cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

çekerdik ne ise yarar

(Topic created on: 01-11-2021 02:08 AM)
154 Views
A21sss
Active Level 10
Options
Galaxy A

20 çekirdek olsa ki ne işe yarar Ram ne ise  yarar işlemci ram mi anakart nedir sarj entegresi ne ise yarar  kamara lensleri  nelerdir ne ise  yarar batarya sabit olması aşinmamasını saglar mi  ekran yanması nasıl  oluşur ekran neden yanar sarj soketi neden bozulur  telefon  çekim  gücünü  nerden  alır  alıcı  verici gibi  işlemleri hangi  devre diyotlar  saglar neden ana bellekte  sürekli temizlenmesi  gerekli bir sistem  yokmu bellekte  on belleği kendi temizleyen:)

3 Comments
teodan
Active Level 7
Galaxy A
Çekirdek sayısını artırmak güç tüketimini azaltır. 4 Ghz 4 çekirdek çalıştırmak yerine 2 GHz 8 çekirdek çalıştırmak %60 veya yüksek oranda güç tüketimini azaltır.
RAM(Rastgele Erişim Belleği): Bant genişliği ve veri aktarım hızı SSD'ye göre bayağı hızlı olduğu için veriler hafızadan RAM'e çekilir ve hızlı kullanıma hazır şekilde bekler.
Anakart: Bileşenlerin iletişimini ve bileşenlere güç aktarımını sağlayan yapıdır.
Lensler: Işığı farklı açılarda kırarak çeşitli modlarda fotoğraf çekilmesine yardımcı olan bileşenlendir.
Ekran Yanması: OLED(Organic Light Emitting Diode) panellerde her piksel kendi ışığını yayar ve piksellerdeki bileşenler organiktir. Organik bileşenler kullandıkça aşındığı için bir zaman sonra eskisi kadar ışık verememeye başlar ve düşük parlaklıktaki pikseller ekranda iz bırakmış gibi görünür. Buna ekran yanması dihor.
Telefonlar modem içerir, bu modem elektromanyetik dalgaları işlemcinin anlayabileceği hale çevirir. Çekim gücünü artırmak için cihazın çeşitli yerlerinde antenler bulunur.
mfurknka
Expert Level 1
Galaxy A
1) 20 çekirdek dediğiniz hiç bir cihazda yok olmazda özellikle işlemcide olmaz. 20 çekirdek çalıştırması çok güç tüketir. 20 çekirdek olacak olsa grafik biriminde olabilir. 20 çekirdekli işlemci olması her çekirdeğe bir frekans üretmesi gerekmektedir. 20 çekirdek olması frekansların çok yüksek olmasına ve buda sar değerini yükselten sebeptir. Her çekirdek belli bir frekansa ulaşabilmesi gerektiği için belli bir frekans değerinin aşşağısına inemezler haliyle işlemcinin Ghz'in yüksek olmasına buda güç tüketimine , güç tüketimide ısınmaya hatta yanmalara sebep verebilir.
2) RAM; Random Access Memory" (Rastgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Ram yapılam işlemleri bellekte tutmaya yarar. Geçici bir bellektir. Yani elektrik kestiğinde Ram sıfırlar.
3)Anakart ; Ram'in işlemcinin, grafik birimlerinin bulunduğu bir devre kartıdır.
4) Şarj entegresi; Şarj entegresi telefona gelen voltajın değerini belirler.
5) Kamera lensi; Kamera lenseleri kameraların görüş açısını ve gelen ışığın kırılımını sağlayarak içeri yani sensöre ışık almasını sağlayan parçadır.
6) Batarya; Batarya çıkarabilir olduğunda kutupların oturmamasına bir süre sonra temas sorunu oluşturmaya başlar ve oksitlenme yapar. Anakartı beslemesini azaltır. Örneğin bir işlem yaptığınızda özellikle oyun gibi şeylerde yeterli güç çekemediğinden cihazın kapanmasına sebebiyet verir. O yüzden sabit olması önem taşır.
7) Ekran yanması; Ekran yanması özellikle yüksek parlaklıkta telefonun uzun süre açık kalması, elektrotların sürekli ekran hücrelerine vurarak ölmesine sebebiyet verir. Buda ekranda izlerin kalmasına sebep olur.
8)Şarj soketi; Şarj soketi bozulması sürekli şarja takarak oynanması ve yuvanın genişlemesine sebebiyet verir. Buda + - kutupların yuvaya oturmamasına şarj olmamasına sebep olur.
9)Çekim gücü; Telefonlar üzerinde bulunan antenlerden sinyal alır. Bu sinyaller Telefon santrallerinden sinyal alır. Santraller ise uydudan sinyal alarak dağıtım gerçekleştirirler.
10) Alıcı verici; Vericiler örneği uydudur. Alıcılar ise telefonlardır.
Devre diyot işlemlerine bence girme derim Haberleşme okumuş biri olarak roman yazmam gerek. 😂
11) Bellek; Sistemi temizleyebilecek bir sistem kurmaya gerek yoktur. Sistemi yazılım kontrol ettiğinden depolamayıda yazılım kontrol eder. Otomatik temizleme bazı yazılımlards mevcut.
A21sss
Active Level 10
Galaxy A
Peki hocam andiroid 1 ile başladı 2 ile başladı çekirdek 2 ile başladı suan 8 oldu peki her yıl yada her geçen gün gelişen teknoloji de neden çekirdek sayısını yükseltiliyor neden Android 10 11 aslında bunlar daha önceden var olan seylermi Android 12 13 vs neden ilk zamanlarda yapılabilirdi bunlar gelen güncelleme ile telefonu yükseltmek yerine bozmak nedir yazılım veriliyor o hade hazır kurulu gelse cihazlara insanlar yüklese burda ki amaç zaten çeşit yapip cogaltmak yada gelişmiş bir teknoloji ama pek gelistigi söylenemez önceden tasarlanmış yazilimlari insanlar bekliyor ve en son sürüm geliyor sonra insalar eski surume dönmek zorunda kalıyor bir nevi daha amiral gemiler alin der gibi maalesef nekadar hizli olsakta teknoloji. bizden daha hızlı:)
0 Likes