cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tavsiye Ettiğim Uygulamalar (2)

(Topic created on: 04-04-2022 03:19 PM)
789 Views
TabS7ege
Active Level 8
Options
Diğer

▪️Dashlane

• Dashlane bir parola saklayıcısı. Otomatik form doldurma gibi güzel işlevlere sahip. 
image
---------------------------------------------
  • Samsung pass ile benzer bir uygulama ancak çok daha fazla özelliğe sahip. 
image

imageTavsiye eden kuruluşlar
---------------------------------------------

image
  • Otomatik doldurma özelliğini desteklemeyen İnternet siteleri ve uygulamalara bile giriş yapabilirsiniz 
  • Şuana kadar denediğim her site ve uygulamada çalıştı. Samsung Pass, Bitwarden, Kaspersky password manager... gibi uygulamaları premium alarak denedim ancak hepsi otomatik doldurmaya geldiğinde başarısız oldu. 
  • Bahsetmiş olduğum klavyeden doldurma özelliği Samsung keyboard, SwiftKey ve Gboard ile sorunsuz çalışıyor
  • Çalışması için otomatik doldurma servisi olarak Dashlane i seçmelisiniz. 
  • Klavyeden doldurma özelliği normal yazı yazarken çıkan birşey değil, mesajlaşırken normalde olduğu gibi önerilen kelimeler gözüküyor. Sadece form doldurma yerlerinde klavyenin üst kısmında kelime önerme yeri değil Dashlane ile doldurma çıkıyor. 

image
  • Premium aboneliğe özel dahili Vpn özelliği de mevcut. 
  • Premium 1 ay bedava. 

image
  • Ücretsiz abonelik bile muadillerine göre avantajlı. 
  • Bedava olan özellikler: tek mobil cihazdan bağlanma (1 telefon + 1 bilgisayar), 50 hesap saklama, otomatik doldurma, 5 hesaba kadar başkaları ile şifre paylaşımı, güvenlik uyarıları, dahili 2 aşamalı kimlik doğrulama, zor şifreler oluşturma. 
  • Ücretli abonelik şuan için çok uygun. Aylık 5 ve 7 TL lik iki paket var. 7 TL lik paketi 1 yıl için alırsanız özel indirim ile 2 ay bedavaya gelmiş oluyor. 
▪️ Ek Özellikler 
Uygulama içinde ekran görüntüsü alınmadığı için bu şekilde bahsetmek zorunda kalıyorum (güvenlik amaçlı önlem). 
  • İnstagram, Twitter gibi birçok tanındık platformda tek tıkla şifre değiştirme. (benim instagram, Twitter gibi uygulamalarda şifrem hep aynıydı. Aynı şifreyi ve kolay şifreleri defalarca kullandığım için güvenlik uyarısı verdi. Uğraşmak istemiyordum her biriyle, bu özellik sayesinde tek tık ile tüm şifreleri değiştirdim. (hesaba bağlanan cihazlara baktığınız zaman başka bir cihaz veya yerden bağlanan kişi veya cihaz olmuyor)) 
  • Dark Web koruması. Yani isim biraz garip geldi ne alaka diye. Açıklamaya baktığımda internette çalıntı hesap satışı olduğu için bu şekilde bir önlem alınmış. İnternette sizin şifre ve hesaplarınız var mı yok mu diye kontrol ediyor. 
  • Premium da Vpn özelliği size hotspot shiled hesabı açarak sağlanıyor. 

8 Comments
kömürK67
Active Level 9
Diğer
Samsung Pass varken 3. Parti uygulamaya gerek var mı?
TabS7ege
Active Level 8
Diğer
Samsung Pass yeterli olur ama saydığım özellikler benim işimi çok daha kolay ve güvenli halletmemi sağladığı için ben bunu tercih ediyorum. Ayrıca bilgisayar da Samsung pass yok 🤯.
kömürK67
Active Level 9
Diğer
Tercih meselesi tabi
AliORH
Active Level 7
Diğer
Güvenlik açısından bence pass kullanman daha iyi ileride bir sorun yaşarsan Samsung'un yakasına yapışırsın ama diğer uygulama içen öyle bir seçeneğin olmaz diye düşünüyorum ben.

Benimkisi sadece bir görüş.
TabS7ege
Active Level 8
Diğer
Bu tür uygulamaların hepsi sıkı denetimlerden geçiyor. Öyle kafasına esen bu işe girişemez, girişsede kullanıcılar ona yönelme. Samsung un yakasına yapışma kısmında sana katılmıyorum. Yakın zamanda çok büyük veri hırsızlığı haberleri vardı Samsung ile alakalı. Kimse sesini çıkarmadı. Last Pass uygulamasında da bir benzeri olay yaşandı ve yine gerekli uyarıyı yaptıkları için başlarına birşey gelmedi (yaptıkları uyarı da çok saçma bence, last pass şifreniz çalınmış olabilir değiştirin dendi resmen). Bu tür uygulamalar şifreyi bir yerde saklamak için iyi tercih bence.
AliORH
Active Level 7
Diğer
Eyvallah başkan sen sordun biz kendi düşüncemize göre cevap verdik , tabi ki sen daha iyisini bilirsin sonuçta kullanan sensin.
TabS7ege
Active Level 8
Diğer
Yok ne demek. Bu tür bir uygulama arayanlar için yardımcı olmak amacı ile paylaştım. Senin ihtiyacın olmayabilir saygı duyarım. Sonuçta herkes güvenlik konusunda kendine güvenli gelen yolu seçer.
Diğer
🤯.