cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Telefon deneyimlerimizi paylaşalım sizde katılın tartışalım 👍

(Topic created on: 08-02-2023 12:04 PM)
784 Views
EsatSemih
Active Level 7
Options
Diğer

Yakın zamanda kullandığım üst seviye cihazları yazıcam. 

Ben iPhone 12 pro,Xioami 11 pro, Samsung S23 8 256. 
Orta seğment pek kullanmadım sadece 1 telefon kullandım o da 2021 in en son çıkan işlemcisini kullanıyordu. 

Poco X3 pro dan örnek vermek dogru olmaz ama snapdragon 860 2021 ilk çıktığı dönem kullanan telefonlardandır kendisi. Kendisinin soğutma bloğu sıvı soğutma idi.
Ve telefonu ısıtmanız için baya zorlamanız lazımdı.720p twitch canlı yayınları açardım. 
2 Saat elimde 1 kere elimi rahatsız edicek düzeyde ısı hissetmedim.

İPhone 12 pro bence çok iyi telefon ama jarzda ısınması olsun.En ufak yüksek grafikli 3 boyutlu bir işlem yapmaya kalksam 20-30 dkk da performansını kısar. 
 Onu haricinde kusuru azdır içinde özellikler özelleştirmeler yok denecek kadar azdır.
Video çekimleri ve benzeri işlemşerde ciddi şekilde optimize ısınma minimumdur. 
İşlemci ve işletim sistemi içindeki uygulamalara optimize ve ciddi şekilde uyumlu çalışır. Ve siz ekstra yüklenmediğiniz zaman ısınması çok zor.👍
Ve parasını hak eder ama kısılanmaktan zevk alırsan bayılarak kullanırsın. 

Daha önce İOS kullandığım için içindeki bazı temel şeyler size minimum verilir. Fazlası için ciddi ücretler istenir. Ekstra depolama alanı gibi ve ücretsiz bir şeye ulaşmanız baya zordur. Sevmesemde kullandım ve memnun kaldım. 

S23 Deneyimim işe başlara çok olumlu sonradan olumsuzlaşan bir durumda. 

Olumludan Başlıyım. 

Yaklaşık 4 ay oldu kullanmaya başlayalı. 
Her anlamda ciddi güzel akıcı sistematik kararlı yaptınız hiçbir işlemde eksik hissettirmeyen bir deneyim sundu Bluetooth aldığım günden beri çok az kapalı kalmıştır. 
Saatim ve kulaklığımla optimize çalışır.
Video çekimlerinde ısınırdı oda her telefonda olan Bir şey ama belli bir yere kadar 46 saniye videoda hiçbir telefon 5 dereceden fazla ısınmaz. 

İlk iki buçuk ay hiçbir sorun yaşamadım.

Son bir buçuk aydır ama ciddi ısı artışları mevcut bunun üzerine 2 haftaya yakındır. Gidiyorum.

Telefondaki işlemcinin şu aralar fazla agrefsif çalışıp batatyada ısınmaya yol açtığı kanısına vardım.

Telefon 30 Dakika oyun deneyiminde 45-47 derece ye varan ısı değerleri veriyor.
Bu değer ilk 2 ay 39-42 arası olurdu elımde keşke o zamanın kaydıda olsa😒

Günlük kullanımda sosyal medya tarayıcı müzik VS gibi işlemlerde ilk 2 ay 29-35 derecelerde olan telefon 
Son 1 buçuk ayda 36-42 derecelerde seyretmekte (genel olarak ortalama 38-40 derecelerde) 

2 kere uzaktan destekten ulaştılar ve hata raporu çıkardılar. Google kaynaklı sistem uygulamalarında, Samsung kendi uygulamalarında ciddi tutarsız Ram kullanımı gözlemledim.

Bluetooth ve konum süreli açık olmak zorunda saat ve kulaklık kullanıyorum. 
Saaten dolayı kapatma şansım yok👍
Konum servisi ise telefon kaybolsa bulmam için sistem önerisi açık olmak zorunda.

İşlemci güçlü telefon küçük ve kompakt. 
Isı yayılması daha hızlı olur gibi söylemler gelicek ama şunu atlamayın. 

Siz sonra teknoloji bir ürün alıyorsunuz ve adamlar bunu size ısınmaya son verdik gibi söylemlere pazarladı👍
Reklemlarla sundu👍

Zaten telefonda S23+ ve ultaraya göre ciddi kısıtlama mevcut. 
Aldıktan sonra geliştirici seçeklerinden birde ben cihaza kısıtlama uygulayacaksam niye son teknoloji cihaz alıyorum. 

Telefonda şu hali ile bile ciddi derecede memnun durumdayım.
Kalitesi, akıcılığı olsun gerçekten iyi hissettiriyor. 
 Ama bu ısınma sorunu ve tutarsızlıklar yüzünde cihazdan soğudum. 
image

image
Bu görsel oyun içi Samsung kendi ısı göstergesi deneme ve from amaçlı 30 Dakika oynama sonrası değer. 

image
Güvenilir herkesin bildiği bir uygulamadan bir buçuk derece sapma var ama Samsung game laucher a bakıyor. 

image

image

image

image

image
Buda bende uyku modu durumu. 

Bunlara rağmen gün içi ısı değeri bende bu 

image
Gün içi kullanım. 

Bendeki ısı durumu gün içi kullanım. 

image
Şuan değerlerim **bleep** 

image
**bleep** ısı değeri. 

22 Comments
ahmet636363
Active Level 7
Diğer
Oyun oynayacaksan mi12t pro al ne isin var samsungda iphonede.zaten s serileri böyle ilk ciktiginda ove ove biriremiyorolar telefon kulladiktan bikac ay sonra kendini gosteriyor s22 ciktiginda islemcisini o kadar ovdulerki bitiremediler simdi kimse memnun degil ates topuna dönüşüyor telelfon
EsatSemih
Active Level 7
Diğer
Oyun oynama konusuna mı takıldın yazdıklarım içinde 👏
ahmet636363
Active Level 7
Diğer
Zaten isinan telelfonlar saydiklarin oyun oynarsan tabi yanar onun disinda amiral gemisi telefonlar baska sorunlRi yok eksileride yok hepsi var cihazda
ahmet636363
Active Level 7
Diğer
Attigin fotolarin nerdeyse hepsinde isiyi gostermissin ne cikarsinlar bundan baska
EsatSemih
Active Level 7
Diğer
Benim cihazım buraya konu yazarken 39 derecelerde sence bu normal yani
ahmet636363
Active Level 7
Diğer
Ben normal demedim tabiki degil ama samsunga göre normal islemci guclu vs diyecekler. MI ayni islemciyi kullanıyor ama hic isinmiyor sorun samsungda
EsatSemih
Active Level 7
Diğer
MI telefon donanım kısmını çok iyi yapıyor.
Ama yazılımları büyük sıkıntılı onlarında ondan tercih etmedim.
Actixel
Expert Level 1
Diğer
Benim telefonda (S23 Ultra) game optimizing service, smart fps adjuster, game booster vs. Devre dışı, ek olarak thermal guardiandan performansa yönelik birkaç ayarlama yaptım. bahsettiğim bu hizmetler cihazın performansını sıcaklıktan bağımsız kısıyor. Cihaza watt sınırı falan koyuyor, bende dediğim gibi bunlar devre dışı durumda, ona rağmen bu kadar ısınmıyor. 2 saat maksimum ayarlarda 60 fps genshin impact oynadıktan sonra batarya 34°, işlemci 38° bandında seyrediyor. Şimdiye kadar bataryanın hiç 37°-38° geçtiği olmadı. S23 gerçekten de S23 Ultradan daha çok ısınıyor anlayacağınız. Tabi S23 Ultradaki soğutma zaten malum orası ayrı.
EsatSemih
Active Level 7
Diğer
O kadar pişman oldum ki son bir buçuk ayda iPhone 12 pro dan Samsung geçtiğime anlatamam. İOS nefret ederek kullandım telefonu o kadar sevmiyorum.