Original topic:

A ve M serisinde gelen AppCloud

(Topic created on: a month ago)
220 Views
ÖmerFrk_D
Active Level 2
Options
Galaxy A

Tiktokta falan gezinirken bir kaç video gördüm AppCloud adlı bir uygulama var silinemiyor sadece devre dışı bırakılabiliyor. Milletin dediğine göre bu uygulama **bleep** yapımıymış. Hatta yapan şirkette **bleep** asilli ve **bleep** devletiyle birlikte çalışan "IronSource" imiş. Ben bu uygulamayi silmenin bi yolunu buldum fakat bu olayin gerçek olup olmadığını bilmeden bişey yapmak istemiyorum. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varmi? Samsung dedik güvendik verilerimiz yine bir spyware ile bir yerlere aktariliyor anlayamadim gitti.

10 Comments
darwinnz
Active Level 6
Galaxy A
Bende yokki
0 Likes
ÖmerFrk_D
Active Level 2
Galaxy A
Cihazin s serisi ise olmayabilir yada 2022 yilindan eski model falansa
darwinnz
Active Level 6
Galaxy A
A56
0 Likes
ÖmerFrk_D
Active Level 2
Galaxy A
Play storeden "canta" isimli uyhulamayi indirip kontrol edebilirmisin
0 Likes
ÖmerFrk_D
Active Level 2
Galaxy A
Pardon "canta debloater"
0 Likes
darwinnz
Active Level 6
Galaxy A
Varmış da ben devredışı bırakmışım 😊
0 Likes
ÖmerFrk_D
Active Level 2
Galaxy A
O zaten kendinden devre dışı geliyor. Eğerki shizuku kullanimini falan bikiyorsaniz shizuku ile canta uygulamasini kullanip silebilirsiniz
darwinnz
Active Level 6
Galaxy A
Teşekkürler
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
Buna tam olarak casus yazılım denmez çünkü yaptığı şeyi sana açıkça belirtiyor (Uygulamanın play store veya galaxy store açıklamasını okuyun) telefonda aşırı fazla veri topluyor ama sizin dediğiniz gibi reklam vs vermez sadece güncelleme yaptığınzda bildirimler kısmında önerilen uygulamalar gösterir. Bu uygulamanın bu kadar tepki toplamasının başta belirttiğim gibi aşırı fazla gereksiz veri topluyor oluşu. Normalde İşine yaramayan verileride toplaması insanlarda veri gizliliği endişeleri uyandırıyor. (Daha önce başkasına yazıp kopyalamıştım. O yüzden konunuzla tam uyuşmayabilir.)
0 Likes