Original topic:

Telefonunuz İlk Günkü Hızını Kaybetti mi? "Galaxy App Booster" ile ÇÖZÜMÜ ...

(Topic created on: 05-02-2026 05:57 AM)
703 Views
mdlatiff
Expert Level 1
Options
Diğer
​Çoğumuz büyük bir Android sürüm güncellemesi veya aylık güvenlik yaması kurduktan sonra cihazımızda ufak tefek takılmalar, menü geçişlerinde "lag" dediğimiz gecikmeler yaşarız. Çoğu kullanıcı bu durumda çareyi telefonu sıfırlamakta (format atmakta) bulur. Oysa Samsung mühendislerinin bizzat kodladığı, sistemin köklerine inen gizli bir hızlandırıcı var:Galaxy App Booster!

​Ancak bu efsanevi aracı Türkiye Galaxy Store'unda aratırsanız bulamazsınız. Neden mi? Çünkü Samsung, "Good Guardians" paketine ait bu ileri düzey araçları sadece belirli pilot ülkelerde (Kore, ABD vb.) resmi olarak sunuyor. Fakat bizim için bölge kilidi diye bir şey yoktur! Gelin cihazımızı yoran o hantallığı nasıl kökünden çözeceğimizi adım adım anlatalım.

Galaxy App Booster Arka Planda Ne Yapar? (Teknik Kısım)

Bu sıradan, işe yaramaz bir "RAM Temizleme" uygulaması değildir. Android sistemi, uygulamaları çalıştırırken arka planda **bleep** kod derlemesi yapar. Zamanla güncellemeler geldikçe telefonun içindeki bu kod kütüphanesi darmadağın olur.

​App Booster, Android'in içindeki "dex2oat" (kod derleyici) aracını zorla çalıştırır. Bütün uygulamalarınızın kodlarını işlemcinizin (CPU) en hızlı okuyacağı makine diline çevirip sıraya dizer. Yani işlemci, siz bir uygulamaya dokunduğunuzda çeviri yapmakla vakit kaybetmez; uygulama saniyesinde açılır!

Türkiye Bölge Kilidi Nasıl Aşılır ve Nasıl Kurulur?

​Uygulama resmi mağazamızda olmadığı için orijinal dosyayı güvenilir yollardan kendimiz kuracağız.

• Adım 1: Google Play Store'a girin ve Fine Lock (veya NiceLock) uygulamasını indirin. Bu uygulama, gizli modülleri açmamızı sağlayan bir anahtardır.
  • Adım 2: Telefonunuzun tarayıcısını açın ve Google'a Galaxy App Booster APKMirror yazın.
  • (Not: APKMirror, Android dünyasının en güvenilir ve %100 orijinal, oynanmamış APK dosyalarını barındıran global kütüphanesidir. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.)
  • Adım 3: Çıkan ilk siteye (apkmirror.com) girin. Aşağı kaydırıp uygulamanın en güncel sürümünü bulun ve telefonunuza indirin (Download APK).
  • Adım 4: İndirdiğiniz dosyayı telefonunuza kurun.
  • Adım 5: Kurulum bitince Play Store'dan indirdiğimiz Fine Lock uygulamasını açın. Listede Galaxy App Booster modülünün aktif hale geldiğini göreceksiniz. İçine girin!
Sihri Başlatıyoruz:

Uygulamayı açtığınızda karşınızda devasa bir"Optimize Et" (Optimize Now) butonu göreceksiniz. Bu butona basın ve telefonu masaya bırakın.

İşlem Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler:

• ​İşlemci tüm kodları yeniden derlediği için telefonunuz belirgin şekilde ısınacaktır. Bu %100 normal ve beklenen bir durumdur.
  • ​Cihazınızdaki uygulama sayısına göre işlem 5 ile 15 dakika arası sürebilir.
  • ​Bu işlemi şarjınız %20'nin üzerindeyken yapmanız tavsiye edilir.
Sonuç:

İşlem bittikten ve cihaz soğuduktan sonra menülerde dolaşın, uygulamaları açıp kapatın. O mikro takılmaların yok olduğunu ve telefonun yağ gibi aktığını göreceksiniz.

Tavsiyem: Bu işlemi her ay gelen güvenlik güncellemelerinden sonra 1 kez yapmayı alışkanlık haline getirin.Cihazınız yıllarca ilk günkü performansında kalacaktır!

💡 Küçük Bir Not: Herkesin işine yarayacak, cihazınızın gizli potansiyelini ortaya çıkaracak diğer rehberlerim için profilimdeki makalelere göz atmayı unutmayın. O bilgilere kesinlikle göz atılmalı!

image

5 Comments
ufukotesi
Active Level 8
Diğer
👏👏 Teşekkürler, deneyeceğim.
kelkevser
Active Level 2
Diğer
Zararı yok değilmi?
sezgin24
Active Level 6
Diğer
Zararı var o yüzden yazmış
Baha35
Active Level 7
Diğer
Uzun süredir kullandığım bir yöntem bu ve işe yarıyor...
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Galaxy app booster için finelocka ihtiyaç yok good guardians zaten bu uygulamayı açmaya yarıyor.