- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
08-08-2025 12:17 AM (Last edited 08-09-2025 11:58 AM ) in
Galaxy AMerhaba,
Galaxy A56 telefon aldım ama wifi çekim gücü çok zayıf, eski ucuz telefonum evin heryerinde sorunsuz wifi çekerken, A56 ancak modemle aynı yerdeysem sorunsuz çekiyor. Modemin olduğu yerden biraz uzaklaşınca hemen wifi çekim gücü düşüyor. Örneğin, eski telefonum balkonda iki diş çekerken, A56 bir diş zor çekiyor veya bağlantı kopuyor. Evin en arka odasında (evin en uç yeri) eski telefonum bir diş çekerken, A56 modemi bile görmüyor.
Sadece eski telefonumla kıyaslama yapmadım, evde üç tablet, iki laptop, bir akıllı tv var. Hepsi farklı markalar. Hiçbirinde wifi çekim sorunu yaşamadım bugüne kadar. Ama Samsung Galaxy A56 wifi çekim sorunu yaşatıyor.
Yabancı forumlarda ve youtube yorumlarında bu sorunu yaşayan çok kullanıcı gördüm. Yani sorun bende veya modemimde değil. Dediğim gibi evde farklı markalardan birçok wifi cihaz var, hiçbirinde wifi sorunu yaşamadım. Yabancı forumlarda "modeminizin 2.4 ghz özelliğini kapatın, sadece 5ghz kullanın" veya "sadece mobil veri kullanın" gibi tavsiyeler var. Ben niye modemimin ayarını kurcalayım evdeki diğer cihazlar sorunsuz wifi çekerken ?! Veya niye sadece mobil veri kullanayım ? Normal bir şekilde telefonumun wifi'sini kullanmak istiyorum.
Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Samsung bu sorunu bir güncellemeyle çözebilir, umarım çözer.
Edit : Evde Galaxy S23 FE var, o cihazda bu wifi sorununu yaşamıyoruz.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:20 AM in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:23 AM in
Galaxy ADonanımsal sorun ise üretim hatasıdır, bu sorunu yaşayan çok kişi var çünkü. Modemim 2.4 ghz. Modemimde 5 ghz özelliği var mı bilmiyorum ama dediğim gibi diğer cihazlar sorunsuz wifi çekiyor. Teşekkürler.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:21 AM in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:34 AM in
Galaxy APlaystore'dan "wifi analyzer" aplikasyonu indirip, modemimin wifi'sini analiz ettiğimde, zaten sadece 2.4 ghz bağlantısı olduğunu gösteriyor. Yani sanırım modemimde 5 ghz yok. Teşekkürler.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:33 AM (Last edited 08-08-2025 12:52 AM ) in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:39 AM in
Galaxy ATilgin HG2331
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:48 AM (Last edited 08-08-2025 12:52 AM ) in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 01:06 AM in
Galaxy ATeşekkürler. Modemin yanına gidince, telefonda wifi bağlantısında sadece modemin adı yazıyor. 2.4 ghz mi yoksa 5 ghz'den mi bağlandığı yazmıyor. Yabancı forumlarda birisi, modeminin 5ghz bandına A56'yı atamış. Yani modemi hem 2.4 ghz, hem 5 ghz çalışıyormuş ama A56 sadece 5 ghz'den bağlanıyormuş. Sanırım olayın çözümü bu.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-08-2025 12:58 AM in
Galaxy A