KullanıcıDostu
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
3 weeks ago (Last edited 3 weeks ago ) in
Galaxy AMerhabalar,
Windows 11 kaynaklı olduğunu düşündüğüm ve 3 farklı win11 pcde de farklı kablolarla denememe rağmen A54 5G telefonumu Usb bağlantısıyla dosya transferi ekranında göremeyince ve evdeki diğer Samsung ile Huawei cihazları (Android 14 öncesi cihazlar) görüntüleyebilince, A54 5G'nin usb soketinde arıza var sandım. Windows 10 da denemedim. Telefondaki envai çeşit tüm izinleri, otomatik engel özelliği, hata ayıklama vs pc adb ve standart windows driverları kontrol ettim çözüm olmadı. Bu sorundan dolayı sinir küpü olan başka kullanıcılar da olabileceği için çözümü paylaşmak istedim.
Çözüm : Sanırım Samsung 'Flow' uygulaması ile İos gibi itunes alternatifi bir altyapı kurmuş durumda android 14 ve sonrası cihazlar için. Yani öyle yorumluyorum. Çünkü Samsung Flow uygulamasını hem bilgisayar hem telefon yükleyerek Usb ile gerekli dosyaları görüntüleyebildim, transfer gerçekleştirebildim.
1) Flow uygulamasını pc yükleyince driver isteyecek, onaylayıp yükleyin ve sonra pcde uygulamayı kapatıp açın ve kabloyu telefonunuza bağlayın.
2) Telefonunuza bildirim izni gelecek. İstediklerinizi onaylayın ve sonra doğrulama kodu ekranı gelecek, her iki cihazda da onayladığınızda dosya transferini Usb olarak gerçekleştirebilirsiniz. Eğer buna rağmen cihazınızı görüntüleyemiyorsanız teknik destek almanız gerekebilir. Umarım sorununuza çözüm olur, bu sorun yüzünden 3-4 gündür 4-5 saat zamanım gitti ve çok sinir bozucu oldu gerçekten. Ama güvenlik anlamında yapıldıysa olumlu karşılıyorum.
Güncel Durum : Bu yazıyı yazdıktan sonra bir tanıdığıma sordum onunda aynı cihaz ve pcde görünüyormuş. Muhtemelen benim telefonun sistem dosyalarından birinde bir sıkıntı meydana geldi ve yukarda yazdıklarımın dışında bir sistemsel dosya sebebiyle bir engelleme meydana geliyor olabilir. Çünkü soket sıkıntılı olsa flowda da çıkmazdı. Yazılımsal bir şey belli ki. Telefonu sıfırlasam düzelir belki de ama zahmetli iş şu an. Bu sorunun şans eseri hangi cihazda ne zaman meydana geleceği belli değil. Google'da çok fazla örnek cihaz var ve çözüm için hem pc hem telefon sıfırlamaya giden zahmetli süreçler olabiliyor. Bu yüzden flow uygulamasıyla transfer yapılabilmesi iyi bir şey. Yine de sorunun esas kaynağını araştırmaya devam ediyorum. Ama şu an alternatif çözüm olarak Flow uygulaması kurtardı sağ olsun. Böyle bir sorun yaşarsanız kurtarıcı olarak flow uygulaması aklınızda olsun.
6 Comments
YunusG
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Bilgisayara bağladığınızda, bir bildirim gelecektir. Muhtemelen sizde "Şarj için USB" tarzı bir şey yazıyordur. Bu bildirime tıklayın ve "Dosya aktarımı"nı seçin. Bu arada kablonun da desteklemesi gerek.
KullanıcıDostu
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago (Last edited 3 weeks ago ) in
Galaxy A
O seçenekte mtp dosya aktarımı/ android oto seçili olmasın rağmen çıkmıyor bilgisayarım ekranında. Ne olduysa 4-5 gün önce bu durum meydana geldi. Bir sürü kablo denedim. Pcde gözüküyordu yoksa.
YunusG
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Yani sorun 4-5 gün çnce mi başladı?
KullanıcıDostu
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
evey
by_silent
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Yaşadığınız sorun aşırı ilginç geldi. Bence Windows cihazın driverlerini otomatik olarak bulmadı. Bulmadığı için mtpyi kullanamadınız. Bunun benzerini bluetooth ile yaşamıştım. Cihazların mac adresleri eşli bir türlü dosya gönderemiyorum neden neden diye düşürken eşleşmeyi sıfırladım tekrar eşledim düzeldi. Çözmenize sevindim iyi forumlar. 🙏
KullanıcıDostu
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Driver konusu beni pc için doğru gibi ama win update kısmında 2.0.19 gibi numarayla başlayan driver oto iniyor. Ama başka pcde de telefon görünmüyor. Arkadaşın cihaz aynı a54 o çıkıyor pcde. Teknolojide kimin hangi sorunla karşılayacağı belli olmuyor. Ben yine de meraktan sorunun kaynağını arıyorum. Dediğiniz gibi bu sorunlar eğer donanıma işaret etmiyorsa, genellikle çok basit bir sebepten oluyor genellikle ama çözümün zaman alması can sıkıcı oluyor. Size de iyi forumlar, bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim. 🙏