cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A04 Şarj Yavaş Doluyor / Hızlı Bitiyor

(Topic created on: 10-12-2024 05:20 AM)
97 Views
ηefthγs
Active Level 5
Options
Galaxy A

Telefonu aldığım günden beri aynı sorunu yaşıyorum.

Tahmini tam şarj süresi 1Gün 18Sa diyor ama saat 21:30-21:00 aralarında şarjım tamamen tükeniyor.

Telefonu şarja taktığımda %1'den %2'ye geçmesi bile çok uzun sürüyor. %30'a geldiğinde şarjdan alıyorum %20'ye düşmeside kısa sürüyor.

RedMi Note 12 kullanıyorum böyle sorunlar yaşamıyorum ama A04'te Adaptör 15W, Hızlı Şarj açık olmasına rağmen aynı sorun.
9 Comments
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy A
oyun vb.çok kullanırsan,çok vşdeo ve foto çekersen,şebeken iyi çekmiyorsa,bulundugun ortamlar fazla soğuk veya fazla sıcaksa şarjın çabuk bitmesine sebep olur.Yedek alıp sıfırla cihazı ve bunları incele.
marka bu istediğini yapmamadıgı veya yapmadıgı için üretilen çözüm yolları bunlar 🤗.Sen bilirsin,umarım beklediğin yazılım gelir ki benim paylastıgım arka plan yükü azaltma,ram ve işlemci kullanımını durdurma/azaltma,veri akışını sadece izin verilenlerin kullanımına açma ve bunlar cihazın donanımına etki etmiyor,cihaz yine aynı cihaz.

bunları dene,faydası olur.

Bunların faydası olur.

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Sadece-öneri-hepsini-yapmak-zorunda-değilsiniz/td-p/151...

Cevaplarımı çözüm olarak işaretlersen memnun olurum
ηefthγs
Active Level 5
Galaxy A
Hocam şarjı hızlı bitirebilecek şeyler yapmıyorum telefonda oyun desen en fazla 1 Saat çünkü işlemcisi çok fazla ısınıyor.

A04'e bayağı çözüm yolları denedim yine olmadı telefon yokuştan çıkmakta zorlanan araba gibi.

Bataryayı değişime göndereceğim yine olmazsa dahada bir şey denemem şarjla alakalı bu telefon üzerinde.
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy A
m12 kullanıyorum ve günlük 10 saatten fazla normal kullanımda,oyun oynarsam 4-5 saat oyunlarda veriyor.
ηefthγs
Active Level 5
Galaxy A
Oyunlar ve diğer şeyler için artık RedMi kullanıyorum zaten A04'üde derslere çalışabilmek için ayarladım yinede aynı süreyi alıyorum
Soket yerinde toz felan yok şarj kablosunda hasar felanda yok normal olduğunu sanmıyorum
stony_hearted
Expert Level 5
Galaxy A
normal değil zaten,yedek al sıfırla cihazı,sorun devam ederse teknik servise ver veya müşteri hizmetlerinden batarya ömrüne baktırt.
AsdBilişim
Active Level 1
Galaxy A
Şarj aletini herhangi bir telrfoncuya götür kablonu test etsinler. Çektiği amperi görürler ona göre yol izlersin.. şarj soketinden de yapabilir. Bu modellerin ekran soketi geniş ve şarj ve görüntüyü aynı film üzerinden iletiyor problem bu filmdeki temassızlıktanda kaynaklanabilir.
ηefthγs
Active Level 5
Galaxy A
Götürdüm hocam şarj aletini hiç bir sorun yoktu daha yeni almıştım üstelik.

Bataryayı değiştireceğim artık
0 Likes
AsdBilişim
Active Level 1
Galaxy A
Bataryadan olmayabilir. Çektiği amper düşükse ya şarj soketi yada dediğim gibi ekran filminden kaynaklanıyor olabilir..
Oradaki temasın zayıf olması hem yavaş şarj olmasına hemde enerjinin normalinden bira daha hızlı bitmesine sebeb oluyor.
0 Likes
Solution
Bordo
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba ηefthγs,

Cihazınızın yazılım sürümü güncelse ve Samsung Members uygulaması içerisinden "Destek-Tanılama-Pil" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, incelememiz için Samsung Members uygulaması üzerinden bize hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members ekibi, cihazınızın yazılımı üzerinden kontrol ederek, uygulama üzerinden size dönüş yapacak. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için aşağıdaki yönergeleri takip ederek "Güç/Batarya/Şarj" bölümüne giriş yapabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-to-use-the-samsung-members-app/

Teşekkürler.

MOD​​