Resolved! Solved

Original topic:

A73 Ön Kamera Odak Sorunu

(Topic created on: 06-04-2022 11:51 AM)
791 Views
gizem95
Beginner Level 2
Options
Galaxy A

Merhabalar telefonu alalı 3 gün oldu ancak ön kamerada yakın odak sorunu yaşıyorum. Bir nesneyi ön planda tuttuğumda nesneyi değil arkayı odaklıyor ekranda çılan yuvarlağa bastığımda selfie modunda hiçbir şey odaklanmıyor.

Kamera verilerini sıfırladım. Güvenli modda çalıştırdım. Güncellemelerim son sürüm. Kameramı sildim. Ancak sorun düzelmedi.

Mesela Samsung S8 plusta yakın çekim selfiede çıkan yuvarlağa tıkladığımda süper netlikte fotoğraf çekebiliyorken A73 te çekemiyorum.

Uzaktan selfie de bir problem yok ama telefonu yakından tuttuğumda herşey bulanık. Elimi yaklaştırıyorum yuvarlağa basıyorum elimi odaklasın diye yine olmuyor. Başka nesneleri elimde tutarakta denedim problem devam ediyor.

Sizce telefonda bir problem mi var? 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba gizem95,

İncelememiz için görsellerle birlikte, Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD​

View solution in context

4 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba kardeşim,

A73 cihazın ön kamerasında odak sabit odakttır yapılacak hiçbir çözüm yolu yoktur

Belli bir odak uzaklığı var o zaman net çeker yani odaklama özelliği bulunmamaktadır donanımsal gereği cihazda
gizem95
Beginner Level 2
Galaxy A

Yani yakın çekimde aşırı bulanık olması normal midir?

Bunu soruyu sormamın nedeni telefonda herhangi bir problem mi var öğrenmek istiyorum.

Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Evet normaldir yakın çekim için , ön kamerası problem yoktur gizim çünkü odak özelliği yok cihazında olsaydı net çıkacaktı elin yakın çekimde 😊
Solution
Gökırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba gizem95,

İncelememiz için görsellerle birlikte, Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD​