arkeskin52
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
İki cihazı da kullandım. Aklıma geldiğince artı ve eksilerini yazmak istedim. Alacak arkadaşlara umarım yardımcı olur.
A33 5G' nin A32 4G'ye göre artıları:
1. Şarj olma süresi: Telefon yaklaşık 1 saat 5 dakikada %100 şarj oluyor. A32'de bu süre 2 saat 25 dakika idi. (Tabi burda 25w hızlı şarj aleti aldığımı belirtmem gerek. A32'de max 15w hızlı şarj var.)
2. Sterio Hoparlör: Kesinlikle sterio hoparlör müthiş bir deneyim. Mono hoparlörden sonra ilaç gibi geldi. Arada çok fazla **bleep** var.
3. Kamera: Kamera mp olarak daha düşük olsa da (48 mp) gayet iyi foroğraflar çekiyor. Ayrıca 1080p 30 fps de ois devreye giriyor. Ve sarsıntısız bir video deneyimi sunuyor.
4. Ekran kaydedici: Evet A32 kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu budur herhalde. A33 5g modelinde ekran kaydedici bulunmakta ve gayet iyi çalışıyor.
5. Ekstra karartma: Evet bu cihazda ekstra karartma mevcut. Ancak çokta bir espirisi yok açıkçası.
6. Bixy Routunes: A32 kullanırken en çok eleştirdiğim şey buydu açıkçası. Neden bixbiy uygulamaları yok derdim. Çünkü bixby routunes çok kuklanışlı.
7. İşlemci hızı. Arkadaşlar telefon yağ gibi akıyor. Hiçbir takılma kasma vs yok. A32 ye göre bariz **bleep** var arada.
8. Parmak izi: Parmak izi okuma hızı A32'ye göre çok ama çok hızlı. Dokundurmamla açılması bir oluyor. A32' de sürekli hata veriyordu. Çileden çıkıyordum.
A33 5G' nin A32 4G'ye göre eskileri:
1. Ekran süresi: Kesinlikle A32 nin şarjı daha uzun süre dayanıyor. A32 kullanırken bütün koşullar eşit halde 8 saat ekran süresi alırken bu telefonda 6 saati geçemedim. Bu durum bence bir eksi. Özellikle 5nm işlemcinin bu kadar çok güç tüketmemesi gerek diye düşünüyorum.
2. Always on display(AOD): Hakikaten bu telefona neden AOD koymamışlar aklım ermedi. Donanım oldukça güçlü. Ekran Amoled daha ne olsun. Umarım güncellemeler ile gelir.
3. 3.5 mm Jack girişi: Kablolu kulaklık kullananlar için bir dezavantaj olsa da ben ihtiyaç duymadım. Bluetooth kulaklık kullanıyorum.
4. Kutu içeriği: Kutudan şarj cihazının çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir eski. 25w şarj aletine 250 tl verdim.
Genel Değerlendirme:
Bence bütçeniz el veriyorsa A33 5G almanız. Ha A32 4G de fiyatına göre güzel telefon yarı yolda bırakmaz. Ancak A33 5G sterio hoparlörü için bile alınır gerçekten. Bambaşka bir şey🙂
0 Comments