cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A52S inceleme / 2023'de A52S alınır mı?

(Topic created on: 05-12-2023 05:05 PM)
477 Views
WYREX
Active Level 5
Options
Galaxy A

Herkese merhaba, A52S bildiğiniz üzere uzun bir süre önce çıkmış olmasına rağmen günümüzde hala satışta bulunan bir telefon. İşlemci olarak bu yıl içerisinde çıkmış son A50 serisinin cihazı olan A54'den performans açısından daha güçlü. Ekran olarak ise 6.5 inch olmasından mütevellit, A54'den daha büyük ve ekran-kasa görüntüsü olarak bakıldığında çok daha estetik duran bir cihaz. 

Dolayısı ile hem ekran yönünde bir tık ileride olması hem de işlemci olarak güçlü olması bu telefonu hala satın alınabilir statüsünde tutuyor. Ancak eminim ki bu telefonun sorunlarını da merak edenler olacaktır. Hemen kısaca değinelim. 

1.) Amoled yanığı; Telefonu alalı bir yıl olmamasına rağmen 2.Amoled yanığı sorunu ile baş başayım. Üstteki bildirim panelinde bulunan yanıklar direkt olarak ekrana işliyor ve kullanım açısından rahatsız edici görüntüler oluşturuyor.

2.) Isı; Yüksek grafik işlemi bulunduran oyunlarda cihaz ısınma yapıyor. Bunu Samsung'un uygulamasından kontrol ettiğimde ise ısı kimi zaman 50 dereceyi buluyor. Eğer oyun basit bir oyun ise ve aynı zamanda da 120 kare seçeneği var ise, işlemci kendisini zorlayıp 120'ye ulaşmaya çalışıyor, ancak ısıdan dolayı performansını sabit tutamıyor. Konuyu biraz daha açacak ve detaylandıracak olursak eğer, War Thunder Mobile adlı oyunda ilk girişte yüksek ayarlarda 60+FPS alırken, ısı yüzünden bir round sonrasında 40FPS civarına düşüyorsunuz ve kimi zaman 30 civarına indiği de oluyor, ki bu nerede ise %50 performans kaybı demek. 

3.) Batarya performansı; Batarya performansı sosyal medya için yeterli. Ancak işi bir adım öteye taşıdığınız zaman oyunlarda yüksek batarya yüzdelerini kaybettiğinizi göreceksiniz.

4.) Arka kapak kalitesi; Cihazın arka kapağı ciddi anlamda parmak izi tutuyor ve **bleep** olmasından dolayı çizilmelere çok açık. Durum böyle olunca kılıf ile kullanıyorsanız sürekli temizlemekte fayda var. Çünkü oradaki küçük herhangi bir cisim zaman içerisinde çizilmelere yol açabilir. 

Gel gelelim oyun performansına. 
Oyun performansı snapdragon 778G yüzünden çoğunlukla gayet iyi ve akıcı. Ancak aktif soğutma olmamasından ve uzun süreli oyun periyotlarında ısınmasından dolayı S serisi bir cihaz gibi performans alamıyorsunuz. Buna rağmen yaklaşık 1.000 saatlik bir oyun geçmişim var bu cihaz ile. Ki bu değerler muhtemelen bu süreden daha yüksek çünkü kimi zaman "Game Booster" bu oyun oturumu saatleri saymayabiliyor. Aşağıya ilk ekran değişimi öncesi olan saatimi gösteren ve sonrasında ise güncel saati gösteren 2 ekran görüntüsü ekliyorum. 

image

image

Peki yok mu bu telefonun iyi yanı? 

Elbette var. 

Yazılım; 
Samsung yüzünden devamlı bir şekilde güvenlik ve Android yükseltmesi alıyor. Android pazarında olan bir çok cihaz Samsung kadar stabil ve sürekli güncelleme almıyor. Dolayısı ile bu yön Samsung'u bir kaç adım ileriye atıyor.

Kişiselleştirilebilirlik;
Samsung'un One UI içerisindeki nerede ise her şey kişiselleştirilebilmeye açık. Klavye tasarımından navigasyon tuşlarına ve oradan always on display'deki hareketli görsellere kadar her şey Galaxy Store ve Samsung uygulamaları vasıtası ile mevcut. 

Erişilebilirlik;
Samsung servisler konusunda öncü bir firma. İstanbul'daki bazı Samsung resmi servisleri cihazınızın parçalarının mevcut olması durumunda bir kaç saat içerisinde tamir edip size geri verebiliyor. 

Genel olarak cihazın artıları eksilerine göre çok yüksek. Oyun oynayabilir, çift hoparlörü sayesinde film kalitesinden ödün vermeden iyi şekilde film izlenebilir, 64MP kamerası ile kaliteli fotoğraflar çekilebilir ve geri kalan tüm günlük işlemlerinizi halledebilirsiniz. 

Parmak izinin ekranın içerisinde olması, punch hole kameraya sahip olması ve hala güncelleme alıyor olması cihazı hala güncel ve modern tutuyor. Dolayısı ile şu anda bile bu cihaz satın alınabilir :)
6 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
A52s modeli almak mantıklı değil. O fiyat bandı içerisinde s20fe model var.
WYREX
Active Level 5
Galaxy A
S20FE yerine fiyatı bir tık arttırıp A54 de tercih edilebilir. Oyun oynanmıyorsa sosyal medya ve gündelik işler için hem daha uzun süreli bir cihaz olacaktır hem de tasarım açısından S23'e benzediği için daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Burada A52S alınır mı dememdeki sebep hala satın alınabilir bir tercih midir değil midir sorununa cevaptır.
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Ben sıkı a52s kulaniciyim alina bilir ama bence alma yeni ciyaz alacaksan o fiyata s21 fe de son olacak guncellemesi o amiral gemisi oldugu icin kaliteden bozulmasi cok az olur yada a54 bak son guncellemesi olacak a52s ve eskidi baya 4 veya 5 sene sonra oyun bz geride kalabilir ama simdilik dersen 1 veya 2 sene icin diyorum ozaman mutlu eder
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Ve o amoled yanigi servise git ekrani yeniliyolar ucretsiz isi sebebi sogutacak bir aciklik yok ondan dolayi
WYREX
Active Level 5
Galaxy A
Amoled yanığı için artık bir çözüm bulunmalı 😕
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Eskiden cok oluyordu son 3 senedir azaldi