cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A52 Wi-Fi Çekmiyor

(Topic created on: 06-09-2025 03:07 PM)
213 Views
Tumu0
Active Level 1
Options
Galaxy A
Telefonum ev internetini çekmiyor.

Samsung Galaxy A52 kullanıyorum. Kendi telefonumda ev interneti neredeyse hiç çekmiyor. O kadar yavaş ki Google’a veya sosyal medyaya bile giremiyorum. İnternet hız testi yaptığımda indirme hızı 0 ile 1 Mbps arasında gidip geliyor, yükleme hızı ise sadece 0,07 Mbps. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Haftalardır aynı sorun devam ediyor.

Türk Telekom’un fiber 100 Mbps paketini kullanıyorum ve modem ayarlarında 5 GHz bağlantı aktif. Acaba ev internetinde mi sorun var diye düşündüm. Müşteri hizmetlerini arayıp internetin yavaş olduğunu söyledim ama onlar bir sorun olmadığını söylediler. Modemi güncelleyeceklerini söylediler, tamam dedim ama hâlâ bir değişiklik yok.

Farklı bir şey denemek istedim. Evdeki aile üyelerimin telefonlarıyla hız testi yaptım ve şok oldum. Onların interneti gayet hızlı çalışıyor. Bilgisayarda da test yaptım, yine hızlı. Şimdi anlamadığım şey şu: Sadece benim telefonumda mı sorun var? Çünkü mobil veri gayet hızlı çalışıyor ama ev internetine bağlanınca internet neredeyse hiç çekmiyor.

Modemin arayüzüne girip 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını da denedim ama yine değişen bir şey olmadı. Hatta farklı bir yerde başka bir modeme bağlanmayı denedim ama orada da internet yine çok kötüydü. Yani sadece kendi evimde değil, başka modemlerde de aynı sorunu yaşıyorum. Bu yüzden artık telefonda mı bir problem var diye düşünmeye başladım.

Ne yapmam lazım? İlk defa telefonumda böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
0 Likes
15 Comments
CptTevfik
Active Level 7
Galaxy A
cihazı ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve modeli nedir
0 Likes
Tumu0
Active Level 1
Galaxy A
Sanırım 4 yıl olacak ve modelim SM-A525F/DS
0 Likes
CptTevfik
Active Level 7
Galaxy A
en basit yöntem olarak cihazınızı yeniden başlatmayı denediniz mi ?
0 Likes
Tumu0
Active Level 1
Galaxy A
Evet, denedim ama garip bir durum var. Cihazı yeniden başlatınca internet hız testi yaptığımda ilk başta hızlı çekiyor, fakat birkaç dakika geçince eski hâline dönüp tekrar çok yavaşlamaya başlıyor.
0 Likes
CptTevfik
Active Level 7
Galaxy A
dns ayarlarını kontrol etmenizi öneririm aksi takdirde servisin yolu görünür
0 Likes
Tumu0
Active Level 1
Galaxy A
Bu kısmı mı diyorsun?1749472179462.jpg
0 Likes
feryatben
Active Level 6
Galaxy A
O kısmı otomatik yapın ve sonucu paylaşın.
CptTevfik
Active Level 7
Galaxy A
Evet katılıyorum
0 Likes
Tumu0
Active Level 1
Galaxy A
Otomatik seçili.1749472464533.jpg