cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A54 NFC TEMASSIZ ÖDEME SORUNU

(Topic created on: 07-29-2024 03:58 PM)
371 Views
Fiora
Active Level 3
Options
Galaxy A
Arkadaşlar ay oldu ama halen sorun çözülmedi. Nfc ile ödeme yapabiliyorken birden yapılmamaya başladı telefonu pos cihazına tutuyorum dıt dıt dıt ediyor kabul etmiyor işlme. Bankayı defalarca aradım ama sorun onlarda gözükmüyor tüm güncellemeler yüklü son sürüm. Geliştirici seçenekleri kapalı.
9 Comments
YasinS10Lite
Active Level 9
Galaxy A
Tüm cihazlarda bu durum var diyebilirim. Galiba ülke gelenlinde nfc ödeme desteği kaldırıldı
0 Likes
Fiora
Active Level 3
Galaxy A
A54 içinmi
0 Likes
YasinS10Lite
Active Level 9
Galaxy A
Tüm cihazlarda. Bende kullanıyordum 1 1.5 sene öncesine kadar sonra birden gitti
0 Likes
Fiora
Active Level 3
Galaxy A
Acayip sinir bozucu bizim memleket bu konularda
0 Likes
YasinS10Lite
Active Level 9
Galaxy A
Maalesef inatla geriden gitmeyi tercih ediyorlar. Ben en çok 5g ve diğer mobil altyapı sorununa sinir oluyorum. Yıllardır düzelttemiyorlar
0 Likes
Gamer12
Active Level 4
Galaxy A
Bence sende sikinti var bende hicbir sorun yok okutunca oluyor cihaz a34
0 Likes
zeto
Active Level 10
Galaxy A
Bende 2 tane a54 cihaz var nfc ile ödwme kunlanıyorum hatta bugün kunlandım
0 Likes
Fiora
Active Level 3
Galaxy A
Dostum bendede çalışıyordu aniden gitti. Yakın bir dostumun cihazıda a54 onunda olmuyor 4 5 aydır.
0 Likes
Pembe
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Fiora,

Bu durum için aşağıda yer alan adımları kontrol edebilirsiniz;

Öncelikle Ayarlar > Bağlantılar > NFC ve Temassız Ödemeler bölümünden NFC'nin açık olduğunu kontrol edelim. Eğer bir banka uygulaması ise "Temassız Ödemeler" kısmından ilgili uygulamayı aktifleştirelim.

Açık olmasına rağmen durum devam ediyor ise Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst bölümdeki üç nokta > Sistem Uygulamalarını Göster > NFC  > Depolama > Veriyi Sil adımlarını uygulayabilirsiniz. 

Ardından Uygulamalar > Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla seçilmelidir. Bu işlemi uyguladığınızda bağlantı ayarlarınızın logları sıfırlanacaktır. Daha önce bağlanmış olduğunuz Wi-Fi ağları, Bluetooth ağlarını telefon unutacaktır ve tekrar şifreleri girmek durumunda kalırsınız. Bu durumlar haricinde herhangi bir veri kaybı olmaz.

Sorunun devam etmesi halinde, cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yedekleme ve sıfırlama işlemini denemenize rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes