Pesong
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
A55. Cihazımda rutinler ile oluşturduğum her uyarıda sesli bildirim yapıyor. Ben bazı rutinelrde ses çıkmasını istemiyorum, bazılarında da istediğim sesi değiştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim.
3 Comments
mfs_alpha
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-30-2025 11:06 PM in
Galaxy A
Hocam sizin için yapay zekaya sordum cevabi:
Senin dediğin olay Samsung A55’in Rutinler (eski adıyla Bixby Routines) özelliğiyle ilgili. Normalde her rutin çalıştığında cihaz sana bildirim sesi veriyor, ama bu sesi kapatma ya da değiştirme işini biraz ayarlaman gerekiyor.
👉 Şöyle çözebilirsin:
Rutin düzenleme kısmına gir
Ayarlar > Gelişmiş Özellikler > Rutinler İstediğin rutine dokun.
“Bildirim göster” seçeneğini kapat
Her rutinde otomatik olarak "Bu rutin çalıştırıldı" diye bildirim düşüyor. Rutin düzenlerken “Bildirim gönder” gibi bir eylem varsa kaldır. Eğer illa bildirim kalacaksa ama sesi çıkmasın istiyorsan: Bildirim kategorisinden “Sessiz” seçebilirsin.
Sesi değiştirmek istersen
Rutin içine bir eylem olarak “Ses ayarlarını değiştir” ekleyebilirsin.
Mesela: Rutin başladığında bildirim sesi “X” olsun, rutin bittiğinde eski ayarına dönsün. Ya da özel bir ses çaldırmak istersen “Medya sesi çal” eylemini seçip istediğin mp3/wav dosyasını koyabilirsin.
Tamamen sessiz yapmak için
Rutin başladığında → Bildirim sesi: Sessiz Rutin bittiğinde → Bildirim sesi: Eski ayarına dön
Böylece sadece o rutin için sessizlik sağlamış olursun.
Ben sana istersem tek tek menü adımlarını “Şu rutinde sesi kapat, diğerinde şu ses ata” diye uygulamalı tarif de edebilirim.
İstiyor musun ki ben sana bir tane örnek rutin hazırlama adımı göstereyim? (Mesela “Gece olunca sessiz bildirim”, “Şarj takılınca özel ses” gibi.)
Senin dediğin olay Samsung A55’in Rutinler (eski adıyla Bixby Routines) özelliğiyle ilgili. Normalde her rutin çalıştığında cihaz sana bildirim sesi veriyor, ama bu sesi kapatma ya da değiştirme işini biraz ayarlaman gerekiyor.
👉 Şöyle çözebilirsin:
Rutin düzenleme kısmına gir
Ayarlar > Gelişmiş Özellikler > Rutinler İstediğin rutine dokun.
“Bildirim göster” seçeneğini kapat
Her rutinde otomatik olarak "Bu rutin çalıştırıldı" diye bildirim düşüyor. Rutin düzenlerken “Bildirim gönder” gibi bir eylem varsa kaldır. Eğer illa bildirim kalacaksa ama sesi çıkmasın istiyorsan: Bildirim kategorisinden “Sessiz” seçebilirsin.
Sesi değiştirmek istersen
Rutin içine bir eylem olarak “Ses ayarlarını değiştir” ekleyebilirsin.
Mesela: Rutin başladığında bildirim sesi “X” olsun, rutin bittiğinde eski ayarına dönsün. Ya da özel bir ses çaldırmak istersen “Medya sesi çal” eylemini seçip istediğin mp3/wav dosyasını koyabilirsin.
Tamamen sessiz yapmak için
Rutin başladığında → Bildirim sesi: Sessiz Rutin bittiğinde → Bildirim sesi: Eski ayarına dön
Böylece sadece o rutin için sessizlik sağlamış olursun.
Ben sana istersem tek tek menü adımlarını “Şu rutinde sesi kapat, diğerinde şu ses ata” diye uygulamalı tarif de edebilirim.
İstiyor musun ki ben sana bir tane örnek rutin hazırlama adımı göstereyim? (Mesela “Gece olunca sessiz bildirim”, “Şarj takılınca özel ses” gibi.)
Pesong
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-30-2025 11:20 PM in
Galaxy A
😊Yapay zeka galiba gündemi takip etmiyor. Dediği ekranlardaki sıralaması değişmiş. Farklı menüler altından giriliyor. Ama yinede yz nin bahsettiği 3 yöntemde uygulanabilir bir yöntem değil. Keşke eklediğimiz rutinin altında ses seçilebilseydi.
Pesong
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-30-2025 11:30 PM in
Galaxy A
Şöyle bir sorun var. Özel bildirimler ekranında sessiz işaretlendiğinde bildirim hiç çıkmıyor. Ekranda hata var.