Original topic:

Talkback ile ilgili yaşadığım erişilebilirlik sorunu hakkında çözüm istiyorum

(Topic created on: a month ago)
58 Views
ahmet66480
Active Level 3
Options
Diğer

Kullandığım cihaz Samsung A56 model bir telefon ve ekran okuyucu (TalkBack) ile birlikte kullanıyorum. %90 görme engelim bulunuyor ve telefonu günlük işlerimi yapabilmek için büyük ölçüde ekran okuyucuya bağımlı şekilde kullanıyorum. Ancak bazı durumlarda erişilebilirlik açısından sorunlar yaşıyorum ve bu durum kullanımımı zorlaştırıyor. Örneğin bazı uygulamalarda reklam çıktığında ekrandaki kapatma (çarpı) butonuna dokunduğumda bazen tepki vermiyor ve sanki o öğe seçilmemiş gibi kalıyor, bu durumda reklamı ancak görerek manuel şekilde kapatmak zorunda kalıyorum. Benzer şekilde bazı içeriklerde (örneğin haber akışı gibi bölümlerde) dokunduğumda ekran okuyucu metni düzgün şekilde okumayabiliyor, bazen uygulamayı kapatıp açınca düzeliyor ama her zaman çözüm olmuyor. Ayrıca bazı web sayfalarında da içerikler açılmasına rağmen ekran okuyucu o bölümü hiç okumuyor veya boş gibi algılıyor. Bu durumlar sürekli olmasa da olduğunda ciddi zorluk çıkarıyor ve erişilebilirliği etkiliyor. Bu sorunların incelenip ekran okuyucu tarafında iyileştirme yapılmasını talep ediyorum. Konu ile ilgili olarak Samsung members uygulaması üzerinden hata raporu gönderdim!

0 Comments