cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Şarj sorunu

(Topic created on: 05-16-2025 10:57 PM)
251 Views
AhmetA355G
Active Level 6
Options
Galaxy A

Arkadaşlar telefonun pil sağlığını korumak için telefonu % kaç ken şarja takıyorsunuz ve kaça kadar şarj ediyorsunuz?

48 Comments
Halit_A35
Active Level 6
Galaxy A
Ben hep %5ken takıyorum 100 olunca şarjdayken yeniden başlatıyorum rami temizleyip öyle kullanıyorum tabi siz öyle yapmayabilirsiniz
AhmetA355G
Active Level 6
Galaxy A
Her taktığınız da mı yeniden başlatıyorsunuz
0 Likes
ASLAN37
Active Level 10
Galaxy A
Ben %30 oldumu şarja bağlarım.%90 kesmeli ayarlı adaptiv kapalı.
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy A
Ben %20 olunca takıyorum %100 olunca şarjdan çekiyorum. Hala güzel gidiyor batarya 6 ay'ı geçti s24+ ile.
ASLAN37
Active Level 10
Galaxy A
%100 pil için zararlı. Sen bilirsin.
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy A
Niye zararlı olsun ? Zaten telefonu bir kere şarja taktın mı şarj döngüsünden 1 can gidiyor. İster %100 e kadar şarj et %90 a kadar şarj et **bleep** etmiyor. Li-On bataryaların karakteristik özelliği önemli olan kaç kere taktığın. %20'nin altına düşürme yeterli.
ASLAN37
Active Level 10
Galaxy A
Sen bir araştır kardeşim. Benim ne dediğimi daha iyi anlayacan.😊
0 Likes
BerkeS24Plus
Active Level 7
Galaxy A
Ben bu konuyu zamanında çok araştırmıştım zaten hocam, çok yanlış bilgiler vsr bu konuda elektrik-elektronik bilgisi olan anlayabiliyor en doğrusunu ama bana kalırsa bu çok önemli değil. Çünkü Li-On piller 2 yıl sonra öm0rlerini tamamlamaya başlıyor. Amiral gemilerinde bile Tipik Lion piller kullanılıyor.
0 Likes
ASLAN37
Active Level 10
Galaxy A
Ben elektronik tamiri ile uğraşıyorum kardeşim.😊 Bu %80 olayını ilk samsung kendi laptoplarında çıkardı. Np700g7c samsung oyun canavarı var. %80 korumalı 12 seneden fazla oldu hâlâ kullanıyorum. Batarya net 2.5 saat gidiyor. Fabrikada batarya ömrünü yemesin diye %50 şarjda saklanır. Sıfır pil al hep %50 dir. Bu saklama ömrü açısından mükemmeldir. %80 %90 kesmeli kullanım candır.😊
0 Likes