cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A55 telefondan gelen şakırtı sesi

(Topic created on: 12-05-2024 08:03 PM)
95 Views
Kewenty
Active Level 3
Options
Galaxy A

A55 sahibi arkadaşlar sizden ricam telefonu ileri geri sallayınca kameradan bi şakırtı sesi geliyormu? OİS sesi mi yoksa başka nir ses mi merak ettim yoksa telefonu garantiye göndereceğim.

3 Comments
Galaxy A
Galaxy cep telefonlarının içinde, kamera ile fotoğraf çekerken titremeyi en aza indirmeyi sağlayan ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi gören bir bileşen bulunuyor. Bu küçük parça, kamera açık değilken sallanırsa telefonun iç yapısına çarparak hafif bir tıkırtı sesi çıkarabilir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici), el titremelerini algılayan ve lensi titremenin ters yönüne hareket ettirerek düzeltmeye yarayan bir işlevdir. Her üründe OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) boyutları farklı olduğu için ürüne bağlı olarak ses nispeten yüksek olabilir. Bu, OIS'nin (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliklerinden kaynaklanır ve bir ürün hatası değildir. Çıkan ses, cep telefonunun işlevini ve performansını etkilemez.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/do-you-hear-a-small-noise-from-inside-of-the-devic...
Kewenty
Active Level 3
Galaxy A
Hocam çok teşekkür ederim
merturkk
Active Level 7
Galaxy A
sallayınca ois sesi vardı onu biliyordum da kamerayı açınca gittiğini bilmiyordum. şaşırdım güzel bilgi
0 Likes