cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A36 vs A55

(Topic created on: 05-01-2025 10:59 PM)
208 Views
Kewenty
Active Level 7
Options
Galaxy A

Media Markt ta hem A56 hem A36 yı deneyimledim. A56 nın işlemcisi yeni bir işlemci olduğu için A55 ile karşılatırmak doğru olmaz. Ama A55i A36 ile karşılaştırabiliriz. Öncelikle A55 kullanıcıları (bende dahil) One uı 7 ile cihazımızdan tam performans alıcaz. Çünkü A36 bile Bi S serisi kadar olmasa da baya baya akıcı olmuş. Bide A5x serilerinde artık AMD tabanlı grafik birimi kullanıldığından Vulkan performansı üst düzeyde (A55 ile birlikte kullanılan Xclipse 530 GPU) . 

A56 hakkında da konuşursak manasız bir pahalılık var. Yeni kullanılan CPU ve GPU nunda A55 ile max. %15-%20 performans farkı var. Günlük hayatta pek bir etkisi olmaz fakat oyunlarda da sadece 5 fps e kadar artış olabileceğini zannediyorum. A56 nın alameti farikası da A55de de birazı bulanan "kırpılmış" yapay zeka ve "başarı........." 6 sene güncelleme fırsatı (boşluğu istediğiniz gibi doldurabilirsiniz..)
Sözün özü A56 ya A54 ün altında cihaz kullananlar geçebilir. Ama A56 alacağınıza S24FE veya S23 FE alabilirsiniz.

Yazılarımda da bahsettim, 2 veya 3 aya iphone a geçiş yapacağım. Bu süre zarfında Samsung kayda değer bir atılım yaparsa cihaz tercihimi yine Samsungdan yana kullanabilirim.

Hayırlı akşamlar olsun hepinize......
6 Comments
RaGoN
Active Level 9
Galaxy A
A56 ilk çıktığı fiyat olan 25 bin TL'den 21 bin seviyelerine geriledi şuan. 256 GBlığı. 21 bin civarına A56 256GB iyi fiyat bence. 29 bine S24 FE ile arasında ciddi fiyat farkı var.
YasinS24FE
Expert Level 5
Galaxy A
Evet A54 den A56 ya geçmek yerine S24 FE ye geçmek mantıklı Ancak durumu olmayan sıkışık arkadaşlar geçebilir sırf 6+6 yıl güncelleme uzun kullanım vs.
XASQUEL
Expert Level 5
Galaxy A
Ben A54 kullanıyorum geçmek isteyen S serisine geçsin parası yetmeyen yurt dışı alsın bence A serisi alınmaz artık performans açısından gelişse de cihazın fiyat olarak pek de aşağı kalır yanı yok
KerimKılınç
Active Level 10
Galaxy A
Sanada hayırlı akşamlar. Ben One UI 7'ye geçesim gelmiyor açıkçası şuanki performansı kaybedecek gibi bir his oldu bunca kötüleme yorumlarını okuyunca. (A55)
Kewenty
Active Level 7
Galaxy A
Aslında baya optimize edilmiş sentetik testler de bunu doğruluyor. One UI 6.1 OpenGL kullanıyor, 7 de Vulkan var. Bizim GPU larımız Vulkana göre yapılmış. Yani şuan bizim GPU lar Vulkanı OpenGL e dönüştürüyor cihazı kullanırken. E tabi buda biraz performans kaybı demek. Merak etmeyin One UI 7 ye geçince ufak tefek pürüzler çıksa da performans artacaktır
0 Likes
KerimKılınç
Active Level 10
Galaxy A
İnşallah yinede hemen yüklemem A55 kullananlar yazarlar foruma onları bir filtrelerim ona göre güvenlik güncellemesiyle bile bozuyorlar cihazın çalışmasını.
0 Likes