Resolved! Solved

Original topic:

A35 de portre zoom var mı

(Topic created on: 08-09-2025 01:09 AM)
77 Views
Emirhn24_A35
Active Level 7
Options
Galaxy A

Geçenlerde bi konu açmıştım. 1.9x ile 2x zoom arasında kalite farkı var diye. 2x de yapay zekanın desteğiyle netleştirme yapıyormuş. Peki sorum şu. 50 mp de ve portre modunda neden yakınlaştırma yapılmıyo?

4 Comments
Solution
dark54
Active Level 7
Galaxy A
telefon kısıtlıyor dostum
Solution
Muhammed2109
Active Level 8
Galaxy A
50mp de muhtemelen sensörden dolayı yakınlaştırma yapmıyor çünkü 50mp evet kağıt üzerinde güzel ama sensör büyük olmadığı için yakınlaştırdığınızda o 50mp den eser kalmaz, yani yakınlaştıktan sonra görüntüyü yeterince iyi işleyemez. Portre modunda da yalnızca s serilerinde veya z serisinde yakınlaştırma özelliği var çünkü onlarda telefoto ve periskop lensleri var, optik zoom yapabildikleri için. A35 e bu nedenle bu seçenek sunulmamıştır, 2x eklenebilir belki ama yeterince iyi sonuç vermeyeceği için eklememiş olabilir veya isp yani görüntü işleme motorundan da kaynaklı olabilir.
Emirhn24_A35
Active Level 7
Galaxy A
Herhangi bi yazılım ile yada uygulama ile portrede zoom yapılabilir mi yani? Biliyorum kalite düşer ama merak ettim.
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 8
Galaxy A
Şöyle yapabilirsiniz, 2x zoom da normal modu kullanarak bir fotoğraf çekin (insan çekmeniz gerekiyor) ardından galeride bir süre sonra o fotoğrafı yukarı kaydırdığınızda düzenleme secenekleri beliriyor, orada portre efekti ekleme özelliği açılır, o şekilde portre ye çevirebilirsiniz ama doğrudan 2x te portreyi başka bir şekilde yapmanız mümkün değil.
0 Likes