Original topic:

‼️✅️Samsung Galaxy A34 5G'de Isınma Problemine Son✅️‼️

(Topic created on: 03-23-2024 05:32 PM)
466 Views
SonerA345G
Expert Level 4
Options
Galaxy A
Selam Members Üyeleri,bu konuda Samsung Galaxy A34 5G kullanıcılarında oluşan aşırı problemine çözüm bulduğum için bu konuyu paylaşıyorum.Yaptığım çözüm doğrultusunda cihazı 3 ay boyunca test ettim hiçbir şekilde performansında bir etki görülmemiştir hemde batarya sağlığı ile alakalı bir sorun meydana gelmemiştir sonuçta çözümde kullandığım uygulamar Samsung'un kendi resmi uygulamaları

| Çözümü Anlatıyorum |
-İlk olarak fotoğrafta verdiğim kaynaktan gösterdiğim uygulamaları indiriyoruz ve telefonumuza kuruyoruz

image

image

-Bu iki uygulamayı kurduktan sonra aşağıda vermiş olduğum fotoğraftaki yönergeleri takip ediyoruz.

image

image

image

image

Isınma sorunu çözülmüştür

NOT:CİHAZDA PERFORMANS'DA HİÇBİR ŞEKİLDE DÜŞÜŞ VE YÜKSELİŞ GERÇEKLEŞMEMİŞTİR,BURDA İŞLEMCİ SICAKLIĞI DÜSÜRÜLEREK AŞIRI ISINMA PROBLEMI ÇÖZÜLMÜŞTÜR

Dipnot:Bu yöntemi başka ısınma sorunu olan cihazlarda da deneyebilirsiniz.

İyi Forumlar👋

53 Comments
Galaxy A
Ama a34 de olduğunu biliyorum soğutma sisteminin .
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 4
Galaxy A
A34 de soğutma sistemi yoktur hocam
CanFe
Active Level 5
Galaxy A
Hocam yanlış bir bilgi var. Burada oynadığınız şey işlemci soğutma hedefi ile ilgili. Cep telefonlarında fan vs gibi aktif bir sogutma olmadığı için aşırı ısındığı zaman gücü keserek kendini güvenli aralıkta tutmaya çalışıyor. Bu ayar ise şöyle çalışıyor, diyelimki cihazın fabrikasyon ayarlı güç kesme sıcaklığı 40° siz bunu ±2 derece yukarı ya da aşağıya çekiyorsunuz. Yani mesela -2 yaptığınızda cihazınız 40 derecede değilde 38 derece güç kesecek. Günlük uygulamalar ile size daha soğuk hissettirmiş olabilir ama oyun oynayan arkadaşlara daha çok kasılma olarak geri döner bu ayar.
CanFe
Active Level 5
Galaxy A
Denklem çok basit hocam. Çok grafik ve çok işlem gücü için daha çok enerji lazım. Daha çok enerji daha çok ısıya yol açacak. Şimdi bu noktada ya dışardan soğutmanız lazım ya da ısınmayı engellemek için enerjiyi azaltmaya. Daha az enerji demek az grafik ve az işlem gücü demek. Yani denklem bize diyorki performansı düşürmeden daha soğuk çalıştıramazsın.
SonerA345G
Expert Level 4
Galaxy A
Hocam performansı Antutu da da test ettiğim OneUI 6 ya ilk güncelledim zaman test ettiğim ile bu yöntemi uyguladıktan sonraki hali ile aynı?
0 Likes
CanFe
Active Level 5
Galaxy A
Antutu ile farkı anlamıyor olmanız normal. Cihaza 3d mark kurun orada 20dk süren stres testleri var. Orada deneyin farkı grafiklerle görün. Sana şöyle anlatayım mesele motordan beygir eksilmesi değil hararetden dolayı ayağını gazdan erken çekmek.
SonerA345G
Expert Level 4
Galaxy A
Şimdi anladım dediğini hocam. Fakat telefonu kullanırken de performans kaybı hissetmedim.Teşekkür ederim.Fakat burdaki maksat aşırı ısınmayı önlemek.
0 Likes
CanFe
Active Level 5
Galaxy A
Zaten bu şekilde ısınmayı önleyebilirsiniz o doğru. Ben "performansa etkisi yok" kısmının belli bir noktada doğru olmadığına dikkat çekmek istedim. Neticede bilgi paylaştıkça çoğalır.
SonerA345G
Expert Level 4
Galaxy A
Dediğinizi anladım hocam,bu bilgiyi paylaştığınız için minnet duyarım😊
0 Likes
Mert14
Active Level 8
Galaxy A
Islemcinin performansini kisiyo iste