cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A70'te Güncelleme+Şarj Sorunu+Kasmalar

(Topic created on: 04-29-2020 04:47 PM)
908 Views
metios
Active Level 1
Options
Galaxy A

Bu sonbaharda Samsung A70 bir cihaz aldım, alırken en göz önünde tuttuğum şeylerden biri o her yerde nedenini şu an anlayamadığım bir şekilde yanıltıcı olarak methedilen şarjın uzun gitmesi oldu.

Şarjı gerçekten anlatıldığının tam aksine çok hızlı düşüyor. Bozulduğu için kullanmaya devam edemediğim oldukça ucuz bir markanın bir cihazı dahi bunun kat kat üzerindeydi pil performansı olarak. Telefon kapalı konumda dahi 1 günü geçiremiyor, hiç ellemeseniz de bir günde %100'den %50'ye düşüyor. Yanımda şarj cihazı ile dolaşmaktan bıktım artık. Madem bu kadar kötüydü, niçin yanıltıcı bir şekilde methedildi bu telefon? Parayı sokaktan toplamıyoruz, yazık günah ya.
Ayrıca bazı kişilere gelip sorun çıkarmış olan güncelleme bana hiç gelmedi bile. Sürekli kontrol ediyorum ancak koca bir 0 var. Yazılımınız güncel diyor aylardır Android 9'a. Komik. Yurtdışından almadım, Türkiye cihazı, ancak aylardır güncelleme yüzü görmedi telefon. Çıkarıp unuttuğunuz modellerden biri olmasından korkuyorum, genellikle Samsung telefonların %80'i böyle oluyor çünkü. Her yıl tonla telefon çıkartıyorsunuz ama güncellemesini düzgün veremiyorsunuz vaat ettiklerinizde bile. Samsung çalışanlarının dahi çıkan modelleri sayabileceğini düşünmüyorum. Kullanıcı günün sonunda bin pişman oluyorsa, hergün yeni model çıkartmanın ne anlamı var? Önce halihazırda bulunan modellere sahip çıkın siz. 
Ayrıca 3000 lira verdiğim bir telefonda, birkaç kelime oyunu hariç hiç oyun oynamamama rağmen kasma ve donma yaşamaya da başladım son dönemlerde. Tüy dikti anlayacağınız.
Ben yıllar sonra tekrar Samsung'u denemek istemiştim ancak görüyorum ki pek bir değişim olmamış. Maalesef aldığıma bin pişman oldum. Bu performansı çok daha ucuz cihazlardan da alabilirdim.
Gerçekten bu konuda çok doluyum. Bir daha asla bir Samsung cihaz almayacağım ve almak isteyen yakınlarıma da engel olacağım. Bunun olması için bilinçli bir çaba gösterdiyseniz, ki değilse bu olağanüstü bir başarıdır, tebrikler, başardınız. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000005
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba metios,

Ben Siyah, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Galaxy A70 cihazımız için yeni yazılımın, an itibariyle 1 Mayıs 2020 - 1 Haziran tarihleri arasında sunulması planlanmaktadır. Yazılım güncelleştirme tarihleri, yapılan testlere göre değişiklik göstermektedir. Bu testlerden başarılı sonuç alınamadığı takdirde, güncellemeler ertelenmekte ya da iptal edilebilmektedir. Cihazlarımız için kontroller devam ettiğinden, ileri ki tarihlerde listemizi kontrol etmenizi rica ederim. Listemiz sürekli güncelleniyor. Güncel yazılım listesine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.guncelmiyiz.com

Cihazınızda yaşamış olduğunuz durumları inceleyebilmemiz için, Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
9 Comments
CagatayKutuk
Active Level 7
Galaxy A
Güncellemeden sonra cihaz bir süre böyle kasma donma yapabilir sonra oturur kasmalar donmalar gider. Moderatörler bile bazen büyük güncellemeler sonrası cihazı fabrika ayarlarına döndürmenizi önerir. Sizin sorun hala devam ediyorsa fabrika ayarlarına geri döndürüp baştan kurulum yapmanızı öneririm. Batarya tüketimi koruması için Members'ta öneriler mevcut. En son ihtimal batarya kalibrasyonu yaparak problemi çözmeyi deneyebilirsiniz.
0 Likes
metios
Active Level 1
Galaxy A
Güncelleme gelmedi ki kasma donma yapsın. Telefonu birkaç kez fabrika ayarlarına döndürmüştüm, bir değişim olmadı. Batarya kalibrasyonu ne bilmiyorum ama internette gördüğüm kadarıyla uzun süre kullanılan cihazlarda pilin eskimesi sonucu oluşan performans düşüklüklerinde yapılıyormuş. Bense bu problemi aldığımdan beri yaşıyorum.
0 Likes
CagatayKutuk
Active Level 7
Galaxy A
Böyle bir durum varsa o zaman en yakın Samsung Yetkili Servisine gitmenizi ve sorununuzu söylemenizi öneririm.
0 Likes
metios
Active Level 1
Galaxy A
Anlıyorum, bu telefonda ciddi bir sorun var ben öyle yapayım en iyisi.
0 Likes
CagatayKutuk
Active Level 7
Galaxy A
çözüm olarak kabul ederseniz sevinirim
0 Likes
kızılejder
Active Level 10
Galaxy A
batarya kalibrasyonu soýldeiğiniz gibi iyi olabilir sayfma bakabilirsiniz
0 Likes
zekzek
Active Level 1
Galaxy A
bence sizin telefonda bir sıkıntı var bende A70 kullanıyorum bu sıkıntıların hiç biri yok, şarjı da gayet iyi gidiyor.🙄
0 Likes
metios
Active Level 1
Galaxy A
Bilemiyorum artık.
0 Likes
Solution
User0000005
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba metios,

Ben Siyah, Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm.

Galaxy A70 cihazımız için yeni yazılımın, an itibariyle 1 Mayıs 2020 - 1 Haziran tarihleri arasında sunulması planlanmaktadır. Yazılım güncelleştirme tarihleri, yapılan testlere göre değişiklik göstermektedir. Bu testlerden başarılı sonuç alınamadığı takdirde, güncellemeler ertelenmekte ya da iptal edilebilmektedir. Cihazlarımız için kontroller devam ettiğinden, ileri ki tarihlerde listemizi kontrol etmenizi rica ederim. Listemiz sürekli güncelleniyor. Güncel yazılım listesine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.guncelmiyiz.com

Cihazınızda yaşamış olduğunuz durumları inceleyebilmemiz için, Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden, aşağıdaki linkte yer alan adımları takip ederek, hata raporu gönderebilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD

0 Likes