cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Şarj olma sorunu

(Topic created on: 07-01-2024 01:53 AM)
224 Views
bugravd
Active Level 1
Options
Galaxy A
Yaziya baslamadan belirtiyim konu hakkinda bilgisi olmayanlar lütfen yorum yapmasın konuya geçersek telefon şarj olurken akşam gece öğlen farketmeksizin şarj olurken ara sıra şarj akımını kesiyor ve tahmini süre gözükmüyor sıcakliktan oldugunu düşünüp telefonu buzlukta 10 dereceye kadar soğuttum ve tekrar denedim telefon 35 dereceye gelene kadar sorunsuz eskisi gibi şarj etti fakat 35 dereceye geldikten sonra ayni muhabbet geri başladı ve **bleep** ettim ki her yüzde 1 artıştan sonra şarjı kesiyor bir süre sonra geri başlıyor bu kesinlikle yazılımsal bir sorun donanımsal değil eskiden böyle degilken de telefon şarj olabiliyodu gereksiz bir düzenleme olmuş

image
Grafikte her şey belli oliyor gordugunuz gibi aralarda 0 miliampere düsüyor ve geri %1 sarj edip geri duruyor böylelikle normal sarj suresini 2ye katlamis oluyosunuz

6 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Öncelikle cihazı ani soğuğa maruz bırakmak sıkıntılı bir işlemdir hocam. Aynı sekilde ani sıcağa maruz bırakmakta sorunlu bir işlemdir.

Akımın kesilmesi birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Batarya ısındığından dolayı cihaz kendini korumaya alıyor olabilir. Ya da yine aynı sebepten dolayı cihazın kafası karışmış olabilir.

Aşırı akım veren bir adaptör veya kablo kullanıyorsanız cihaz kendini korumaya alıp akımı kesiyor olabilir.

Pil koruma sistemi hatalı çalışıyor olabilir.

Bunların hepsi yazılımsal korumalar ve sorunlar. Donanım kısmında hata olmadığına eminsiniz sanırım.
0 Likes
bugravd
Active Level 1
Galaxy A
Ben bu cihazi ve adaptörü 3 yıldır kullanıyorum sorun yok tam da güncellemeden sonra ve de sicakliğa duyarli bir donanım kusuru olacağını düşünmüyorum bu tamamen bir yazilimsal kısıtlama bu yokken de ben yaz günlerinde telefonumu şarj edebiliyordum çok gereksiz bir kısıtlama olmus 50 dakikada dolan pil 100 dakikayi gecen sürelerde ancs doluyor
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Bahsettiğim herşey yazılım tarafında gerçekleşen şeyler hocam. Bu tür yazılım hatalarından sonra cihazı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Düzelmezse bir destek talebi açabilir veya yetkili servise göstermenizde fayda var
0 Likes
srdrdmrl77
Active Level 10
Galaxy A
Pil problemli olabilir. Pillerin içindede devre var oradan kaynaklı bir sıkıntı olabilir.
0 Likes
ahmed_turğut
Active Level 6
Galaxy A
Hızlı şarj özelliğini kapatıp baştan açın sorun düzelmezse kullandığınız şarj cihazıyla başka bir telefonu veya tableti şarj etmeyi deneyin başka şarj edeceğiniz telefon veya tabletin markası şarj cihazınızın markası ile aynı olsun mutlaka ve şarj cihazınız ile tam uyumlu olacak şekilde başka ürünlerle test edin kontrol edin bakın Onların ne şekilde şarj edecek Ayrıca başka telefon veya tableti kendi şarjınız ile şarj ettiğinizde şu detaya dikkat edin telefon veya tabletin desteklediği What değeri şarjınızın maksimum vat değeri ile aynı olması gerekir başka ürünleri şarj ettiğinizde sorunsuzca şarj olursa Sorunun kaynağı telefonunuzdadır başka ürünleri şarj cihazı ile şarj ettiğinizde aynı şekilde sorunlu şarj olur ise Sorunun kaynağı şarj cihazındadır Sorunun kaynağı şarj cihazında olduğu anlaşılır ise başka bir orijinal şarj cihazı satın alın Sorunun kaynağı Telefonunuzda olduğu anlaşılırsa ayarlar genel yönetim sıfırla fabrika ayarlarına sıfırla işlemini yapmanızı tavsiye ederim bu işlemi yapmadan önce önemli veri varsa yedekleyin cihazınıza hafıza kartı veya flash bellek takarak fotoğraf video müzik gibi şeyleri oraya göndermenizi tavsiye ederim internetteki yedekleme platformlarını kullanmanızı tavsiye etmem
0 Likes
bugravd
Active Level 1
Galaxy A
Bu olay güncellemeden sonra başladı yazılımsal bir kısıtlama donanımla alakası yok