Original topic:

A56 Wifi Çekim Gücü Çok Zayıf

(Topic created on: 08-08-2025 12:20 AM)
1159 Views
kirk_hammett0
Active Level 1
Options
Galaxy A

Merhaba,

Galaxy A56 telefon aldım ama wifi çekim gücü çok zayıf, eski ucuz telefonum evin heryerinde sorunsuz wifi çekerken, A56 ancak modemle aynı yerdeysem sorunsuz çekiyor. Modemin olduğu yerden biraz uzaklaşınca hemen wifi çekim gücü düşüyor. Örneğin, eski telefonum balkonda iki diş çekerken, A56 bir diş zor çekiyor veya bağlantı kopuyor. Evin en arka odasında (evin en uç yeri) eski telefonum bir diş çekerken, A56 modemi bile görmüyor.

Sadece eski telefonumla kıyaslama yapmadım, evde üç tablet, iki laptop, bir akıllı tv var. Hepsi farklı markalar. Hiçbirinde wifi çekim sorunu yaşamadım bugüne kadar. Ama Samsung Galaxy A56 wifi çekim sorunu yaşatıyor.

Yabancı forumlarda ve youtube yorumlarında bu sorunu yaşayan çok kullanıcı gördüm. Yani sorun bende veya modemimde değil. Dediğim gibi evde farklı markalardan birçok wifi cihaz var, hiçbirinde wifi sorunu yaşamadım. Yabancı forumlarda "modeminizin 2.4 ghz özelliğini kapatın, sadece 5ghz kullanın" veya "sadece mobil veri kullanın" gibi tavsiyeler var. Ben niye modemimin ayarını kurcalayım evdeki diğer cihazlar sorunsuz wifi çekerken ?! Veya niye sadece mobil veri kullanayım ? Normal bir şekilde telefonumun wifi'sini kullanmak istiyorum.

Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Samsung bu sorunu bir güncellemeyle çözebilir, umarım çözer.

Edit : Evde Galaxy S23 FE var, o cihazda bu wifi sorununu yaşamıyoruz.

19 Comments
Galaxy A
Muhtemelen donanımsal bir sorundur çözülemez yalnız modemi 5ghz kullanıyorsanız 2.4ghz'ye geçebilirsiniz uzakta daha iyi ceker
kirk_hammett0
Active Level 1
Galaxy A

Donanımsal sorun ise üretim hatasıdır, bu sorunu yaşayan çok kişi var çünkü. Modemim 2.4 ghz. Modemimde 5 ghz özelliği var mı bilmiyorum ama dediğim gibi diğer cihazlar sorunsuz wifi çekiyor. Teşekkürler.

0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
2.4 ghzye bağlı olduğuna emin misiniz?
0 Likes
kirk_hammett0
Active Level 1
Galaxy A

Playstore'dan "wifi analyzer" aplikasyonu indirip, modemimin wifi'sini analiz ettiğimde, zaten sadece 2.4 ghz bağlantısı olduğunu gösteriyor. Yani sanırım modemimde 5 ghz yok. Teşekkürler.

Ramocann
Active Level 10
Galaxy A
Modem 2.4 mü emin misiniz? A56da sıkıntı olabileceği gibi modeme 5g ile bağlantı kurmaya çalışıyor da olabilir. Modemin marka model bilgisini paylaşma şansınız var mı?
kirk_hammett0
Active Level 1
Galaxy A

Tilgin HG2331

0 Likes
Ramocann
Active Level 10
Galaxy A
Fiber destekli bir modem bu.. 6g bir cihaz 5ghz desteği de var. Eğer 5ghz ile 2.4 ghz bağlantıları birbirlerinden ayrılmamış ise bu noktada sorun çıkıyor olabilir. modem yakınına gidip a56da wifiyi etkinleştirin, modeme bağlandığında kaç ghz ile bağlı olduğunun görülmesi lazım.
kirk_hammett0
Active Level 1
Galaxy A

Teşekkürler. Modemin yanına gidince, telefonda wifi bağlantısında sadece modemin adı yazıyor. 2.4 ghz mi yoksa 5 ghz'den mi bağlandığı yazmıyor. Yabancı forumlarda birisi, modeminin 5ghz bandına A56'yı atamış. Yani modemi hem 2.4 ghz, hem 5 ghz çalışıyormuş ama A56 sadece 5 ghz'den bağlanıyormuş. Sanırım olayın çözümü bu.

0 Likes
GalaxyM14
Active Level 7
Galaxy A
WiFi işaretinin yanında 5 yazıyor ise 5ghz bağlantısı vardır. Yazmıyor ise 2.4ghz bağlantı vardır. 2.4ghz daha uzun mesafeden çeker. Ama 5ghz daha stabil ceker. Bence daha iyi bir modem yada router alman daha iyi olur. Modemin konumunu değiştirerek te daha iyi bir çekim gücü yakalayabilirsin.4tZ4wkTplR.jpg