ygtknca
Active Level 9
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Dostlar merhaba biliyorum ki ben dahil bir çok A53 kullanıcısı bu ısınma sorunundan müzdarip bir kaç gün önce bunu düzeltmek için Stock Rom attım ve konu paylaştım ilerleyen günlerde deneyimimi aktarıcam diye. Bir kaç gün geçti ve deneyimlerimi söylemek istiyorum.
- Stock Rom atma sonrası ısınma problemim çözüldü. Burada bilimsel veri veremem öyle sürekli Cpu-z den felan sürekli ölçüm ama elle zaten her türlü anlaşılıyor.
- A53 kullanıcıları bilir ki elde normal gündelik kullanımda her türlü bariz bir ısınma vardı gerçekten bu çoğunlukla azaldı. Havaların ısınmasından dolayı illa ki telefon daha fazla ısınıyor ama Stock Rom kurduktan sonra gerçekten sorunun %90ı çözüldü diyebilirim. Aslında çözülemeyen kısmıds havalar ısınmasını veriyorum illa ki ısınacak arkadaşlar.
- Çok oyun oynayan birisi değilim. Stock Rom sonrası oyun oynarakda test yaptım eskiden ele dahi alınmayacak elimi terleten ısıtan telefon normal şekilde ısındı. Film izlerken dahi ısınıyordu. Şimdi ise hafif bir ısınma var.
- Önerim telefonu güç tasarrufunda kullanmayın. Bu telefonu ısındırır ek olarak sürekli 120Hz de ısındırır film izlerken 60hz alabilirsin yorumlara lütfen "kardeşim o kadar 120hz cihaz aldık 60hz mi kullanalım" gibisinden yorum yazmayın çünkü film izlerken 60hz-120 hz farkı yok arkadaşlar. Ekranın otomatik hz ayarı yapması için rutinler kısmından rutin ayarlayabilirsiniz 7/24 belirlediğiniz uygulamaları açtığınız zaman telefonu 60hx veya 120hz e alır artık nasıl ayarlarsanız. Bilmeyen bazı arkadaşlar içinde şuna açıklık getirmek isterim telefon 120hz de illa ki fazlaca ısınır arkadaşlar bu ise şundan kaynaklı. Ekrandaki bir piksel 60hz de saniyede(salisede olabilir tam bilmiyorum) 6p kere yenilenir 120 hz de ise 120 kere piksel yenilenmesi gerçekleşir.
- Ek olarak diğer çözülen sorunlara gelecek olursam. Çoğu kısı **bleep** kasma **bleep** takılma, wifi-bluettoh kesilmesi, Instagram videolardsn kasma durumların müzdaripti. Bende aynı şekilde bu sorunları yaşadım şu an ne takılma var ne kasma. Hepsi geçti.
- Pil konusunda bir şey diyemiyorum her böyle stock rom yüklemesi sonrası 1-2 hafta şarj fazla gider. İlerleyen günlerde onları da paylaşıcsm test edip.
- Ek olarak havalar ısındığı için bataryanıza zarar gelmemesi için hızlı şarjı kapatın işiniz yoksa normal şarj yapın. 2 saat kullanmayarsk bir şey kaybetmezsiniz ve şarj olurken telefonu sürekli kullanmayın.
1 Comment
Adanaliisot
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
06-29-2023 09:06 AM in
Galaxy A
Değerli tecrübelerin ve önerilerin için çok teşekkür ederiz hocam :)