle seçerek" yeniden yükleyin ve yüklediğiniz her uygulama sonrası cihazı gözden geçirin böylece soruna sebep olan şey eğer bir uygulamaysa bunu anlayabiliriz. Ardından Cloud dan ya da hafıza kartınızdan yalnızca fotoğraf, video, rehber ve mesaj gibi bilgilerinizi yedekten içe aktarın. Sorununuz %99 olasılıkla bu işlemlerin tümünü uyguladıktan sonra çözülecektir.

Son olarak tekrar hatırlatmak isterim ki cihazınıza en üstte belirttiğim donanımsal sorun yaratabilecek dış etkenler etki etmediyse çözüm geçerli olacaktır. Sorun çözülürse bilgi vermenizi rica ediyorum.
Maydow
Active Level 1
Galaxy A
İlginiz için teşekkür ederim, şimdi paragraf paragraf cevaplayarak dediklerinizi deneyeceğim.
Problemin yazılımsal olduğunu ben de düşünüyorum. Yazılımsal optimizasyon problemi var gibi geliyor, tabii emin değilim..
Ekran koruyucu kaliteli, dokunma problemi olduğunu düşünmüyorum çünkü geri çık dediğimde sorun duruyor. Bu sorun bazen uygulama içerisinde bazen ise direkt ana menüde yaşanıyor. Bazen ise ekran karararak tekrar açılıyor.
Cihaz güncel,
Cihaz içerisinde korsan yazılım bulunmamaktadır, tüm uygulamalar güvenilir, yaygın kullanılan uygulamalardır.
Telefonun tüm hafıza grupları gerek hafıza kartı, gerek Ram yarı yarıya boştur.
Pil tasarrufu açık değildir, pil sağlığı koruma da kapalıdır. Ram plus temizliği, vb diğer unsurlar kontrol edildi, sorun yok.
Cihaz bakımı ve arka planda çalışan uygulamalar **bleep** **bleep** temizlenmektedir.
Orijinal şarj aleti kullanılmıştır, soğuğa, sıcağa maruz bırakılmamıştır. Darbe, su teması kesinlikle yoktur.
Dediğiniz işlemleri denedim, yalnızca bir sıfırlama gerekmektedir, onu da uygun bir zamanda yapacağım.
Teşekkür ederim..Screenshot_20230317_113703_Device care.jpg
Buraakzer
Active Level 3
Galaxy A
Cihazınızı hor kullanmamanıza rağmen böylesi can sıkıcı bir sorunla karşılaştığınız için öncelikle çok üzüldüm.

Geçtiğimiz günlerde ben de Samsung kullanıcılarının yıllardır çeşitli model telefonlarda yaşadığı bir problemle karşı karşıya kaldım.

Sıfırlama önerileri aldım ancak sıfırlama yapmama rağmen sorun çözülmedi, sebebini ancak kendim deneme yanılma yöntemiyle buldum.

Bu deneyimimden ötürü sizlere yedekleme esnasında "Sıfırlama yaparken cihaz ayarlarını ve uygulamaları dahil etmeyin" önerisinde bulundum ve yine bunun altını çizmek isterim. Cihaz ayarlarınız silinsin, çok çok 10 dakika uğraşır eski tema düzeninizi zil sesinizi vs ayarlarsınız. Ancak cihaz ayarları olduğu gibi geri yüklendiğinde, sorunlu yazılımları da beraberinde geri getirebiliyor cihazınıza, bundan korunmuş olursunuz.

Umarım sorununuz çözülür ve telefonunuzu normal haliyle kullanmaya başlarsınız. A73 çok stabil, performanslı ve kullanıcısını üzmeyen bir cihaz genel anlamda.
0 Likes
AlperAlpaslan
Expert Level 3
Galaxy A
Ayni sorunu bazen bende yasiyorum. Ya gec dokunuyor ya da dokunmadigim yere basiyor. Ana menu tusuna basinca geri tusuna felan basiyor. Cihazinizi sifirlamayi deneyebilirsiniz.
Maydow
Active Level 1
Galaxy A
Onu deneyeceğim hocam,şu işten br fırsat bulabilirsek..
0 Likes
Fırat1905
Active Level 8
Galaxy A
Hiçbir şeyle uğraşma kardeşim bence direkt servise götür telefonu. Sıfırlama ile falan bunun çözümü olmaz olsa da geçici olur bi süre sonra yine yapar.
Maydow
Active Level 1
Galaxy A
Öyle yapıcam zaten ama götürücem bu kez de abi biz baktık bir sorun göremedik diyecekler diye düşünüyorum. Kim bilir ne kadar sürecek onların bakması,o da ayrı bir sorun..
0 Likes