OzkanBirak
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Samsung Galaxy A55 telefonumda aldığım günden beri hep şarjım belli bir seviyenin altına indiğinde hızlı bir şekilde %1 oluyor. Örneğin %15'e geldiğinde. Bu yüzden telefonumun şarjı sanki 15te bitecek gibi hesaplamak zorunda kalıyorum. Bunun çözümü nedir? Kaç kez sonuna kadar bitirip ağzına kadar şarj ettim ancak telefonun pilin yüzdesini doğru tahöin edebilmesi için bir şey yapamadım.
3 Comments
YusufA55
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-29-2026 11:53 PM in
Galaxy A
Bende öyle bir durum yok aldığım günden beri eğer hızlı şarj özelliği açıksa kapatıp öyle şarja tak ben hızlı şarjda şarj ederken daha erken bitiyor gibi normal şarj ederken daha geç bitiyor 15 seviyesinden 1 seviyesine kadar netflixten 1.5 saat film izlemiştim normal bana göre. 5G sömürüyor malum 4.5G ile 5G çift bant aynı anda kullanıyor yazılım desteğini bekleyin 5G SA modu aktif olmadan şarj düzelmez. Bölgem de çoğu yerde baktım türkcell hattı için konuşuyorum çoğu yerde SA modu aktif
s23kullanicisii
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-30-2026 12:12 AM in
Galaxy A
Iphonedaki gibi 15den sonra asiri yavas bitme olayi samsunglarda yok varsada 13 14 yildir ben denk gelmedim surekli 15 altinda hemen kapaniyo
Muhammed2109
Active Level 9
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
04-30-2026 01:28 AM in
Galaxy A
Güncel son modellerde (s25-26 serisi veya a36-37, a56-57 gib8 gibi) durum nedir bilmiyorum ama özellikle 2-3 nesil eski samsung modellerinde bu durum var. Bu cihazın pil tüketim optimizasyonu ile ilgili bir durum. Yani anormal bir şey değil. Şey gibi düşünün, özellikle 13-14 serisinden sonra apple cihazlarda da %100 den 99 seviyesine pil miktarı yaklaşık 30dk da falan geliyor ama 99 dan 98 e düşmesi çok çok daha kısa sürüyor. Bu durum aslında markadan markaya değişebiliyor, pilin daha iyi gittiği izlenimini vermek için. Yani her markanın pil yüzdesini optimize ettiği veya yönettiği durum farklı. Samsung da muhtemelen (hâla, güncel modellerde de öyle mi bilmiyorum ama) insanların cihazları özellikle %20-80 aralığında kullandığını bildiği için, pilin bu bölümde daha yavaş gittiği izlenimini vermek istiyor olabilir. Yani sizin şarjınız %15 olduğunda aslında 15 değil, %5-7 seviyesine gelmiş oluyor gibi düşünebilirsiniz. Yani o bölümde size fazladan gösterdiği yüzdelik enerjiyi %20-80 bölümüne yayarak pil daha iyi gidiyor izlenimi veriyorlar. Yani bu anormal bir durum değil. Umarım açıklayabilmişimdir.