Original topic:

A16 deneyimlerim

(Topic created on: 10-26-2025 10:13 PM)
344 Views
nickbulamadım
Active Level 9
Options
Galaxy A
10 şubatta aldığım cihaz ve yaklaşık temmuza kadar yoğun bir şekilde kullandım.Temmuzdan sonrasındada telefon aldım ve sonrasındada A16 az çok yoğun kullandım deneyimlerimden artılardan eksilerden bahsedeyim alacak arkadaşlara hem yardımcıda olmuş olurum hemde bilgi sahibi olursunuz ( A16 kullanıcıları eklemek istediğiniz birşey varsa ekleyin , yanlışım varsada söyleyin.)

Cihaz A16 4G 6GB RAM 128 GB alanlı versiyon 

ARTILARI : 

- ekranı fiyatına göre muazzam bu fiyata cidden böyle iyi bir ekran beklemezdim standardının üzerinde bir ekran ve keyifte veriyor açıkçası 

- uzun süre desteklenecek bir cihaz olması çok iyi en azından anne babalar için uzun süre kullanılabilir bir cihaz.

- bataryası acayip iyi anlatmaya gerek yok ben buraya resmini koymayacağım fakat açık ekranda 13 sa 20 dk ekran süresi aldığım gönderiyi yayınlamıştım bakabilirsiniz.

- cihaz ısınmıyor cidden ısınmıyor. Bilmiyorum neden ısınmadığını ama ısınmaması çok iyi ısındırmak için baya uğraşmanız lazım ki uğraşsanızda ısınmıyor.

- Performans olarak gündelik kullanımda çok çok yeterli hatta oyun bile oynanabilir genshin impact oynadım bu cihazdan ( tabiikide en düşük grafiklerde bazı gölgelendirme ve detayları kapatarak ) ve baya tatmin edici bir fps değeri vardı tahmini 30-40 diyebilirim 

- Flaş kalitesi şaşırttı çok iyi ve aydınlık bir flaşı var 

- parmak izi okuyucusu bence baya iyi sevdim güç tuşunda olmasını hızlıda okuyor 

NÖTR :

- foto kamerası olarak ışık alınca gerçekten iyi fakat hani ışık alamasın veya başka birşey olsun o kalite diplerde ama iş görür kamerası nötr e koydum 

- malzeme kalitesi olarak arkada mat cam görünümlü **bleep** kullanılmış aslında iyi bir **bleep** kalitesi var ama **bleep** olduğunu değiştirmiyor bazılarınız kılıfla kullanınca arkası **bleep** olsa kaç yazar diyebilir arkadaşlar o arkası cam olmasının en azından bir ağırlığı var cihazı kullanınca o benim hoşuma gidiyor ve o ağırlık bu cihazda yok.

- titreşimler iş görür kalitede ama bence iş görürün pek üzerine çıkamaz 

- tasarım olarak yani hala bıkmadı samsung bu tasarımdan bu cihazda kullanılmasını pek beğenmedim 

- Çentik ve alt kısımda acayip rahatsız edici değil ama alt kısım çok kötü ya iyiki ekran amoled siyah temada alt ve üst çentiği **bleep** etmiyoruz.

EKSİLERİ :

- Berbat ötesi berbat bir video performansı var hiç koymasalarda olurmuş hiç beğenmedim acayip titriyor oıs yok maalesef ya tek kelime ile vasat diyip geçmek istiyorum üzerine konuşmaya gerek yok 

- Hoparlörleri berbat özellikle yüksek seste düşük seste idare edilebilir tolare edilebilir ama yüksek seste berbat çok tizli bası bulunmayan ve seside bozabilen bir mono hoparlör var.

- Cihazda bir sürü eksik özellik var özellikle ekran kaydedici ve aklıma gelmeyen bazı kullanışlı özellikler gibi 

- Arayüzde nedense eğer biraz yoğun bir ana ekran kullanıyorsanız takılıyor sinir bozuyor bazen bu durum 

- şarj olma süresi çok yavaş olana kadar yaşlanıyorum saçım falan dökülüyor 

- A1x bir cihaz mı aldınız ! O zaman samsungun güzel sürprizlerinden olan geç verilen güncelleme ve cihazınızın üvey evlat yerine konulma sürprizine hazırlıklı olun ! 

Bu kadardı ekleyeceğiniz şeyler varsa ekleyin okuduğunuz için teşekkür ederim !

Antutu puanını eklemeyi unutmuşum buraya ekleyeyim : 

image

28 Comments
winner1337XD
Active Level 6
Galaxy A
cidden faydali bir post olmus ellerinize saglik🙏
Galaxy A
Rica ederim 😊
ppink
Active Level 7
Galaxy A