Original topic:

1 Yıllık deneyimlerim

(Topic created on: 03-27-2026 07:59 PM)
535 Views
Melik_galaxyA16_
Expert Level 5
Options
Galaxy A
Telefonum Galaxy A16 alalı tam 1 yıl olucak ve 1 yıllık deneyimlerimi paylaşmak istedim eğer A16 almak isteyen arkadaşlar varsa burdan bilgi sahibi olabilirler o halde başlayalım 👇🏻

İlk olarak kamera performansı 📸

Telefonun 10x zoomu var gece çekimi berbat ötesi sevmedim ancak gece modunda azda olsa bir performansa rastlıyoruz gündüz çekimlerinde sıkıntı yok aksine iyi gündüz çekimlerinde herhangi bir sıkıntı yok 

Pil gücü ve şarj hızı 🔋🪫

★ Telefon 25W destekli ortalama 1 saat 10 dk veya 1 saat 20 dk da şarj ediyor 0-100 arası eğer şarjda oynarsanız 1 saat 40 dakkaya kadar çıkıyor ekran süresine gelince ilk başlarda abartısız 12 13 saat ekran süresi alırdım ancak döngü arttıkça hem sağlık hem ekran süresi düşer şuan mesela benim pil sağlığım %97 aldıgım sürede 6-9 saat civarı 

Ekran 📲

Telefon 90 hz Süper Amoled ekrana sahip ekranda herhangi bir takılma bug yada ona benzer bir şeye rastlamadım ekran konusunda baya performanslı bir cihaz diyebilirim 120hz seçeneğinin olmaması biraz sıkıcı ancak 90 hz de akıcılık hissini yaratıyor ekran konusunda baya iyi beğendim 

İnternet 📶

Aslında hem 5G hemde 4.5 G versiyonu var ama bana sorucak olursan 4.5 G yi boşver derim 5G daha iyi ve bu cihaz 4.5G de farklı 5G de farklı işlemciyi kullanıyor bu biraz şaşırtıcı

İşlemci

Ağır oyunlar pubg vs oynarsan cihazın şarjı hemen tükeniyor veya arka planda bir sürü işlem yaparsan işlemci biraz yoruluyor diyebilirim hafif oyunlar bs gibi yada instagram snap whatsapp tiktok sosyal medya amaçlı kullanırsan aksine seni uzun bir süre götürür yarı yolda koymayan cihazlardan birisi ben oyundan ziyade sosyal medyada takılırım gayet bu konudada performanslı diyebilirim

Güncelleme desteği ️ 

★ Cihaz 6 sene androıd 6 7 senede güvenlik güncellemesi alıcak 3 ayda 1 güvenlik güncellemesi yılda 1 kez de androıd guncellemesi alıcak 

Depolama ve ram 📱

128-256 gb hafıza ve 4 6 8 gb ramlık versiyonları var benden sana tavsiye alırsan 8/256gb lık versiyonunu dene 4/128 lik insanı tatmin etmeyebilir 6 yada 8 ram tercih et 👍🏻

Yapay zeka ( AI )

Yani eğer kullanan varsa yazmak istedim her cihazda gemini var samsungun neredeyse bütün cihazlarında ancak bazı cihazlarında sihirli silgi bulunmuyor kullanan varsa bu aracı A16 da bulunmaktadır buda bi köşede bilgi olarak dursun 🙂

Isınma problemi 📳

Ben pek rastlamadım cihazı genelde sosyal medya da kullanırım arada da oyuna girerim parlaklık %10 - %40 seviyesindedir ortalama bide arka planda bişi açık tutmam ve 8 ramlık versiyonu var belkide ondandır sende 8 ramlık alırsan bunları dene 4 ramlık versiyonu belki ısınıyordur ama ben pek rastlamadım kendi cihazımda

- Düşünen varsa eğer deneyimlerim bunlar 🙂 uzun lafın kısası kendi segmentinin kralı diyebilirim ancak bende bu yaz değiştirmeyi düşünüyorum sende düşünüyorsan eğer bu cihazı bütçen el veriyorsa A16 yerine A26 yada A36 lara bakmanı öneririm onlar seni daha mutlu edicektir - 

★★★★★
27 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Güzel deneyimleri members Üyelerine aktarmışsın eline sağlık 😊
Galaxy A
Sağol knk 😊
terzi
Expert Level 2
Galaxy A
Bekle 2 yıl 40 çıkar değmez 16 ya
Galaxy A
Sen ne kullanıyosun peki reis😊
terzi
Expert Level 2
Galaxy A
A23 ..16 tirt gözümde
0 Likes
Galaxy A
Valla dostum günümüzde A16 A23 e rakipse eğer teknolojik olarak A23 baya geri kalıyor 👎🏻
0 Likes
terzi
Expert Level 2
Galaxy A
Saten şuan ben 23 övmedim ki 5 den sonra a24 alt tlfn alınmaz hekeki 256 altı olanlar ondan bekle dedik sen hakaret sandın
0 Likes
Galaxy A
Madem alınmaz neden çıkartıyorlar peki knk
0 Likes
terzi
Expert Level 2
Galaxy A
Alt senkmen araba gibi düşün full paket var Manuel var satış politikası bunlar
0 Likes