cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A34 3 aylık kullanım ve görüşüm

(Topic created on: 02-27-2024 01:01 AM)
923 Views
Neutrava
Active Level 6
Options
Galaxy A
Bu telefonu 27 Aralık 2023 tarihinde aldım. Cihaz genel olarak orta segment bir telefon olmasına karşın amiral gemisi tarzı bir kıvamı var. Gerek tasarım, gerek dizayn her alanda hoş gözüküyor. Tabi bu benim kişisel görüşüm.

Optimizasyon ve Performans 

Cihazın akıcılığı ve optimizasyonu beni tatmin etmeye yetti, genel olarak 120 hz akıcı bir ekrana sahip. Uygulamalar arası geçiş ve oyun performansı da iyi lakin çok nadir olsa da optimizasyonda problem olabiliyor

Tasarım ve Sağlamlık 

Tasarım açısından amiral gemilerine benzemesi hoş bir görünüm sunuyor lakin kalın ve kaba bir telefon olması estetik açısından hoş durmuyor onun dışında ekran genişliği ve piksel yoğunluğunun yeterli olduğunu söyleyebilirim. Tabi kalın olma sebebi büyük ihtimalle bataryadan ve bir kaç ek malzemeden kaynaklı olabilir. Şu ana kadar cihazı 2 defa düşürdüm ikisinde de sağlam çıktı yani günlük kullanımda dayanıklı ve sağlam bir yol arkadaşı.

Pil

Cihazın pili 5000 mah genel olarak iyi, Güç tasarrufu dışında 120 hz ekran yenileme hızında kullanıyorum. AOD ve senkronizasyon açık olarak kullanmama rağmen bir günü çıkarıyor ama bazen şarjı az kullanmama rağmen hızlı bitebiliyor.

image
A34 1 günlük pil kullanımı 

Kamera

Cihazın ana kamerası 48 MP, geniş açı 8 mp ve makro 5 mp olmak üzere 3 kameraya sahip. Pro modunu ve normal kamera modunu **bleep** kullanıyorum. İkisinde de güzel sonuçlar veriyor gece modu önceki modellere göre gözle görülür şekilde iyileştirilmiş. Video olarak ise 3 seçenek vermesi güzel HD, FHD ve UHD. FHD'de 60 FPS desteği var ve akıcı olduğunu söyleyebilirim. Onun dışında bazen nadirde olsa bulanık gelebiliyor onun dışında kamerasından memnunum.

Arayüz, İşletim Sistemi ve güncelleme 

Touchwizden beridir Samsung'un tüm arayüzlerini deneyimledim. One Ui açıkçası çok hoş ve minimalist bir tasarıma sahip güzel bir arayüz. Diğer şirketlerin arayüzlerine göre gerçekten hoş ve sade kaldığını söyleyebilirim Samsung'a yakışır bir arayüz. Android sürümü olarakta android 14 gerçekten telefonda büyük bir değişim yarattı optimizasyonu ve kullanım süresini arttıran ve arayüzde değişim yaratan bir güncelleme olması ile kalbimde yer edindi. Güncelleme desteği olarak haksızlık edilmiş bir cihaz 3 aydan 3 aya güncelleme alması biraz can sıkıcı.

image
One Ui 6 arayüz

image
One Ui 6 Quick Panel

Genel olarak fiyat performans ürünü alınabilir 4 yıl ana 5 yıl güvenlik güncellemesi alacak bir model. Tabi daha fazla eksiklikler mevcuttur burda markayı övmek değil amacım. Genel anlamda cihazdan memnunum tabi planlı eskitme yüzünden bir süre sonra sorunlar çıkabilir şimdiki değerlendirmem ile herkese öneririm.

Genel Puan: 4,5/5
26 Comments
Wig
Expert Level 3
Galaxy A
Ben de telefonu 11 Kasım tarihinde aldım gayet iyi
Neutrava
Active Level 6
Galaxy A
Zaten A34 ve A54 A serisinin premium editionu kaliteli cihazlar ama biraz kalın olmasalar sorun yok.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
A54 Avrupa da a34 burda çok satıyor
Neutrava
Active Level 6
Galaxy A
Fiyatı yüzünden A34ün tercih edilmesini anlıyorum çünkü arada 5-8 bin arası bir fiyat farkı var.
Wig
Expert Level 3
Galaxy A
Aynen öyle
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Evet haklısın kesinlikle ikiside iyi ama güncellemede biraz iyi olsa ah ah
Neutrava
Active Level 6
Galaxy A
A34'e yazık ettiler güncelleme konusunda