cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A53 Sorunsalı

(Topic created on: 07-07-2023 08:57 AM)
648 Views
ygtknca
Active Level 8
Options
Galaxy A

Samsung sağolsun, 4-5 ay önce aldığım ve aktif olarak kullandığım A53 cihazının resmen fişini çekti. Fişini çekti diyorum çünkü Mayıs ve Haziran güncellemeleri ile cihaz bariz bir şekilde yavaşlatıldı üstüne üstelik kışın kalorifer olarak kullanılacak kıvama getirildi.

Forumda gördüğüm kadarı ile A54 çıktıktan sonra Samsung A53e üvey evlat muamelesi yapıp güncellemeler ile resmen def etti. Ah be Samsung zaten kullanıcılar tarafından hor görülen ama kendi reklamların ve politikaların ile Exynos işlemci de iyidir algısı yaratmaya çalıştığın ve günlük kullanımda gerçekten en ufak kasma, takılma yapmayan çoklu işlemdede AnTutu puanı dahi düşük olsa da iyi işler çıkaran A53 cihazının kendi fişini kendi ellerinle çektin.
Takılma, kasma, ısınma, çoklu işlemde herhangi bir performans kalmamasından tutunda beter hale gelen bir A53 var artık. 
Anlıyorum her marka yeni modeller çıktıkça yayımladığı güncellemeler ile cihazları bilerek yavaşlatıyor ama bir cihazın ömrünü 1 seneye indirgemek ne demek. 
Yazılımda berbat olan Xiaomi daha önce kullandığım Redmi Note 8 cihazını bile 3 yılda anca fişini çekmişti. Sorunları bir bir sıralamak istiyorum umarım bana katılan kullanıcılar olur. 
Sorunlar:
  • Kasma
  • Donma 
  • Dokunmatiğin algılaması
  • Isınma(çok yüksek derecelerde, yakında yumurta pişiricem) 
  • İlk çıktığı zaman 120 Hz normal kullanımda 7 saat açık ekran süresi veren cihaz şimdi 5 saat açık ekran süresini anca veriyor.
  • 4-5 ay önce cihazı aldım. 60Hz kullanırken 10 saatleri bulduğum açık ekran süresi şimdi 7 saati anca görüyor. 
  • Yarım saat oyun sonrası hangi oyun olursa olsun deli gibi fps düşmesi ve oyunun kasması. 
  • Instagramda dahi kasmalar. 
  • Ekran titremesi. 
  • Arayüzün ağır bir şekilde çalışması.
  • Şarjın hızlı değil su gibi gitmesi. 
Bu sorunlar ile servise giden arkadaşlara yazılım atılıyor. Emin olun o yazılımı kendiniz evdede atarsınız. Olay sadece Samsungun kullandığı romu baştan yüklemek. Kendimde düzelir diye ümit ederek yükledim ama sonuç hüsran. Eskisi gibi kasmıyor ama kalan sorunlar aynı şekilde. 
Durumu toparlamak in root atıp daha sade ve stabil bir rom yüklesek eminim ki cihaz saha berbat hale gelicek. 
Şunu anladım ki A serisi ve M serisi kullanan arkadaşlar Samsung kullanmak istiyorsak ucuza telefon almak Samsungdan direk çöp almak anlamına geliyor. Samsung kalitesi için gidip paşa paşa paramızı verip S serisi bir telefon almamız lazım. 

Herkes yeni güncelleme bekliyor sürekli hata raporu gönderiyor boşuna uğraşmayın arkadaşlar bir faydası olmucak. Şu konuyu yazarken bile donan bir cihazla karşı karşıyayız ve bunun tek sorumlusu her markanın yaptığı gibi yeni model çıktığında cihazı yavaşlama politikası. Bu yazıyı görüp gidip AnTutu benchmark felan yapmayın durumu dengelemek ve cihaz yavaşlamadı size öyle geliyor algısı yaratmak için bütün markalar benchmark testlerinde kısıtlama yapmıyor ve size ilk günkü puanın aynısını veriyor. 
Bu cihaz en düzgün güncellemesini en son Nisan ayında aldı ve her ay daha da beter hale gelicek emin olun eski güncellemelere de anca root ile felan dönersiniz. Kendim dönmeye çalıştım Nisan güncellemesine hep hata aldım boşuna vaktinizi harcamayın. 

16 Comments
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Buradaki bir A53 kullanıcısı hariç tüm A53 kullanıcıları ısınmadan şikayetçi. Ona göre telefon buz gibi siz kıskanıyormuşsunuz. Kime inanacağımı şaşırdım.
doogaisLe
Active Level 7
Galaxy A
Teknoloji sans isi. S20 FE Snapdragon'a da isiniyor diyorlar ama ben oyunlar disinda isindigini gormedim. Fakat bir arkadasimin A53'u soba gibi oluyormus, en azindan ona gore.
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Nasıl şans işi olsun? Isınıyor diyen ya telefona hasar vermiştir ya arkada çok çalışan bir uygulama kurmuştur ya ortam sıcaklığından kaynaklıdır ya da başka bir şey yapmıştır. Ya da ısınmıyor diyen bir şey yapmıştır. Her etken aynı olduktan sonra sonuç nasıl farklı olsun? İllaki birisinin yapıp diğerinin yapmadığı bir şey vardır.
0 Likes
doogaisLe
Active Level 7
Galaxy A
Hâla oyle. Sans isi teknoloji. Isinanlarin telefonu hatali uretim olabilir, Xbox 360 gibi.
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Yani sizin için %100 olarak kontrol edemeyeceğiniz her şey şans işi? Karşıdan karşıya geçerken yanındaki çürük bina üstüne devrilebilir, alkollü bir sürücü son hızla seni ezebilir. Şans işi karşıdan karşıya geçmek.
doogaisLe
Active Level 7
Galaxy A
Aynen oyle. Fakat dikkatli olursan en aza indirirsin.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Bende ısınma yok valla🤣
ygtknca
Active Level 8
Galaxy A
Yok artık
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Vallahi yok memnunum ben 😄