cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

YKS Çalışırken Kullandığım Yazılımlar: YKS 2025 Öneri

(Topic created on: 06-10-2024 11:54 AM)
82 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Bende bir çok öğrenci gibi ülkemizde gerçekleşen TYT, AYT ve YDT sınavlarına girdim. Yıl boyu bazı programlardan yardım aldım. 

Benim çok işime yarayan bu yazılımları, sizlerinde işine yarayacağını düşünerek sizlerle paylaşmak istiyorum. Şimdiden 2025 tayfaya başarılar dilerim

Çalışma Asistanınız
iLuno

Bu yazılım sizlere günlük olarak çözmeniz gereken soru sayısını hatırlatıyor. Sorularınızı takip ediyor ve içerisinde bulundurduğu odalar ile ortak çalışma yürütebilirsiniz

Gireceğiniz sınavı belirterek size uygun çalışma sürelerini bildiriyor. Çok uzun tutmayalım

Zaman Yönetimi
Forest ve Focus To Do

Arayüz tasarımı zevkime bağlı olarak seçimlerim bu ikisi arasında yıl boyu gidip geldi. Bu yazılımlar Pomodoro yöntemiyle çalışma sunar

Bilmeyenler için Pomodoro, 25 dakika çalışıp 5 dakika mola verdiren bir çalışma yöntemidir. Bu iki yazılım yerine de istediğiniz bir Pomodoro yazılımı kullanabilirsiniz. 

En odaklı çalışma yöntemi Pomodoro olarak kabul edilir.

Aktivite takibi
Acticvity Watch

Teknik olarak bu yazılım Android cihazınızda bulunan Dijital Sağlık yazılımıyla aynı mantıkta işler. Uygulamalarda geçirdiğiniz süreyi kaydeder. Ancak bu yazılım daha detaylı bir ayarlama ve bildiri sunar. Tercih sizindir. Ben bilgisayarımda da bu yazılımı kullanarak çalıştım 

Dijital not
Samsung Notes ve One Note

Yer yer bu iki yazılımı da çok aktif kullandım. Her iki yazılımda da aldığınız notlar her iki yazılımda da senkron şekilde gözüküyor. Rahatlığıma göre ikisi arasında tercih yapmak yerine ikisinide aktif şekilde kullanmak daha mantıklı oldu

Galaxy Book sahibi olmadığım için Windows cihazımla senkron not alamadığım için One Note tercih ettim. Her iki yazılımı da çok seviyorum aslında. Tercih yine sizin

Toplantılar ve ortak çalışmalar için 
Microsoft Teams, Google Meet ve Zoom

Bir çok yönden ihtiyacınızı karşılayacak uygulamalar. Hepsini bildiğinizi varsayıyorum haliyle Covid cöneminde çok **bleep** uğradık bunlara. Geçiyorum 

Çalışma planlama
Outlook Takvim, Microsoft To Do ve Samsung Takvim

Hepsinde senkron çalışma planı yapabiliyorum. Kütüphane planlamalarını her zaman bu yazılımlar ile yaptım. 

Cihazlarım arası senkron dijital notlar
Microsoft SwiftKey ya da KDE Connect ve Windows Phone

Bu klavye ile Windows cihazım ve Galaxy cihazım arasında pano senkronizasyonu rahatça sağladım. 

KDE Connect ile klavye değiştirmeye gerek kalmadan hızlıca dosyalarım dahil gönderimler sağlayabildim. KDE Connect daha çok Linux cihazımla senkron olmak için kullansamda Windows cihazımla da kullanabildim.

Windows Phone da KDE Connect ile aynı işlev için kullanılabilir.

Ve son önereceğim yazılım ise çok şaşıracaksınız ama
Microsoft Office

Office olmadan zaten çalışma eksik hissettirir. Galaxy cihazlarınızda yüklü gelen MS Office ile daha verimli çalışabilirsiniz.

Çalışma Önerileri

- Sıkı ancak Sıkılmadan Çalışın 

Çalışırken eğlenmeyi unutmayın. Sıkılarak çalıştığınız zaman kafanızda yer edinen şeyler olsa da sizi strese sokar. Stresli geçen bir yıl sağlığınız için çok kötü sonuçlar doğurur. Zamanında yaşadım ve siz değerli dostlarım bunları yaşamayın 

- Oyunlar Oynayın

Sınav yılında oyun oynanmaz hurafesi sizi bayar. Haftada 1 kez 3 4 saatlik bir oyun gecesi planlayın. Sonrasında elbette çalışmaya devam edin

- Uyku düzeniniz olsun

Gecenizi gündüzünüze katarak çalışmak verimli değildir. Sadece çalışmış olursunuz. Bir bilgi öğrenmiş olmazsınız. Birşey kazanmazsınız. Sadece saatlerinizi kaybedersiniz. Defterlere bakarak geçirdiğiniz saatler... Aklınızda hiçbir şey kalmayabilir

- Sosyal Medyayı Boşlayın, Sosyalliği Değil 

Sosyal hayatı boşlamak sonraki yıllarda yeniden sosyalleşmeyle harcanacak ve sizi kötü etkileyecek sorunlar teşkil eder. Kesinlikle Sosyal hayatınız olsun

- Çalışırken Telefonunuzu DND Moduna Alın

DND yani Rahatsız etme modune alın. Çalışırken aldığınız 1 bildirim yeniden odaklanmanızı zorlaştırır 

Dostlar bunlar benim tecrübelerim. Elbette size uygun olmayabilir katılmadığınız şeyler olabilir. Ben kendi yöntemlerimi bildirerek sizlerin kafasında fikir oluşmasını sağlamak istedim. 
13 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
YouTube eğitim videoları için var hocam. Ben eğitim videoları için önerme yapmadım. Çalışma planı için önerilerde bulundum. Herkes farklı şekilde verim alıyor ve sizinkide YouTube olmuş anlaşılan
0 Likes
meteh4nS23
Active Level 6
Diğer
Evet haklısınız. Forest'a bir ara bakmıştım ama sonra lüzum görmedim. Kaç yaptınız hocam? Ve sınav hakkında yorumunuz nedir
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Geçen yıllara göre sınav bir hayli basitti. AYT TYTden daha kolaydı. 100 TYT 120 AYT sorusu çözdüm. Sonuçlara bakacağız
0 Likes
meteh4nS23
Active Level 6
Diğer
Aga o işleri geç, tüm türkiye söylüyor bunu,sınav gelmiş geçmiş en zor sınav olan 2021den daha zordu. Sonuçlar da bunu doğrulayacaktır bak buraya yazıyorum. 2020 2022 2023 de aytde 78 79 yapmıştım, bun.da 70,75 (sayısal) yapabildim kesinlikle 2021le yarışır seviyedeydi sınav. Sonuçlar da bunu gösterecektir.
0 Likes