- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-05-2025 03:36 PM (Last edited 06-05-2025 03:38 PM ) in
Galaxy AŞarj azalması süren gayet iyi.
Bataryayı korumak için hızlı şarjı kapat ısınmasın şarj olurken ısınan batarya ısınmayan bataryaya göre çabuk yıpranır aynı zamanda aç batarya tok bataryaya göre çabuk yıpranır yani şu şekilde kullan;
Hızlı şarjı kapat sadece acil biryere gideceğin zaman veya yetişmen gereken bir durum olduğunda aç şarj et sonra geri kapat.
Şarj %22-%19 Aralığına indiğinde şarja koy 100 olunca çıkart kabloyu kullan veya koy cebine o ânâ göre. 😃
Ayda bir veya 2 ayda bir şarjı %9-%8'e indir cihazı tamamen kapat 5-7 dakika beklesin,cihaz sıcaksa 10 dakika beklet soğusun.
Sonra şarja koy 100 olunca çıkart kabloyu 15-30 dakika beklesin sonra aç devam et.
Cihazı kullanırken ısınınca kullanmayı bırak soğusun veya serinlesin cihaz.
Kışında soğuktan koru. Mesela gerekmedikçe cebinden çıkartma aynı zamanda serin-soğuk ortmada bırakma cihazı.
Sıcaklık kontrol edebileceğin uygulama indir cihaza 33-36 °C sıcaklıktan yukarı çıkartmamaya çalış sıcaklığı. (Ben yıllardır Accubattery kullanıyorum denemek istersen)
Mesela benim cihazım araç kullanırken cebimde ısınıyor sıcaklık 29-32 derece olduğu zamanlar cebimde 38°C'ye kadar ısınıyor. Kapı cebine veya neresi gölge ve serinse oraya koyuyorum hava sıcaklığına geliyor hatta hava alıyorsa daha'da düşüyor.
Aynı şeyi oyun oynarken'de yapıyorum bırakırım oyunu 5-10 dakika neyse devam ederim sonra.
Bataryalar bizler gibi. Sıcaktan soğuktan ve açlıktan(Şarjsızlıktan) acayip etkilenir bizim gibiler aynı sadece bizim gibi canlı değil.
Ben bu şekilde kullanarak 6 yıl kullandım bir telefonumu. 5.yılında cıvıtmaya başladı bir yıl idare ettim bu cihazımı aldım hâlâ şaşmadan devam.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-05-2025 02:48 PM in
Galaxy AAma bana göre piller 0'dan 100'e şarj edilmek, 100'den 0'a harcanmak için yapılmıştır. 😊
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-05-2025 02:49 PM in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
06-05-2025 02:50 PM in