cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

batarya hakkında bilgilendirme

(Topic created on: 10-26-2020 04:52 PM)
273 Views
ÆX51
Expert Level 5
Options
Diğer

Merhaba arkadaşlar bugün bataryanızı daha sağlıklı tutmak için ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim çünkü bu konu hakkında çok fazla gönderi açılıyor Ben de hepsini tek bir gönderi de cevaplamak istedim

Bahsettiğim yollar 2 batarya türü için de kullanılabilir

Ilk olarak cihazınızın şarjını lütfen tam doldurun tam doldurmamak bataryaya zarar verecektir Onun dışında lütfen bataryanızı tam bitirmeyin Çünkü bu bataryanın aşınmasına sebep olur tavsiye edilen şarja takma yüzdesi 20 dir 20'nin altına indirmek bataryaya zarar verecektir

Lütfen cihazlarınızı uzun süre şarjda bırakmayın bu bataryanın şişmesine veya patlamasına sebep olacaktır

Şarja takarken varsa kılıfı çıkarım Çünkü cihazlar şarj olurken ısı yayar kılı ısının dışarı çıkmasını engeller ve bataryanın yavaş dolmasına sebep olur Ve bu da bataryaya zarar verebilmektedir Umarım söylediklerim işinize yaramıştır
8 Comments
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
arkadaşlar otomatik çeviriden dolayı hatalarım var Kusuruma bakmayın anlamadığınız bir yer varsa söyleyin cevaplayacağım
Diğer
eyw bilgilendirme için
SamsungAAA51
Active Level 10
Diğer
maalesef keşke bunlar çözüm olsa
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
yok bunlar çözüm değil zaten bir sürü bu konu hakkında göndere açılıyor bataryamı nasıl korumalıyım gibi ben de onlara cevap vermek istedim toplu bir şekilde
Wig
Expert Level 3
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler.
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
Rica ederim
XxDarkninjaxX
Expert Level 2
Diğer
Bilgilendirme için teşekkürler @ÆX51