cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

⬆️📱|| A34 Kullanıcıları için Acı Gerçek...

(Topic created on: 05-29-2025 09:33 PM)
980 Views
Quantum-A
Active Level 10
Options
Galaxy A

Maalesef hepimiz biliyoruz ki bu forumdaki çoğu kullanıcı hâla One UI 7 güncellemesini bekliyor ve maalesef Samsung güncelleme politikasında bu sene başarılı olamadı. Bu sadece bir cihaz için geçerli değil Samsung'un amiral gemileri için dahi geçerli olan bir gerçek.

Bu forumda "A34 için One UI 7 güncellemesi ne zaman gelecek?" diyen arkadaşlarımı görüyorum ve DYE5 yapısını kullanmış biri olarak bu gönderimde bazı şeyler söylemek istiyorum. 😊

Öncelikle, güncelleme güncelmiyiz'e göre Haziran ayında Türkiye'de dağıtıma çıkacak. Bu tarihin doğruluk payı yüksek çünkü A34 için hâla bitirilmemiş şeyler var. (6.6 çekirdek veya yeni GPU sürücüsü gibi)

image

Şuanlık A34 kullanıcılarına belirtmem gerek ki One UI 6'yı beklediğimizden daha fazla bekleyeceğiz ve A33 veya A24 gibi cihazlar güncellemeyi A34'den önce alacak.

Peki ya Neden? 🤔

Samsung şuanda A34 için DYE7 yapısını test ediyor. DYE5 yapısını kullandım ve DYD7 gibi yapılara oranla performans ve pil ömrü sorunlarının giderildiğini farkettim. 

image

Evet şuan DYE7 en stabil yapı fakat bu yapı hâla tamamlanmamış bir çekirdeğe sahip ve Samsung'un A34'ün çekirdek kaynaklarını yeniden düzenlemesi gerekiyor ve A34'ün mt6877 (Mediatek Dimensity 1080) kullanması işleri daha da zorlaştırıyor. Samsung bunun için uzun bir süredir uğraşıyor çünkü bunun için gerçekten uzun bir süre gerekiyordu. Samsung şuan bu aşamanın sonuna geliyor fakat en son test edilen çekirdek bile hâla performans sorunlarına sahip.

image

Peki şuanda ne yapabiliriz?

Bu sorunun çok basit bir cevabı var o da:Beklemek. 😀

Bu gönderiyi yayınlayarak A34 kullanan ve One UI 7 bekleyen kullanıcılar için bazı şeyleri daha anlaşılır yapmak istedim. Umarım One UI 7 bekleyen A34 kullanıcılarının kafalarındaki soru işaretlerinin bazıları bu gönderi ile bitmiştir.

Gönderimi okuduğunuz için teşekkürler!

49 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
Hazirana kaldığı kesin zaten. (Güncelmiyizi takip etmeyin🙏)
Quantum-A
Active Level 10
Galaxy A
Kesinlikle güncelmiyiz bazen yanlış tarihler verebiliyor fakat bu sefer A34'ün eski çekirde GPU sürücüsünün güncellenmesi gerektiğinden bu tarihler çok normal. 😊
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
Dediklerinize katılıyorum demek istediğim: çoğu zaman tutmuyor tarihleri. Bir çok cihaz belirtilen tarihten erken veya geç geliyor. (Belirttikleri tarih aralığında gelmediğinde tarihleri değiştiriyorlar 😅) ui 7 için A serilerindeki hiçbir tarih tutmadı şuan.😊
Quantum-A
Active Level 10
Galaxy A
A54 için attıkları astronomik tarihler gibi mesela, güncelmiyiz sitesinin tarihleri nereden aldığını çok merak ediyorum. 😅
MuhammedA24
Expert Level 5
Galaxy A
Nereden aldıklarını Kimse bilmiyor😂
Galaxy A
:(
Galaxy A

Slm yaz

kdrcnsgrA34
Active Level 5
Galaxy A
Ateşe vericem en sonunda telefonu pili ayrı dert güncellemesi ayrı
Quantum-A
Active Level 10
Galaxy A
Bu konuda çok fazla gönderi gördüm fakat şuan tek yapabileceğimiz şey beklemek. 😀

İnanıyorum ki One UI 7 ile daha iyi bir batarya ömrü alabileceğiz çünkü 6.1'den kalma eski sürücüler güncellendi.