cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Şarj etmek

(Topic created on: 03-22-2025 11:29 AM)
262 Views
Enes58
Active Level 1
Options
Galaxy A

Meraba ben samsung A55 5G aldım 3 gün oldu,nasıl şarj etmeliyim pil sağlığı için..

12 Comments
kereewm
Active Level 9
Galaxy A
Pil seviyesini %80 - %20 arasında tutmaya çalış yeterlidir
MRTKB01
Active Level 4
Galaxy A
Şarj %20 altına düşmemesine özen göstermen gerek ve %80 üzeri dolmamısı, batarya sağlık açısından iyi olur haftada bir kez %100 yapsan yeterli 1742632252310.jpg
0 Likes
Enes58
Active Level 1
Galaxy A
Tamamdır teşekkür ederim
0 Likes
Enes58
Active Level 1
Galaxy A
Ama bazıları full doldurun diyor kafam allak bullak oldu
0 Likes
MRTKB01
Active Level 4
Galaxy A
Tüm akılı cihazlarda, batarya sağlık, ömrü diyelim biz buna, %100 sıfır cihazlarda yer almakta, tüketici olarak bizler sürekli akılı cihazlarda vakit geçirdiğimiz için sürekli veya belli zaman aralıkta cihazlara şarj ediyoruz. Bu tür cihazların içine gömülü bataryalarında ömrü belli zamana bağlı yani tüketici düzenli şarj kullanım olur ise cihazların batarya performans uzar kullanıma göre sürekli şarj takıp, şarj ile cihazlarda vakit geçirmek hem batarya sağlığı düşürür hem, cihazlarda ısınma gibi meydana gelir batarya performans düşmesi sebebi sürekli şarja olması, günümüzde ki bataryalar yeni nesil üretim olduğu için üreticiler tavsiyesi, %20 ile %80 arasında şarj tutmak batarya ömrü uzatır denilmiştir, doğru bir sonuç çıkmıştır.
0 Likes
Enes58
Active Level 1
Galaxy A
Çok teşekkürler bilgiler için🙏
0 Likes
RBK_ヅ
Active Level 3
Galaxy A
%15 veya %5 indiği zaman şarja tak %100 olunca çek hiçbir sorun teşkil etmez
Enes58
Active Level 1
Galaxy A
Valla herkes bişey diyor
MuhammedA24
Active Level 6
Galaxy A
Hocam ben önceden 80-20 arası kullanıyordum. Ama pekte bir mantığı yok. 100-20 yapın geçin. Hiçbir şey olmaz.